Detta är väldigt mäktigt så jag sätter receptet för 8 st, på bilden har jag 6 creme bruléeformar men jag tycker att det blir lite för mäktigt så jag hade rekommenderat 8 mindre portionsformar.
Chocolate Pot de Creme
Författare: åse falkman fredrikson Portioner: 8
Ingredienser
- 225 g mörk choklad
- 3 rumstempererade ägg
- 1 tsk vaniljessens eller vaniljpulver
- 1 1/2 dl hett starkt kaffe
- 1/2 tsk Santa maria pepparkakskryddor
Instruktioner
- Grovhacka chokladen och lägg i mixern tillsammans med ägg, vanilj och pepparkakskryddor.
- Kör på medelkraft tills allt gått ihop ordentligt.
- Fyll på med det heta kaffet genom inmatarlocket och kör i ca 1 minut tills det blivit en tjock krämig smet. Fyll åtta små formar och ställ kallt i ca 4 timmar.
Gillar du receptet så dela eller gilla gärna inlägget!