Chokladbollar LCHF

28 oktober, 2011

Supersmarriga chokladbollar!

Ca 28 stycken

100 gr smör
100 gr kokosflingor av godkvalitet + flingor att rulla i
100 gr (3 dl) mandelmjöl el hasselnötmjöl
2 msk kakao, gärna RAW
2 msk starkt kaffe
0,5-0,75 dl stevia/erythritol blandning typ Ica stevia strö

Blanda rumsvarmt smör och ev sötning med elvisp, rör sedan ner övriga ingredienser och vispa ihop! Rulla små bollar och rulla i kokosflingor och ställ sedan kallt!
Dessa ska jag ha i morgon till kaffet när vi får gäster 🙂

Per bit: 71 kcal, 1 g protein, 2.8 g kolhydrater, 7 g fett

79 kommentarer
0

Du kanske också gillar

79 kommentarer

jonas 14 juni, 2016 - 13:45

0g kolhydrater? mandelmjöl innehåller kolhydrater och även stevia så hur kan det vara möjligt att det är 0gr per bit?? hm…………

Svara
Åse 14 juni, 2016 - 13:54

Hej! Ja 5 g kh per 100 g och det blir drygt 2 g kh per bit, receptet är gammalt och jag har uppdaterat det med korrekta siffror. 2 g per bit är ju försumbart 😉

Svara
Sunci 14 september, 2015 - 08:55

Hej!!! Undrar bara hur det kan komma sig att det är 0 kolhydrater per cocosboll, när själva kokosen innehåller kolhydrater 10 kolhydrater / 100g kokos.. Blir det inte ca 2,5-2,8 kolhydrater per boll?..

Svara
Sunci 14 september, 2015 - 08:58

+kolhydrater från mandelmjöl som jag glömde att lägga till.

Svara
Åse 14 september, 2015 - 09:07

Hej! Det är 4 år sedan jag lade ut receptet så jag har inte räknat på det nu, mycket möjligt att de innehåller 1 g kh per bulle men det är i såfall försumligt, så nogräknad är inte kroppen 😉

Svara
evelina 17 april, 2015 - 07:40

Tack för en superblogg med kalasbra recept! Har använt många av dina recept och inte blivit besviken! Keep up The good work! 🙂

Svara
Ulrika 24 mars, 2015 - 21:15

Magiskt goda – tack!!!
Om man vill viktminska och tar kokosfett istället är det bättre eller sämre? Hur mkt kan man äta m gott samvete om man vill viktminska-läste 0 kolhydrater stämmer det? Känns för bra för att va sant eller:)?

Svara
Ulrika 24 mars, 2015 - 21:13

Magiskt goda mitt sötsug försvann!
Är det bättre ur viktminskningsaspekt om man tar kokosfett istället? Hur mkt kan man äta med ‘gott samvete’- läste att det är 9 kolhydrater stämmer det?

Svara
Åse 24 mars, 2015 - 23:07

Allt du äter utöver riktig mat är inte bra för viktminskning så även om dessa innehåller väldigt lite kh så innehåller de ju energi som inte ger dig så mycket så jag skulle säga att du kan äta 1 i veckan.

Svara
GI & LCHF Life Style Wednesday – Chokladbollar | Amor Vincit Omnia 29 oktober, 2014 - 13:00

[…] Recept från: 56kilo […]

Svara
Amor Vincit Omnia 19 september, 2014 - 13:01

[…] Här om dagen gjorde jag ett par smarriga LCHF chokladbollar som vart supergoda. Så här nedanför kommer receptet, som kommer från 56kilo.se […]

Svara
Lina 14 juli, 2014 - 01:47

Hej!
Tack för att du delar av dej med mina fantastiska recept! <3
Jag undrar om dessa chokladbollar går att frysa? Äter ju inte upp alla på en gång….. 😉

Svara
Kersthin 22 juni, 2014 - 13:55

Hej,
Gjorde dessa med hälften av Steviaströ, Hermesetas. Men det blev en lite bitter eftesmak, gör om dessa idag med ett annat strösöt jag har hemma, som jag brukar använda till rabarberpaj! Är diabetiker, så jag har lite sv varje i mitt skafferi, men hur goda som helst! Gubben minnär helt såld! Hihi God fortsättning

Svara
Karin 13 maj, 2014 - 18:45

Åh va goda! Har precis bakat dem tillsammans med min sju-åriga son och vi älskade dem båda två! Tack för en mycket bra blogg med härliga recept!/Karin

Svara
Åse 14 maj, 2014 - 15:27

Vad rligt att höra!!

Svara
chokladbollens dag | jessicaelvira 12 maj, 2014 - 20:47

[…] sent än aldrig! Rörde ihop ett gäng såhär på kvällskvisten och använde receptet från 56kilo, det receptet har jag fastnat för när det gäller kolhydratssnåla chokladbollar då de blir […]

Svara
Danielle 27 februari, 2014 - 13:30

Supermums! Har 2 msk sötströ i och en liten skvätt grädde. Krämiga och sjukt goda!

Svara
nettan odelhage 16 november, 2013 - 20:17

jag undrar om det är 0 kolhydrater per bit som du skrivit? För det vore ju fantastiskt 🙂

Svara
Åse 16 november, 2013 - 20:24

Ja det är mellan 0-1 men det är ju nåd energi i dem så man kan ju inte äta dem i mängder! 😉

Svara
Johanna 18 september, 2013 - 07:19

Hej Åse!
Tittade på chokladbollsreceptet på appen just, och var tvungen att dubbelkolla m bloggen, för i appen står det 0,5dl stevia. Jag gissar att det är en blandsort som i det här receptet, för stevia doseras ju inte riktigt så. Tänkte bara om du ville veta och kunna justera.
Ha en bra dag!

Svara
Åse 18 september, 2013 - 09:42

Tack!! Antecknar!

Svara
Jenny 13 augusti, 2013 - 16:41

Jag har en fråga angående Stevia.
När jag tittar på innehållsförteckningen så står där att det innehåller 99g kolhydrater.
Jag har inte vågat prova det än. Har jag missat nåt? Tacksam för svar 🙂

Svara
Åse 13 augusti, 2013 - 16:44

Det är inga kolhydrater kroppen kan ta upp, sk. Sockeralkoholer.

Svara
Sanna 24 juli, 2013 - 18:48

Dessa var ju hur goda som helst:) tack för det underbara receptet

Svara
JAUS 30 maj, 2013 - 12:51

Blötlägg (i saltat vatten över natten), skala och torka hasselnötterna/mandlarna innan ni maler dem till mjöl; då blir ni av med de flesta antinutrienterna. Yaconsirap passar utmärkt som sötning till chokladbollar, dosera lite mindre än sukrin.

Gillar man punchrullar och arraksbollar så kan man tillsätta några droppar arraksarom i smeten.

Svara
Lisa 11 april, 2013 - 22:15

Det var det äckligaste jag ätit faktiskt! Gjorde med kokosmjöl men tvivlar på att mandelmjöl gjort det bättre. De blev bara ruggigt torra och smaklösa 🙁

Svara
Åse 11 april, 2013 - 22:27

Du kan ju inte ha kokosmjöl!! Kokosmjöl är INTE samma som mandelmjöl och doseras annorlunda! Kan tro att de var torra och äckliga!

Svara
bake a cake | jessicaelvira 13 mars, 2013 - 20:10

[…] att testa göra det på LCHF-vis, med mindre kolhydrater och socker. Jag gjorde en blandning mellan det här receptet och det här och är själv nöjd med resultatet. Det söta är borta, men de stillar ändå […]

Svara
Stephanie 4 februari, 2013 - 13:37

Det här va gudomligt gott!! Jag la till lite lakritspulver också, MUMS!

Tack för din fina blogg, det är perfekt för en ny LCHFare 🙂

Svara
Blev så sugen på chokladbollar | Lchf livet för Gottelisa 19 oktober, 2012 - 20:52

[…] provade jag det här receptet som jag hittade på 56kilo och dem var supergoda. Det bästa receptet på LCHF-chokladbollar som jag har […]

Svara
Coccosbollar | Ett liv utan socker med LCHF och styrketräning @ Spotlife 5 augusti, 2012 - 10:35

[…] kommer ursprungligen från 56kilo.alltforforaldrar.se/ (dvs min favorit blogg) men jag har gjort några egna ändringar som […]

Svara
Fnulan 18 maj, 2012 - 19:40

TACK gode gud för detta recept!!!! MUMS vad gott!! Men jag har tyvärr vara canderell hemma… är jag bannad från LCHF klubben då =)¨
Puss på dig

Svara
Martin Klasson 13 mars, 2012 - 08:32

Men Åse! Underbart.

Hade provat flera recept innan på chokladbollar som verkligen inte gav mer aptit. Mer en frustration över att inte ha hittat rätt med dem varianter som fanns på lchf-recepts sida.

Jag hade i 3 msk sukrin + 0,5krm med stevia – för Mariann har ju det som regel för att ta bort biverkan.

Första tuggan kändes litet konstigt – men i övriga tuggor så var det väldigt gott!!!!!

Min Oskar 5 år tyckte tyvärr inte om det, jag hade gärna velat ge han ”nyttig” fika. Sedan är han inte enkel till att prova nytt – och han är inte så värst sötsugen alltid.

jag ska ha en 56kilo.se-månad, och försöka att använda dina recept uteslutande. Kesoplättar låter som nästa ting!

Tack för en inspirerande blogg.

Svara
Martin Klasson 13 mars, 2012 - 08:43

Och jag använde Hasselmjöl istället för Mandelmjöl. Tror jag valde rätt, kändes mer rätt med att ha en nötig karaktär än mandelmassig sådan 😉 I hope..

Svara
Hanne Andersson 11 februari, 2012 - 18:47

ÅÅÅ vad goda det var. Bättre än vanliga!

Svara
Emma 14 december, 2011 - 11:28

Hej Åsa.
Tack för en underbar blogg =) Mycket bra blandning på dina recept.
Jag tänkte fråga dig vart man köper hasselnötsmjöl? Eller får man mala ner hasselnötter själv?

Svara
Jessica 13 december, 2011 - 12:40

Hej
Har en liten fråga, tror du att det går att byta ut mandelmjölet mot kokosmjöl??

Svara
Åse 13 december, 2011 - 15:22

Det tror jag nog!

Svara
Jenny 3 januari, 2014 - 19:02

Hur kan du först säga att man absolut inte kan byta ut mandelmjöl mot kokosmjöl , och när någon frågar om msn kan byta ut just det så svarar du ”det tror jag nog”.

Svara
Åse 3 januari, 2014 - 19:13

Se på DATUMET vid detta svaret du refererar till, 2011! dvs 2 år sedan, det har hänt en del i mina erfarenheter kring detta.. 😉

Svara
Helena 24 november, 2011 - 09:38

Hej är ny på detta, har inte sötat något av det jag ätit på 7 veckor och börjar känna att det skulle vara gott att prova dessa. Hermesetas går det att använda?
Tack för den hitintills allara bästa sidan

Svara
Åse 24 november, 2011 - 12:57

Jag använder hermesetas ibland och triggas inte av det men en del gör eftersom det innehåller maltodextrin.

Svara
ÅsaS 18 november, 2011 - 21:25

Blir till att botanisera bland alla go’a baka-recept nu framöver, eftersom det nalkas advent, födelsedagar, Lucia, jul och nyår… Hela december är ju en go’-fika-månad hemma hos oss.
Och så har lill-Fia och hennes mentorsgrupp i skolan kommit på att de kan ha fika-dag med hembakat på fredagar (1 barn/vecka bjuder på nånting gott, hembakat eller i nödfall köpt…). MEN, de har en kille i gruppen som är glutenintolerant… Genast svårare att slänga ihop nånting så där hux-flux en torsdagkväll, då dottern min är dålig på att planera och förbereda… Men nu jädrar ska det bli andra bullar här hemma. ALLA barn i gruppen ska bjudas och kunna äta det som HON bjuder på. Men för att göra choklad-bakverken mer barnvänliga (då mörk choklad kan vara väldigt bitter i barns munnar) funderar jag på att byta ut det mot ljus, alt mjölk-choklad. Det borde väl funka, även om det finns risk att det blir lite sötare för mig själv…?! 😉
Kram ÅsaS

Svara
Åsa 18 november, 2011 - 15:13

heej…jag ville bara tipsa….jag gjorde dessa igår till min mammagrupp men med lite ändringar…

jag äter inte nötter så jag hade i krossade linfrön och solrosfrön istället och så hade jag apelsinskal i också..mums!!

Svara
Åse 18 november, 2011 - 15:34

Låter jättegott!!!

Svara
Lena 16 november, 2011 - 21:28

Dessa blev tyvärr en besvikelse för mig. Var så sugen på riktiga chokladbollar så dessa fick bli substitut som inte alls blev så goda som jag hoppats. Jag gjorde dem på egen malet hasselnötsmjöl (kanske godare med mandelmjöl?) och så använde jag Hermesetas strö då jag inte hade något annat hemma. Men goda – nej inte det.

Svara
Åse 16 november, 2011 - 21:31

Jag vet bara hur de smakar med mandelmjöl, då tycker jag de är goda! Men klart att de inte smakar som riktiga chokladbollar.

Svara
Sara & Busungarna 9 november, 2011 - 12:35

Måste bara berätta att min Tyra, som är ett riktigt litet kakmonster och äääälskar gofika, slukade en av dessa chokladbollar med hull och hår igår när jag bakade dem! ”Mmmm vad goda mamma, dom kan vi baka till mitt kalas!” (som är om ett halvår, hahaha).
Själv tyckte jag att dom var sådär, men det var väl egentligen bra, för då nöjde jag mig med bara EN 😉 Och det känns ju tokbra att kunna erbjuda dessa chokladbollar till barnen på helgen, istället för vanliga som är fulla med socker!

Tack för att du finns och inspirerar med alla underbara recept gums!!

PUSS

Svara
Åse 9 november, 2011 - 14:46

Haha goding!!
Ja jag är ju fortfarande sådär som tycker att riktigt socker och tex riktigt mjöl är godast (ränderna går inte ur) men nöjer mig med substitut. PUSS!!!

Svara
Silvia 3 november, 2011 - 22:39

Kan man använda sojamjöl istället?

Svara
Åse 3 november, 2011 - 22:42

Nej sojamjöl är inte lchf och jag har aldrig använt sojamjöl så jag vet inte hur det smakar.

Svara
Njutit av ledigheten och mumsigt fika « Söt utan socker / Sweet without sugar 1 november, 2011 - 16:28

[…] har inte haft någon lust att gå ut. Passade på att provbaka kokosbollarna som jag hittade här; http://56kilo.se/chokladbollar-lclchf . Dem blev jättemumsiga, nästan som ”riktiga”. Ikväll är vi bortbjudna på middag […]

Svara
Fia 31 oktober, 2011 - 17:50

Tack för en superbra blogg!! Undrar om du vet hur många deciliter 150 g mandelmjöl är (har ingen våg) ??

Svara
Åse 31 oktober, 2011 - 17:58

Mätte upp, det är ca 3,25-3,5 dl 🙂

Svara
Emma 30 oktober, 2011 - 12:18

Hej!
Det lät gott med lchf chokladbollar, du har föressten massor med goda recept! =)
Men jag har länge sökt o funderat, vars får jag tag i mandelmjöl? Är de bara ja som e lite knasig som inte hittar de i vanliga affären eller ska de va en specialaffär?

Mvh/ Emma

Svara
Åse 31 oktober, 2011 - 13:21

Hej! I kategorin Värt att läsa finns ett inlägg om livsmedel, var man hittar de olika produkterna.

Svara
irene 29 oktober, 2011 - 18:44

OJ,OJ OJ
Jag för vidare till de som ännu inte har förstått detta med LCHF tadck snälla du, de är underbara…
irene

Svara
Zanna 29 oktober, 2011 - 09:46

Gjorde dessa bollar till fredagsmyset igår. Så goda!!!!!! Räknade dock ut att de innehåller 1,23 g kolhydrater/boll om man rullar 28 bollar. Då använde jag raw kakao från R.Voltaier och jag malde eget mandelmjöl från mandlar med skal på. Helt ok! Mitt innerligaste tack till din blogg och alla fina tips och goda recept! Följer den numera varje dag. Allt gott!

Svara
Åse 29 oktober, 2011 - 10:47

Med Stellton mandelmjöl och Kung Markatta kakopulver ger mitt program mig 0 kh 🙂 0-2 per bit är ju nästan strunt samma =)
Härligt att du gillar bloggen!

Svara
Hanna 29 oktober, 2011 - 09:29

Åhhh tack för receptet det måste ju bara testas:)) ser super mumsiga ut:)!
Happy Saturday! // Hanna

Svara
Åse 29 oktober, 2011 - 10:47

Du också hanna!! =)

Svara
Anita 29 oktober, 2011 - 00:37

Tack för receptet, har gått och funderat på vad vi ska ta med oss till förfesten i morgon kväll och bjuda på. Nu vet jag! Blir bra till ett par Xide Bright. 🙂

Svara
Caroline 29 oktober, 2011 - 00:36

Oj vad goda dom såg ut!! Måste testas!

Svara
Leena 28 oktober, 2011 - 22:58

Dom ser så läckra ut, våra kokosbollar, Åse! Hoppas dina gäster gillar dom! Kul att du la ut receptet. Jag blev så sugen och var tvungen att ta en liten läckerbit till mitt kvällskaffe alldeles nyss. Har ju ett litet lager i frysen… Ja, det är perfekt att frysa dom. Och Pia, det är ju en vanesak det där med söt smak eller inte. Jag är glad att du inte ger upp;) Kraam kära kolleger!

Svara
Annah 28 oktober, 2011 - 19:38

Läste lite mer och hittade att Luo han guo verkade vara något mellanting mellan sukrin och stevia men utan bismak. Undra om det kan vara värt att prova kanske om man vill få bort sockret ur bakverk.

Svara
Annah 28 oktober, 2011 - 17:57

Nä, nu måste jag skaffa mandelmjöl och sukrin!

Svara
irene 28 oktober, 2011 - 16:45

Oj,

va du är underbar!!!!
Matar oss med det mest makalösa recept hela tiden….

många kramar är du värd!!!!

Svara
pethra 28 oktober, 2011 - 16:14

Gött! Man kan också göra det med kokosfett istället för smör. God smak och bra fett. 🙂

Svara
Susanne 28 oktober, 2011 - 15:44

Mums! Blev helt plötsligt supersugen på chokladbollar.
Ser jättesmarriga ut.

Trevlig Helg!
KRAM

Svara
Jill 28 oktober, 2011 - 15:35

Mums, ser jättesmarrigt ut! 🙂

Svara
Pia Nyberg 28 oktober, 2011 - 15:27

Goa Leena 🙂 Jag provade dessa utan Sukrin och nääää… men ska inte ge upp, nästa gång blir det med ditt sukrinförslag!

Svara
maya 28 oktober, 2011 - 15:23

Men….0 g kolhydrater, är deta sant?Ser såååå gott ut, ska testa i helgen :).

Svara
frökennilssonskök 28 oktober, 2011 - 14:05

oj ser alldeles föööör gott ut 😉

Svara
Jennie 28 oktober, 2011 - 14:02

Men jösses så perfekt. Jag satt igår och googlade efter bra recept på LCHF-chokladbollar.
Är du tanke-läsare Åse? 😉

Svara
Åse 28 oktober, 2011 - 14:22

Japp! 🙂

Svara
Atlaslarven 28 oktober, 2011 - 13:44

Borde fungera lika bra med kokosnötsmjöl istället om man verkligen gillar kokos 😉

Svara
Åse 28 oktober, 2011 - 13:45

ja fast kokosnötmjöl drar till sig mera vatten så masn får nog ta betydligt mindre mjöl, men vet inte hur det blir faktiskt! =) jag har personligen svårt av smaken av för mkt kokosnötmjöl.

Svara
Annah 28 oktober, 2011 - 19:35

Funderade just på om man kanske kunde använda koksnötsmjöl istället. Låter gott för en annan som gillar kokos. Försöker lära mig mer om detta med ersättning för socker. Vad jag förstår kan sukrin ge en lite metallisk eftersmak om man tar för mycket. Får nog börja prova lite.

Svara
Tove 28 oktober, 2011 - 12:45

Åh, dessa måste jag ju bara prova!! Älskar chokladbollar =) Snart kommer andra delen av mina tankar om vårt möte i tisdags upp på bloggen! =)

Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.