Chokladfondant med Bärglass

av Åse

HAPPY FRIYAY vänner! Lika uselt humör som jag var på tidigare i veckan lika bra är det idag! #labil
Haha! Just nu styrs humöret beroende på hur det ligger till med hantverkare och leveranstider 😉
Lilla hjälpredan i går, hjälpte pappa att montera stolarna!

Så nöjd med bordet och stolarna!
Vi väntar på matta från Mio men den dröjer 1 månad ungefär.



Nu är även fönsterbrädena på plats igen! HURRA!
Sofforna kommer i kväll och i helgen blir det montering och fix – på söndag kommer vardagsrummet vara bebott! Sen ska vi bara få dit nya TV möblemanget, fast det dröjer till mitten av maj.
I går blev det dessert! och sååååå smarrigt!
Det bästa? Det är såååå enkelt och går på sammanlagt 15 minuter!

Man kan använda vanlig 70-86% choklad om man vill det – Jag hade Nutri Nicks mörka choklad med hasselnötter hemma som är sockerfri så det blev den istället.
Chokladfondant är så enkelt och jag tycker verkligen inte att man behöver tillsätta mer sötning än det som redan finns i chokladen! och absolut inte mjöl som finns i många recept!
Det här blir en supergod dessert som smakar så lycigt och arbetat!


Bärglass är så enkelt men så gott! Receptet har funnits här på bloggen ända sedan min viktväktartid! =)

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Chokladfondant med Bärglass


  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Portioner: 2-3

Ingredienser

  • Fondant:
  • 150 g mörk choklad minst 70%
  • 100 g smör
  • 2 äggulor
  • 1 helt ägg
  • 1/2 tsk vaniljpulver
  • Bärglass:
  • 1 dl frysta hallon
  • 1/2 dl fryst mango
  • 1 dl kvarg (jag tog sockerfri vanilj)

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 gr.
  2. Smält smöret med chokladen på låg värme. När chokladen smält, ta bort från plattan. Det ska aldrig sjuda utan bara smälta.
  3. Vispa äggen + gulorna riktigt pösigt. Rör ner chokladen och vaniljpulvret.
  4. Häll upp i creme bruléformar.
  5. Sätt in i ugnen i ca 6-10 minuter, beroende på ugn. När ytan blivit matt och chokladen rundat sig så är den klar att ta ut. Ta hellre ut liiiite för tidigt än för sent. Jag hade mina inne i 8 minuter men jag har en stor ugn.
  6. Mixa ihop ingredienserna med stavmixer och skeda upp glassen omedelbart och servera med fondanten.

 

Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

22 kommentarer

Jannike 16 februari, 2021 - 09:13

Hej ska dessa serveras varma eller kalla ?

Svara
Åse 16 februari, 2021 - 09:14

Smaksak, jag tycker ljummen.

Svara
Ulrika Pettersson 20 augusti, 2018 - 12:04

Hej! Gjorde denna dessert igår och det blev riktigt gott! Bärglassen blev en överraskning!!
Nu undrar jag var du hittat dessa fina formar till fondanten samt tallrikarna?!
Tack för goda och inspirerande recept.
//Ulrika

Svara
Sofie 9 maj, 2018 - 21:13

Hej! Det här receptet ska jag prova till ett 85-års firande. Tack för ditt recept. Vad fina tallrikar att lägga upp desserten på. Var har du köpt dom? Ha en trevlig Kristi Himmelsfärds dag./ Sofie

Svara
Vår Alla ♥️ - meny - 56kilo - Wellness, LCHF och Livsstil 23 mars, 2018 - 15:48

[…] dessert blev det hemmagjord vaniljglass och chokladfondant! […]

Svara
Lisa 22 september, 2017 - 10:02

Hej!
Jag är nybörjare på LCHF, har ätit snart i 2 månader. På helgerna har vi ätit salami och ölkorv och lite sånt som snacks. Men skulle vilja skämma bort mig med lite choklad och tänkte höra vad du säger om Nicks choklad. Kan man äta den eller ska man hålla sig till 70% choklad?

Svara
Åse 22 september, 2017 - 11:21

Hej!
Du kan äta 1-2 rutor 70% choklad eller Nick’s – inget är egentligen bättre än det andra.
Nick’s innehåller sockerakolholer och du får bara i dig 45% choklad! Jag hade unnat mig 1-2 rutor riktigt god 70% choklad!

Svara
Lisa 22 september, 2017 - 12:03

Tack för ditt supersnabba svar Åse! =) då håller jag mig till den 70% chokladen istället.

Svara
Åse 22 september, 2017 - 12:52

Njut! =)

Svara
Ullikanen 9 maj, 2017 - 13:41

Supersnyggt, vart kommer de små dynorna ifrån som ni har på era stolar?

Svara
Åse 9 maj, 2017 - 13:50

Tack! De kommer från Skinwille!

Svara
Wilma 30 april, 2017 - 19:44

Åhh vart kommer bordet ifrån??

Svara
Åse 1 maj, 2017 - 09:25

Wegot.se =)

Svara
Eleni 30 april, 2017 - 17:06

Hej! Liten fråga 😊 Om man kör 16/8, under faste tiden kan man ha en liten skvätt mjölk i kaffet då? Eller förstörs fastan då? Hälsning eleni 😊😊

Svara
Åse 1 maj, 2017 - 09:37

undvik om det går men annars ställer det säkerligen inte till så mkt, beroende så klart på om det endast är 1 kopp?

Svara
Åsa 30 april, 2017 - 13:41

Tack för alla fantastiska recept! Jag går jätteofta in och letar recept på din sida, sluta aldrig blogga!

Svara
Åse 1 maj, 2017 - 10:01

Tack, vad glad jag blir!! =)

Svara
Ulrika Lindell 30 april, 2017 - 08:20

Ser supersmarriga ut – dessa ska jag testa idag! Kan man göra smeten ett tag innan tro….? /Ulrika

Svara
Åse 30 april, 2017 - 08:22

Absolut1 ta ut från kyl ca 30 min innan den sätts in i ugnen.

Svara
Malin 29 april, 2017 - 17:19

Ser läckert ut, både inredning och efterrätt! Måste testa denna fondant i rödaste rappet! 😛 Trevlig helg!

Svara
Camillapa 28 april, 2017 - 21:18

Åh tack, nu vet jag vad jag ska bjuda på tjejträffen! Kram 😀

Svara
Ingela Persson 28 april, 2017 - 15:15

Åhh Åse,
Så fint ni får det snyggt det är med vitt bord och stolar jag vill också ha så 🤗.
Vilken duktig tjej så gullig tager i henne men så får hon fint med.
Chokladfondant måste ju provas också …du ställer att till det ibland hur ska detta gå hinner inte med i svängarna.jag vill laga allt du lagar gott och nyttigt.
Det är dax för nya tider hos oss nu Tack för det Åse Ha en rolig Valborg med er 🤗🌺👍

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Adblock Upptäckt

Var vänlig och stöd den här sajten genom att stänga av din AdBlocker i din webbläsare. Mitt arbete med 56kilo.se är beroende av annonsintäkter. Tack på förhand!