Chokladkaka med cashewgrädde

11 februari, 2014

Världens enklaste paleo / liberal lchf chokladkaka som jag bjudit på här i bloggen förut.
Jag provade att göra cashewgrädde i dag och det var gott till.
Cashewgrädde
2 dl cashewnötter
0,5-1 dl vatten
1 tsk ekologiskt vaniljpulver
(Vill man ha sötma kan man söta med lite honung eller ett halvt moget päron)

Lägg cashewnötterna i blöt i minst fyra timmar. Mixa sedan dem och vaniljpulvret och sedan mixa ihop med vattnet till en slät gräddig smet. Späd med mer vatten om det behövs.

 


IMG_7160

1 kaka
12 ekologiska dadlar utan kärnor (alternativt 0,5 dl ekologisk blomsterhonung)
2 dl (eller 1 burk á 170 gram) mandelsmör från Fitnessguru (Riktigt god!)
2 eko ägg
0,5 dl kokosfett utan smak
1/2 dl fin kakao
2 tsk ekologisk vaniljpulver

1 tsk bakpulver
1 krm salt
Sätt ugnen på 180 gr.
Smörj en liten form (min var 14 x 20) och lägg gärna i bakplåtspapper i.
Mixa dadlarna i mixer och lägg sedan alla ingredienserna i en matberedare med knivar och kör allt till en slät smet.
Häll upp i form och grädda i ca 25 minuter mitt i ugnen.
 
IMG_7182

IMG_7185

Gott med lite frystorkade jordgubbar – Tonårsdottern smaskade nöjt i sig efter plåtning!

16 kommentarer
0

Du kanske också gillar

16 kommentarer

sonja 8 juni, 2017 - 23:46

hur länge håller cashewgrädde i kylen? har den i en glasburk med skruvlock. försökte hitta svar via google men utan resultat

Svara
1 2

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.