Chili con carne till många

11 mars, 2019

Chili con carne är en rätt som jag ofta gör vid släktkalas!
Det uppskattas av stora och små och även om det tar sin lilla tid att hacka ner alla grönsaker och puttra på spisen så är det en enkel rätt att förbereda.

Jag har flera recept på chili con carne men här kommer ett recept som räcker till minst 20 personer!

Noel hjälpte till med att steka upp all färs. Med två stekpannor och två snabba händer så var all färs snabbt klar.
Vilde hoppades på att det skulle ramla ner lite 😉

Jag serverade sallad och bröd till, ris är ju också gott till.

Skriv ut

Chili con carne till många

  • Författare: Åse
  • Portioner: 20 1x

Scale

Ingredienser

2 kg nötfärs
smör, eller olja att steka i
6 gula lökar
3 vitlök solo (motsv. 78 vitlöksklyftor)
7 gröna paprikor
4 st krossade tomater á 400 ml
0,75 dl tomatpuré
1 dl chilisauce
4 tärningar köttbuljong
1,5 msk chilipeppar
1 msk paprikapulver, rökt
0,5-1 msk spiskummin
3 msk kakao
salt, svartpeppar
tamarisoja efter smak
45 tetra bönor (kidney, stora vita)

Tillbehör:
sallad, lite klippt bladpersilja och gräddfil och ev. ett gott bröd eller ris.


Instruktioner

Fräs nötfärsen i omgångar. Hacka med stekspaden så den blir finfördelad.
Finhacka vitlök och gul lök. Kärna ur paprikan och skär i mindre bitar. Fräs i lite smör eller olja.
Lägg över i stor kastrull och rör ner övriga ingredienser utom bönorna.
Låt småputtra i ca 1 timme, smaka av med soja, salt och peppar. Skölj bönorna i durkslag och rör ner innan servering.
Servera med sallad, lite klippt bladpersilja och gräddfil och ev. ett gott bröd eller ris.


Du kanske också gillar

7 kommentarer

Sara 21 mars, 2019 - 06:43

Ska göra detta recept i helgen! Ska det vara bönor i tomatsås eller utan?

Svara
Åse 21 mars, 2019 - 10:04

Utan =) Men jag slängde i en med tomatsås för att jag fattades.

Svara
ÅsaS 15 mars, 2019 - 18:24

Då vi bara är 3/5 som äter middag idag tänkte jag slänga ihop både köttfärssås OCH chili con carne av det där stora färspaketet som står i kylen. Testar ditt recept och tar de bönor som finns hemma. Låter spännande med kakao, så det får faktiskt åka med i färsen.
Kram 💜

Svara
Irene 11 mars, 2019 - 22:10

Gott det ser ut. Ett tips när du ska steka köttfärs är att använda en hackit, finns att köpa på Kitch’n eller Cervera, går så fort att hacka sönder köttfärsen.

Svara
Åse 11 mars, 2019 - 22:25

Åh tack för tips! ✨

Svara
Malin E 11 mars, 2019 - 16:25

Mums, så gott med chili con carne( och bra till många ) jag brukar ha i lite olika sorters bönor, kidney, svarta och ibland bara vita.
Gott 😃😃

Svara
Åse 11 mars, 2019 - 16:38

Yes jag också! 🙂 denna gången blev det kidney o vita 👌🏻

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.