Chokladmousse med Cointreau

6 januari, 2011

Här kommer ett gott recept på en chokladmousse som är helt OK ur lågkolhydratsynpunkt! Receptet kommer från DN.
7 kh per portion om man delar på 6.
Jag gjorde nedanstående för 4 portioner och det kan bli lite för mastigt för en del så delat på 6 passar nog de flesta.

6 portioner á 8 PP (12 PP när delat på 4)

100 g mörk choklad
2 msk starkt kaffe
1 msk Cointreau (kan ersättas av samma mängd kaffe)


1 äggula
3 dl vispgrädde

Smält den sönderbrutna chokladen i kaffe och likör i kastrull eller skål i mikron. Låt blandningen svalna lite och rör i äggulan. Vispa grädden ganska hårt. Blanda lite grädde i chokladsmeten och rör sedan med lätt hand ner chokladsmeten i resten av grädden. Häll upp i små koppar eller formar och ställ in i kylen.


Chokladmoussen redo för kylskåpet för att ätas i kväll =)

26 kommentarer
0

Du kanske också gillar

26 kommentarer

Linda 19 juni, 2015 - 23:20

supergod! marinerade hallon i lite liquor o toppade med mmmmmm sa gott!

Svara
Sthlms tjej 4 februari, 2013 - 21:58

Har gjort detta recept förut och det var gott.
Ikväll testade jag att blanda mörk choklad 70% med apelsinsmak med vispad grädde och vaniljpulver. Blandade sen i några matskedar eko jordnötssmör och hoppade över ägget. Oh my god….supergott!! 🙂

Svara
Viveka 30 oktober, 2011 - 16:53

Hej Åse! Gjorde denna mousse i helgen (utan cointreau). Helt underbart gott!! Tack för alla goa recept, du är en inspiration! kram

Svara
Åse 31 oktober, 2011 - 13:21

Roligt att det smakade!! =))

Svara
Stina 10 mars, 2011 - 09:22

Hej,

Halkade in här…undrar vad PP står för?

6 portioner á 8 PP (12 PP när delat på 4)

Svara
Åse 10 mars, 2011 - 10:00

Hej! PP står för Pro Points.

Svara
Annah 29 januari, 2011 - 20:56

Var hem till middag hos grannar som äter enligt lchf och jag tog på mig att göra efterrätten så jag gjorde denna med 86% choklad. Mastig och god. Åt den med jordgubbar och lite ekologisk vaniljglass till. Riktigt mumsigt!

Svara
Nina 24 januari, 2011 - 16:43

Gjorde detta i lördags och guuuuud vad gott det blev!

Tack för ännu ett superrecept 😀

Svara
t79 15 januari, 2011 - 18:56

mmm ser lockande ut xxx

Svara
1 2

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.