Chilifisk med lent kålmos

4 april, 2013

Morning!! Ännu en dag med klarblå himmel! Kallt som sjutton är det dock! Jag ska strax bylta på mig och ta mig ut på en powerwalk.
I går kväll hade jag tänkt göra min tacopaj men så blev jag sugen på fisk!
Världens enklaste rätt men underbart god!!
6 portioner
6 torskfiléer eller 2 paket torsk
5 dl creme fraiche
2 dl grädde
1,5 msk Renée Voltire lantbuljong (chili, citrongräs) alternativt 1,5 fiskbuljongtärning (men då blir det inte samma smak)


2 dl lagrad riven ost
Torka av fisken och lägg i form. Salta och peppra. Koka upp creme fraîche/grädde och rör ner buljongen. Häll över fisken och toppa med ost. Finhacka röd paprika och fördela som en tjock sträng över osten.
In i ugnen på 225 grader i ca 25 minuter.
Jag gjorde sedan ett kålmos på kokt blomkål + broccoli och en stor klick philadelphiaost i (+ salt & peppar)
Smarrigt!!!
IMG_2188

IMG_2189

IMG_2191

IMG_2195

IMG_2196

IMG_2199

12 kommentarer
0

Du kanske också gillar

12 kommentarer

mariavivianne 4 april, 2013 - 17:31

Tack! Detta blev dagens middag hos oss!

Svara
Susanna Lampi 4 april, 2013 - 13:21

Hejsan, är det ok med Renee Voltaire Lant buljongen?? Innehåller den inte för mycket kolhydrater? Är ny inom lchf =)

Svara
Åse 4 april, 2013 - 13:29

Den innehåller tyvärr maltodextrin som är vanligt i kryddor, det är inte BRA men rent kolhydratmässigt gör inte kryddan ngt när det delas på 6 portioner.

Svara
Susanna Lampi 4 april, 2013 - 14:55

tack för svaret, inhandlat buljongen idag.

Svara
Zandra 4 april, 2013 - 13:17

Så kul att läsa din blogg med en massa roliga recept:) Fortsätt, du är en pärla!

Svara
Anneli Kåhre 4 april, 2013 - 12:02

Åh så mycket goda recept du levererar! Jag riktigt längtar till att laga mat! Läckra bilder med fint porslin också. Blir nog till att köpa nytt!

Svara
Mia 4 april, 2013 - 12:01

Hej Åse Har du gått tillbaka till mjölkprodukter igen? Hade hoppats på fler recept utan mjölk….tycker du har en mycket bra sida med många goda recept men det är lite svårt i bland att använda recepten när man ska äta mjökfritt.

Svara
Åse 4 april, 2013 - 12:02

Hej! Jag har aldrig övergett dem! Som jag skrev så ville jag utvärdera och prova mejerifritt ett tag och det gjorde jag. Jag äter inte mejeri varje dag men har inga planer på att sluta med dem helt heller. Det kommer finnas recept både med och utan mejeri. I förrgår kom ett mejerifritt recept och igår ett med, det speglar så jag äter och de recepten hamnar här.

Svara
Monica 4 april, 2013 - 10:17

Hej Åse! Va bra med recept på fisk! Det äter jag för sällan tyvärr! Tycker det är svårt att göra nu med lchf. Innan jag börja med det panera jag fisken och det är ju så gott! Ha en bra dag i solen!

Svara
Ann-Sofie 4 april, 2013 - 10:12

Mums med fisk!
Jag har hittat en ny favorit, lax i form över med en röra på filadelfiaost( med paprika/chili) och lite matl.grädde. salta och peppra fisken, häll över såsen och klyfta en kartong med cocktailtomater och strö över. Servera med blomkålsmos/ris/pasta eller vad man gillar 🙂
Kallt som sjutton på morgonen men uppåt dagen blir det skönt igen, hoppas det gick bra på din PW.
Kramen

Svara
Maria 4 april, 2013 - 09:31

Blev så sugen på fisken du gjort, verkade jättesmaskig. Men jag undrar vart man kan köra Renée Voltire lantbuljong? Är det i vanlig affär, typ ica?

Svara
Åse 4 april, 2013 - 09:31

Yes, Ica Maxi har den!

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.