Chicken Tikka Masala

2 oktober, 2018

Jag älskar orientalisk mat och gärna indiska kryddiga rätter!
Mmmmmm!

Jag tipsade ju er om den här kryddan i DETTA inlägget och igår var det dags att prova den!
Det går bra med annan garam masala krydda också, gör egen tex. Recept HÄR – finns färdiga kryddblandningar i livsmedelbutik också.

Chicken Tikka Masala är alltså en krämig kycklingrätt med tomater och garam kryddor. Galet gott tycker jag!

Först steker jag vitlök och lök (notera gärna att jag råkat bränna löken lite hehe, gjorde inget för smak dock, tog bort de värsta) I annan panna steker jag kycklingbitar i kokosolja utan smak och saltar och pepprar något.
I med currypastan sedan.

Jag använder enbart MUTTIS finkrossade tomater – köper dem i flera trepack

I med tomatkrossen!

Jag blandar rysk yoghurt och creme fraiche men man kan använda enbart yoghurt eller enbart creme fraiche eller blanda grädde och yoghurt, en smaksak helt enkelt!

Detta är en enkel, snabblagad rätt men inte desto mindre god.
Passar till vardags och fest och perfekt bjudrätt! Vi fick sås över i går så en frys jag in och kan använda till nästa gång, bara steka upp lite kyckling då =)

Blomkålsris, cashewnötter, potatis och sallad med feta som tillbehör.


Fetan passade så bra till detta.

Koriander är ju ett måste 😍😍😍😍

Gillar ni maträtten? Ge gärna feedback och glöm inte klicka på stjärnorna!

Skriv ut

Chicken Tikka Masala

  • Författare: Åse
  • Portioner: 6

Ingredienser

2 gula lökar
3  vitlöksklyftor
1 kg kycklingfilé
1 msk riven ingefära
kokosolja att steka i
salt, peppar
180 g tikka masala curry paste eller 1 påse kryddmix (eller egen krydda efter smak)
800 g krossade tomater
2 dl rysk yoghurt
2 dl creme fraiche
Till servering: Cashewnötter, färsk koriander


Instruktioner

Fräs finhackad lök och vitlök i olja. Skär kycklingen i mindre bitar och stek klara i olja. Salta och peppra. Rör ihop allt i tjockbottnad stekgryta. Rör ner currypstan eller kryddningen och fräs ihop allt.
Rör ner tomatkrossen och mejerivarorna. Låt allt puttra under lock i 10 minuter.
Servera med blomkålsris, sallad, cashewnötter och klippt koriander.

5 kommentarer
11

Du kanske också gillar

5 kommentarer

Katrin 2 oktober, 2018 - 20:39

Ser gott ut, så härliga bilder! Vad är det för fina kastruller du har? Är de bra? Hälsningar Katrin

Svara
Nina 2 oktober, 2018 - 12:14

Så galet gott! Och lättlagat!
Älskar indisk kryddad mat!!
Tog fram kyckling ur frysen i morse, det får bli detta ikväll 😋

Svara
Diana 2 oktober, 2018 - 11:42

OMG vad gott det ser ut. Jag åt just Tikka Masala igår också, fast på restaurang. 😀

Svara
Emilia 2 oktober, 2018 - 11:19

Verkar supergott, älskar tikka!! Men förstod inte när den rivna ingefäran skulle i. Såg den bland ingredienserna men inte i beskrivningen:)

Svara
Åse 2 oktober, 2018 - 11:20

Den ska ner i kycklingen! Lägger in 🙂

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.