Chocolate Pot de Creme

27 november, 2014

En helt underbar och mäktig chokladdessert som är så enkel att göra och därmed perfekt till många! Detta receptet kräver en bra mixer. Har du ingen mixer så har jag ett annat recept på Chocolate Pot de Creme som finns i min bok ”Lev Gott med LCHF och periodisk fasta”.
I går valde jag att spetsa med pepparkakskryddor för att göra den lite julig, såååå god!
Detta hamnar på mittt adventsfikabord på söndag!
Detta är väldigt mäktigt så jag sätter receptet för 8 st, på bilden har jag 6 creme bruléeformar men jag tycker att det blir lite för mäktigt så jag hade rekommenderat 8 mindre portionsformar.

012A3530

Skriv ut

Chocolate Pot de Creme

  • Författare: åse falkman fredrikson

Ingredienser

  • 225 g mörk choklad
  • 3 rumstempererade ägg
  • 1 tsk vaniljessens eller vaniljpulver
  • 1 1/2 dl hett starkt kaffe
  • 1/2 tsk Santa maria pepparkakskryddor

Instruktioner

  1. Grovhacka chokladen och lägg i mixern tillsammans med ägg, vanilj och pepparkakskryddor.
  2. Kör på medelkraft tills allt gått ihop ordentligt.
  3. Fyll på med det heta kaffet genom inmatarlocket och kör i ca 1 minut tills det blivit en tjock krämig smet. Fyll åtta små formar och ställ kallt i ca 4 timmar.

Näringsinnehåll

  • Portioner: 8

Gillar du receptet så dela eller gilla gärna inlägget!

24 kommentarer
0

Du kanske också gillar

24 kommentarer

JennieAnn Söderlind 7 december, 2016 - 14:14

Hur långt i förväg kan jag göra den? Vi ska ha den som efterrätt på söndag. Tack för en bra blogg 🙂

Svara
Åse 7 december, 2016 - 14:17

Någon dag blir ju bra! =)

Svara
Caroline 6 december, 2014 - 01:04

Gjorde denna idag. Serverade den tillsammans med rårörda hallon och en matskedsklick grädde. Det var jättejättegott!! Men min mixer e så kass så det blev liksom som kaffesump i munnen när man åt hahaha. Men vadå.. det ska ju bara ner i ”lilla maggen” ändå så… det var bara till mig och sambon så 🙂 Får skaffa mig en sån där magic bullet grej. Det är ju snart jul 😉 Vad använder du för mixer?
Tusen tack för recept!!
Kramisar!

Svara
Anna 2 december, 2014 - 17:23

Hej Åse!
Jag vet inte riktigt var den här kommentaren platsar, så jag chansar på här:
Jag vill bara tacka dig för ditt suveräna moussakarecept! Jag har lagat detta massor av gånger, och alla blir lyriska när de äter den…så god, och inga onödiga kolhydrater!
Jag brukar bunkra lammfärs vid påsk (den håller minst nio månader i frysen), och sedan kan jag njuta av din goda moussaka året om!
Än en gång stort tack för ett fantastiskt recept!
Anna

Svara
Kina Råberg 2 december, 2014 - 16:38

Detta recept blev man rent lycklig av!!!

Svara
vanessa 29 november, 2014 - 12:58

Förlåt men receptet står för 8 personer högst upp. Men i receptet står de fyll 6 små portions formar?
Ser jättegott ut måste prova 🙂

Svara
Åse 29 november, 2014 - 13:01

Ja jag skrev i inlägget att på bilden är 6 formar använda men jag rekommenderar 8 portioner för de är väldigt mäktiga och det bör räcka med 1/8 men du har rätt, jag ska ändra till 8 på båda ställena, det hängde inte med när jag ändrade 🙂

Svara
1 2

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.