Chokladmoussedipp med bär och frukt

av Åse
Chokladmoussedipp med bär och frukt

– I går till Valborg så gjorde jag min populära LCHF Chokladmousse– fast som chokladmoussedipp och jag smaksatte den med lite grand marnier också – så gott och blir lite lyxigare smak! Det kan man givetvis skippa och kanske ha en smaksatt choklad istället? Gott!
Vi orkade inte äta den efter maten så det blir kvällens gotte istället 🙂
Har ni något gott till ikväll?

chokladmoussedipp

Ett gott sätt att servera chokladmousse är tillsammans med lite frukt och bär. Såg det i gårdagens nyhetsbrev från Elle mat och Vin och kom på att så gjorde jag alltid förr som viktväktare! Då gjorde jag det HÄR receptet! Kan lova att den här chookladmoussen är mycket godaren än den 😉
Lägg fram smågafflar också så kan man doppa frukten/bären i chokladmoussen! Undviker man frukt vid viktminskning med lchf så ta bär bara! Hallon och björnbär är lägst i kolhydrater.
Välj minst 70% mörk choklad, gärna 85%.

chokladmoussedipp

 

chokladmoussedipp

Förr gjorde jag lchf desserter minst en gång i veckan (även under min viktminskning), det är ju trots allt ganska trevligt att äta efter maten ibland! =) Jag ska nog bli bättre på att göra lite goda desserter! Mitt arkiv med desserter och söta saker hittar ni HÄR.

Nä nu ska jag se till att få något gjort här hemma! Visst är det mysigt med helg mitt i veckan!
Hoppas ni haft en bra ledighet – berätta gärna vad ni hittat på!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Chokladmoussedipp med bär och frukt


  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

100 gram mörk choklad, minst 70%
2 äggulor
0,5 tsk ekologiskt vaniljpulver (eller 0,5 tsk vaniljextrakt)
3 cl espresso + ev lite apelsinlikör
3 dl vispgrädde


Instruktioner

Smält chokladen i mikron eller i vattenbad. Vispa grädden, inte för hårt, vispa ner smaksättning och blanda i äggulorna. Blanda sedan ca 0,5 dl av gräddblandningen i chokladen och sedan ytterligare någon dl. Avsluta sedan med att blanda ihop allt försiktigt. Häll upp i glas.
Låt stå minst 4 timmar i kylskåp.
Servera med valfria bär och frukt.

Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

8 kommentarer

unn Forsberg 22 juni, 2018 - 11:04

Det där skriiker midsommar tycker jag, å så får det bli

Svara
Åse 22 juni, 2018 - 15:33

Härligt!! 🌸

Svara
Catherine 2 maj, 2018 - 12:34

Tänkte bjuda på detta när jag har gäster i helgen, då som chokladmousse. Tycker att det är svårt att hitta bra efterrätter som inte är så stabbiga efter förrätt + huvudrätt, och den här låter perfekt. Undrar om det är någon skillnad i konsistens mellan chokladmoussen och -dippen? Mvh
Catherine

Svara
Åse 2 maj, 2018 - 12:49

Hej! Nej det är som vanlig chokladmousse =) Du kan addera till litemer grädde för att få den lite lösare!

Svara
Cherie Mårtensson 1 maj, 2018 - 14:27

Så gott! Vi gjorde en nutella dipp härom veckan och det är så gott till frukt och bär 🙂 Ikväll blir det morötter och dippa efter dotterns önskemål 🙂

Svara
Åse 1 maj, 2018 - 18:09

YUM låter smarr!! Min alice gjorde nutellabollar idag! haha

Svara
Anita 1 maj, 2018 - 14:22

Låter jättegott kanske ska unna mig det efter omplantering av pelargoner
Ska även göra en sparrispaj botten gjord på havregryn och majsmjöl.

Svara
Åse 1 maj, 2018 - 18:09

Sparrispaj är ju så gott!

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Adblock Upptäckt

Var vänlig och stöd den här sajten genom att stänga av din AdBlocker i din webbläsare. Mitt arbete med 56kilo.se är beroende av annonsintäkter. Tack på förhand!