Chokladmousse i marinerade hallon

19 februari, 2011

I torsdagens avsnitt av ”Halvvåtta hos mig” bjöd Marcus på en chokladmousse som fick stående ovationer så den provade jag att göra i går! Inte LCHF och inte VV vänlig utan helt enkelt bara Må Bra vänlig! =) Fast den går ju att göras LCHF vänlig och VV vänlig!
Den var super god!!

6 portioner

180 g mörk choklad
600 g vispgrädde
240 g socker
85 g äggula (ca 3 st)
200 g frysta hallon
1 st lime
cointreau, efter smak
4 st små chokladkakor (cookies)
citronmeliss

1. Marinerade hallon
Ta 200g socker och 200g vatten och låt koka upp och sedan svalna.

2. Tillsätt ett paket frysta hallon, en pressad limefrukt och en skvätt cointreau. (bra med frysta för att hallonen suger upp syran bättre då).

3. Låt stå i kyl. Häll sedan av vätskan.

4. Vispa 300g grädde löst. Låt stå i kyl och vila.

5. Koka 170 g ovispad grädde ta av kastrullen från värmen. Tillsätt 180 g hackad mörk choklad.

6. Rör först, mixa med stavmixer tills smeten är klar. Låt vila på sidan.

7. Koka 40 g vatten och 40 g socker.

8. Ta av kastrullen och tillsätt äggulorna, vispa med elvisp i ca 3 minuter.

9. Rör försiktigt ihop den vispade grädden, chokladkrämen och äggsmeten till en smet.

10. Häll upp smeten i portionsglas eller desertskålar – varva med grovkrossade kakbitar(cookies) och limemarinerade hallon.

11. Låt stå I kylen ca 30 min.

12. Toppa med lättvispad grädde, citronmeliss och lite hallon som är kvar ifrån marinaden.

Du kanske också gillar

9 kommentarer

Helen 24 februari, 2011 - 14:48

Ser gott ut! 😀

Svara
Helen 21 februari, 2011 - 07:36

Ser smarrigt ut 🙂

Svara
Lindas viktresa med LCHF 20 februari, 2011 - 17:32

Haha, va skoj att du provade den här..den här va jag sugen på att testa när jag programmet, men jag ska försöka göra den LCHF vänlig så att jag oxå kan äta den. Jag är ju lite sugen på att prova den där chokladlasagnen oxå men den verkade lite mer avancerad.
Kram Linda

Svara
Åse 21 februari, 2011 - 10:20

Hoppas du får till en god LCHF variant!! =)))

Svara
Emma H 20 februari, 2011 - 04:37

Precis den moussen sa jag att vi skulle testa nån gång när jag såg programmet. Ser supergod ut och just i dom glasen såg det extra gott ut:)

ha det bra!

Kram Emma

Svara
Manuella 19 februari, 2011 - 19:57

Mums vad smarrigt det såg ut!!

Svara
Ida-www.lippstick.se 19 februari, 2011 - 19:54

Mmm det såg verkligen gott ut!
Ha en fin helg!
/ Kram Ida-www.lippstick.se

Svara
Cat 19 februari, 2011 - 13:37

Ja, för ibland är ”Må bra” recepten de bästa recepten, man behöver ibland en lite extra guldkant för att just bara må bra ;O)

Jag står och håller på med den just nu…

Denna och Het ananascocktail är de två recept jag skall pröva efter veckans halv 8 hos mig.

Ha en superhärlig helg nu och ge Milo en extra kram från mig och en high paw från vår valpis.

Kram

Svara
ÅsaS 19 februari, 2011 - 13:35

Välkommen tillbaka! Även om det kanske bara är för ett inlägg eller så.
”Halv åtta hos mig” är ett program som jag nästan slaviskt följer. Har dock inte testat något av recepten därifrån, men är bra sugen på att göra det. Och nu när du har ”godkänt” denna mousse kanske man skulle testa den nån dag.

Fast just idag blir det marinerad fläskfilé, kycklingfilé, potatisgratäng, ugnsrostade grönsaker, sallad och ”hederlig” gräddtårta här. En dotter som blivit tonåring och en karl som fyller 40.

Kram och ha det gott!
ÅsaS

Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.