Chokladbollar / Ketobollar

1 september, 2015

012A5142

012A5146

012A5149

I går gjorde jag lite chokladbollar, personligen äter jag sällan sötsaker längre men mina kids tycker det är gott med något ibland =) Jag får ofta ett sug efter mer när det gäller söta smaker, så jag begränsar tillfällena.
Dessa kan även jag tänka mig att ta av på kvällen till en kopp te dock!
Vad man sötar med är högst individuellt, jag förespråkar varken det ena eller det andra. Generellt rekommenderar jag sötmedelsfritt men viktminskar man och vill dra nytta av ketoner så är erythritol/steviadroppar nog bäst. I dessa har jag det.
Det enda jag förespråkar är att söta smaker ska vara lyxen i tillvaron.
Skriv ut

Chokladbollar / Ketobollar

  • Författare: åse falkman fredrikson

Ingredienser

  • *
  • 100 g smör
  • 100 g kokosflingor
  • 3 msk kakao (gärna RAW)
  • 2-3 msk stark espresso
  • 2 msk mandelsmör (uteslut om du är allergisk)
  • 1/2-1 tsk vaniljextrakt
  • Sötning motsvarande sötman från ½ dl vanligt socker – välj det du mår bäst av! *
  • Kokosflingor att rulla chokladbollarna i
  • * Jag rekommenderar ingen speciell sötning, en del vill ha naturligt socker från t.ex. dadlar eller honung och en del vill ha sötningsmedel som erythritol/stevia.

Instruktioner

  1. Rumstemperera smöret och blanda sedan alla ingredienser till en smet.
  2. Ställ kallt och rulla sedan till bollar, rulla i kokos.
  3. Förvaras kallt,

Notering

Per chokladboll

  • 84 kcal, 1 g protein, 0.8 g kolhydrater och 8.4 g fett (med sockerfri sötning som erythritol/stevia)
  • (3% kh, 5% protein, 91% fett)

Näringsinnehåll

  • Portioner: 20

 

17 kommentarer
1

Du kanske också gillar

17 kommentarer

Nyttiga chokladbollar – Stockholmfood – Rebecca Brage 30 januari, 2017 - 21:05

[…] Receptet är inspirerat av 56kilo. […]

Svara
1 2

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.