Chokladbollar / Ketobollar

1 september, 2015

012A5142
012A5146
012A5149
I går gjorde jag lite chokladbollar, personligen äter jag sällan sötsaker längre men mina kids tycker det är gott med något ibland =) Jag får ofta ett sug efter mer när det gäller söta smaker, så jag begränsar tillfällena.
Dessa kan även jag tänka mig att ta av på kvällen till en kopp te dock!
Vad man sötar med är högst individuellt, jag förespråkar varken det ena eller det andra. Generellt rekommenderar jag sötmedelsfritt men viktminskar man och vill dra nytta av ketoner så är erythritol/steviadroppar nog bäst. I dessa har jag det.
Det enda jag förespråkar är att söta smaker ska vara lyxen i tillvaron.
Skriv ut

Chokladbollar / Ketobollar

  • Författare: åse falkman fredrikson

Ingredienser

  • *
  • 100 g smör
  • 100 g kokosflingor
  • 3 msk kakao (gärna RAW)
  • 2-3 msk stark espresso
  • 2 msk mandelsmör (uteslut om du är allergisk)
  • 1/2-1 tsk vaniljextrakt
  • Sötning motsvarande sötman från ½ dl vanligt socker – välj det du mår bäst av! *
  • Kokosflingor att rulla chokladbollarna i
  • * Jag rekommenderar ingen speciell sötning, en del vill ha naturligt socker från t.ex. dadlar eller honung och en del vill ha sötningsmedel som erythritol/stevia.

Instruktioner

  1. Rumstemperera smöret och blanda sedan alla ingredienser till en smet.
  2. Ställ kallt och rulla sedan till bollar, rulla i kokos.
  3. Förvaras kallt,

Notering

Per chokladboll

  • 84 kcal, 1 g protein, 0.8 g kolhydrater och 8.4 g fett (med sockerfri sötning som erythritol/stevia)
  • (3% kh, 5% protein, 91% fett)

Näringsinnehåll

  • Portionerr: 20

Har du lagat detta receptet?

Tagga @56kilo.se på instagram och hashtagga det #56kilo


 

Print Friendly, PDF & Email

17 kommentarer
0

Du kanske också gillar

17 kommentarer

Nyttiga chokladbollar – Stockholmfood – Rebecca Brage 30 januari, 2017 - 21:05

[…] Receptet är inspirerat av 56kilo. […]

Svara
Lakritskulor till dig som älskar lakrits – Webbplatstitel 14 december, 2016 - 21:58

[…] Kärt barn har många namn. Söker du på internet efter chokladbollar eller ketobollar hittar du massor av goda alternativa smaksättningar. Jag utgår från en grundrecept som jag hittat på en av mina favoritbloggar 56kilo.se http://56kilo.se/chokladbollar-ketobollar […]

Svara
Mats 3 april, 2016 - 01:34

Skulle man inte kunna grovhacka nötter och ha i denna smet så blir det mer matigt om man så önskar?

Svara
Frida 3 september, 2015 - 11:49

Åh de ser smarriga ut! Ska testa med jordnötssmör istället för mandelsmör…en fråga, kan man byta ut vaniljextraktet mot vaniljpulver? Har bourbonvanilla hemma…
Kram

Svara
Åse 3 september, 2015 - 12:49

Javisst! =)

Svara
Laila 1 september, 2015 - 20:27

Ser jättegott ut! Tänkte fråga dig ang ketos! Mitt problem är att jag vill ju vara i ketos för det ger bra förbränning och viktminskning men jag får så dålig smak i munnen samt luktar illa enl min familj!
Har du något tips på det?
Tack för en jättebra blogg och för alla dina underbara recept! Har alla dina böcker och älskar dom

Svara
Marja - Baka Sockerfritt 1 september, 2015 - 18:13

Mums! Tror inte det bara är jag som blir chokladsugen nu…

Svara
Lotta 1 september, 2015 - 15:53

ser gott ut, med lakrits måste jag testa!

Svara
abbie 1 september, 2015 - 14:38

….”personligen äter jag inte”….du skriver rätt ofta just så. Varför är det så viktigt att poängtera att du inte äter eller dricker något som inte ”anses” bra?

Svara
Åse 1 september, 2015 - 15:10

För att det är min blogg och jag får ofta frågor kring mina recept vad och hur ofta jag själv äter vissa saker. Det har inte att göra med att jag inte anser det ”bra”. Detta är en personlig blogg som bygger på just mina erfarenheter och mina egna matval, och det har varit så sedan bloggen startade 2003.

Svara
Ann 1 september, 2015 - 15:36

Och det är ju just det som gör din sajt unik! Att du alltid utgår från dig själv och förklarar dina egna val! Annars hade ju detta bara varit ytterligare en receptsajt 🙂 En i mängden! Jag har lärt mig såååå mycket av dig och dina förklaringar med dig själv i fokus <3

Svara
Sarah 1 september, 2015 - 14:06

Hej! Hur många dl går det på 100g?

Svara
Sarah 1 september, 2015 - 14:06

100g kokos?

Svara
uppochhoppa 1 september, 2015 - 13:40

Supersmarrigt! Jag brukar variera med lakritspulver för en mer vuxen smak. Oftast kör jag med vanligt socker som sötningsmedel, men agave använder jag ibland. Kokosflingor och hasselnötsblandning alternerar jag med att rulla i!

Svara
Åse 1 september, 2015 - 15:43

Åh gott med lakrits i! Det ska jag prova! Kram kram!

Svara
Ann-Sofie 1 september, 2015 - 10:31

Mums vad gott! Jag brukar göra mina favoriter när jag har sötsug så där mitt i veckan – dadelbollar. Yummi:)
Kram ♥

Svara
Ania 3 februari, 2016 - 12:25

Hur mycket utav dadlar har du i då? Lät riktigt gott!

Svara

Lämna en kommentar