Chicken Nuggets

14 september, 2011

Detta chicken nuggetsLCHF-vis receptet har jag sett lite överallt men varit ganska skeptisk, men det är faktiskt supergott!! Alla våra barn åt med god aptit!

6 personer

6 kycklingfiléer
1 ägg
1 påse fläsksvålar (fläskesvär på danska)
salt, peppar
Kokosfett eller annan olja som tåler upphettning bra.

Dipsåser

Currydip: Lika delar majonnäs + creme fraiche. Blanda ut 1 tsk (ca) curry i liiiite vatten och rör sedan ner i majo/fraichen. Salta, peppra.
Chilidip: Lika delar majonnäs + creme fraiche. Rör ner chilisås efter smak. Salta, peppra. (välj en chilisås med minst kh i eller gör din egen)

Mixa fläsksvålarna i blender. Skär kycklingfiléerna i bitar. Vänd i ägg smaksatt med salt och peppar, och slutligen i fläsksvålsmjölet.
Stek/fritera i olja tills nuggetsen fått fin färg! Servera med dipsåser och valfria tillbehör.

43 kommentarer
0

Du kanske också gillar

43 kommentarer

Chicken nuggets à la LCHF | mammamalin.se 15 november, 2015 - 14:53

[…] Då var det dags att bjuda på ett nytt LCHF-recept här på bloggen. Denna gången provade vi att göra chicken nuggets för jo, det går att göra även utan mjöl och ströbröd. Receptet hittade jag här. […]

Svara
Veckomeny v.7 – LCHF | 12 februari, 2014 - 12:41

[…] m. sjögräsnudlar (rester o test av nya nudlar) Torsdag: Kryddig korv med beasallad Fredag: Chicken Nuggets med dipsåser och grönsaksplock Lördag: Ev. utflykt m. zuccinibaguette och någon gott pålägg, ostbricka o […]

Svara
Lina Löthman 17 januari, 2014 - 20:32

Ett tips! Har man ingen mixer fungerar det utmärkt att lägga svålarna i dubbla fryspåsar och kavla med en vanlig kavel!

Svara
Gabriella 8 september, 2012 - 13:14

I dag har sambon önskat Chicken Nuggets, han älskar dessa, så det är bara att ge sig ut och köpa fläsksvålar. 🙂

Svara
Jennie 4 september, 2012 - 22:31

Provade dessa idag, supergott tyckte både jag å mannen! Glad att fy finns å delar med dig av dina Suveräna recept! Ha en bra vecka! Kram kran

Svara
Åse 5 september, 2012 - 10:07

Kul att du gillade dem!! =))

Svara
Anna E 23 september, 2011 - 07:16

Kan man använda matberedare då, om man inte har blender?
I värsta fall får jag väl krossa med hammare 😉

Svara
Anita 19 september, 2011 - 19:02

I dag blev det Chicken Nuggets till middag. Men jag hade jätteproblem med att få fläsksvålarna till mjöl, insåg helt plötsligt att jag inte har någon blender. Funkade inte så bra med mixer. 😉 Men det blev mat i alla fall. Får bli invenstering i en blender. 🙂

Svara
Åse 20 september, 2011 - 09:16

Attans!! =))

Svara
Sara & Busungarna 15 september, 2011 - 20:50

Alltså den där jäkla fläskesvärlukten sitter fortfarande fastbränd i mitt doftminne!! Hahaha
Men okej, jag ska ge mig ut på fläskesvärsjakt här uppe i Umeå, för det här receptet vill jag absolut testa. Ser ju hur gott ut som helst!!

Svara
Åse 15 september, 2011 - 20:53

Hahahahaaa!!!!! Sorry gumman!!!! Hihi :)))

Svara
Milo2011 17 september, 2011 - 22:21

aa fyyy jag slängde påsen ha ha kunde inte göra mat av dom där 😀

Svara
Åse 17 september, 2011 - 23:21

Haha de smakar bättre än de luktar ;))

Svara
Lena 15 september, 2011 - 18:05

Jag tror jag föredrar mitt recept med parmesan och sesamfrön 😀

Svara
Åse 15 september, 2011 - 18:23

Du föredrar allt ditt eget lilla vän 😉

Svara
Daniela 15 september, 2011 - 17:19

Låter jättegott, tyvärr hittar jag inte fläsksvålar i butik, vilken affär har du köpt dem i ?

Svara
Åse 15 september, 2011 - 17:20

De finns i de flesta butiker här i HBG men Ica affärer borde ha dem!

Svara
Lena 15 september, 2011 - 18:08

Kolla på hundavdelningen 😉

Svara
Åse 15 september, 2011 - 18:23

Ja eller huuuur;)

Svara
Anita 15 september, 2011 - 14:27

Blir att göra i helgen. Såg fläsksvålar på Netto i stan. Får gå dit i morgon efter jobbet. En liten fråga: En påse fläsksvålar hur många gram är det i den? De jag såg var ganska stors påsar.

Idag ska jag göra majonäsen, ditt recept. Är min lediga dag från jobbet.

Svara
Anita 15 september, 2011 - 14:28

Glömde ändra min mailadress nyss. Här är nya. 🙂

Svara
Anna-Lena 15 september, 2011 - 11:42

Du är sååå duktig och kommer på allt bra till oss, tack så mycket. Nu vet jag en liten kille som blir
glad ; )

Kramis

Svara
sabina 15 september, 2011 - 10:43

vilket kanonrecept! det ska prövas!

jag har några frågor.
Har du någon gång provat ketos stickorna ”keto diastix”, jag skulle köpa ketos stickor på apoteket och det var dom jag fick då.
Jag har ätit LCHF, strikt, nu i 5 veckor men enligt stickorna så är jag inte i ketos.
Kan det vara så att jag inte är i ketos, och vad gör jag då för fel?

Jag äter handflatestorlekar av sås, kött, grönsaker och jag äter 3 sånna mål/dag och 1/2 mellis/dag så jag äter var 3e timme. Någonting som har hänt senaste veckan är att jag är konstant hungrig, det var då jag la till mellanmålen. De 3 första veckorna gick jag ner ca 2.5 kg sammanlagt, vecka 4 gick jag upp och den här veckan har jag också gått upp som det ser ut nu.
Jag vet inte vad jag gör för fel.Jag har gått ner 18 kg och skulle gärna vilja få gå ner minst 2 max 7 kg till.
Vore väldigt tacksam för ett svar, men jag förstår såklart om du inte har tid 🙂

Din blogg är underbar och både jag och min mamma läser den och inspireras!

Svara
Åse 15 september, 2011 - 11:03

Ketostickorna är egentligen bara slöseri med pengar. Äter du lite kolhydrater så är du i ketos, speciellt nu i början innan kroppen uppgraderat fettförbränningen. Det beror helt på hur mkt du druckit etc. När jag testade förr i tiden så hade jag alltid bara svagt rosa, andra jag kände hade mörklila och jag åt inte mer kh än dem.
Grönsaker behöver du inte äta till frukost, där räcker fett och protein.
Slopa mellanmålen och öka hellre måltiderna, eller se till att det är tillräckligt med fett och protein i dem. Skriv gärna en matdagbok så kan du kanske se en röd tråd? Vissa livsmedel mättar bättre än andra.
Vad roligt att ni tycker om min blogg!! =)

Svara
sabina 15 september, 2011 - 17:39

Tack så hemskt mycket för ditt utförliga svar!
Då skippar jag stickorna och litar på att jag är ketos bara. 🙂

Ha en fortsatt bra dag och keep up the good work!

Svara
Katrin 15 september, 2011 - 10:06

Hej, vad är fläsksvålar? Är det som typ torkad bacon? Kan du beskriva det så jag vet vad jag ska leta efter i affären och var i affären jag ska leta. Har aldrig hört talas om detta, men det ser jätte gott ut. Kul att få lära sig ngt nytt!/K.

Svara
Åse 15 september, 2011 - 10:20

Detta finns bland chipsen =) Fläsksvålar är ett danskt snacks, det är naturigt och utan kolhydrater och massa e-ämnen. Det är helt enkelt torkat fläsk! Jättegott som snacks!

Svara
Cornelia 16 september, 2011 - 16:04

Du ska inte köpa torkad bacon, den har en massa kolhydrater.

Svara
Åse 16 september, 2011 - 16:08

Ja baconchips och fläskesvär är inte samma sak nej.

Svara
K 15 september, 2011 - 07:23

Det måste jag testa ! // K

Svara
Anna E 15 september, 2011 - 06:54

Gott det ser ut 🙂 Måste testas!

Svara
Kristina Sv 14 september, 2011 - 23:04

Ser gott ut, ska testas…. Är det ingen mer än jag som saknar tid?! Jag ser så många goda recept som är perfekta för den kost jag vill äta, varje gång tänker jag att det där måste testas. Men när det kommer till kritan så tar jag mig / har jag inte tiden 🙁 . Är så imponerad av dig Åse, 5 barn, träning, hem, make och massa vänner – ändå hinner du med all matlagning OCH bakning! Ex, i dag hade sonen fotbollsträning 17-18, med promenad hem därifrån var vi hemma strax före halv sju. Sonen vrålhungrig och sambon kom hem i samma veva. Skulle aldrig funka att hinna laga recept-middag då…… känns det som. Det slutar med att det blir halvbra lösningar med tyvärr för mkt E-tillsatser. Ett ex. är kvällens lösning: Kräftor med en sallad och till det aioli (hittade en färdig utan tillsatser) och så skarvade vi med majonnäs (med tillsatser)!
Vill bara höra från er andra och Åse om ni har ngt tips? Är ingen stor matlagningsfantast innan heller, men jag önskar jag skulle hinna få till lite ersättningsbröd och dyl. då det är ganska enahanda kost här hemma just nu….

Trots allt, Glada hälsningar från Kristina!

Ps. Sambon hälsar att Fläsksvålar brukar finnas bland chipspåsar o dyl.

Svara
ÅsaS 14 september, 2011 - 21:54

Chicken nuggets spisades här hemma också… Fast våra var köpta… *skäms* Försvarar mig med tidsbrist… Men gott var det i alla fall… Nya tag imorgon!
Kram ÅsaS

Svara
Paulina 14 september, 2011 - 21:34

Super-skånskt 🙂 Dejligt!

Svara
vickan (matplatsen) 14 september, 2011 - 21:32

Aldrig sett fläsksvålar i butik här, nåt skånsk/danskt kanske?? Ser gott ut!!! varför den lilla skvätten vatten till en tsk?? 🙂

Annars är det gott att doppa dem i parmesan och steka. och nåt som är jättegott till är aioli och basilikadipp (creme fraiche + olja + färsk basilika)

puss!

Svara
ÅsaS 14 september, 2011 - 21:54

Blanda ut curryn i vattnet, vet ja’! 😉

Svara
Åse 14 september, 2011 - 22:08

Jaaaaaa det var meningen =))

Svara
Åse 14 september, 2011 - 22:07

För att jag inte ville riskera att curryn inte blandades som den skulle=) Alltså jag blandade curryn i liiiite vatten och sedan ner i majjoröran. Mkt möjligt det hade funkat utan.
Jag doppade faktiskt hälften i parmesan =)) jag brukar panera i parmesan fast det blev betydligt bättre med fläskesvär (som vi säger i hbg) =)) Puuuuss

Svara
Åse 14 september, 2011 - 22:30

Sååå ändrat så alla fattar att det var curry jag menade 😉

Svara
Milo2011 14 september, 2011 - 21:28

Vart köper man fläsk svålet?=) måste testas =)

Svara
Angelica 14 september, 2011 - 21:31

Willys har dem 🙂

Svara
Milo2011 14 september, 2011 - 22:58

oki tackar så mkt =)

Svara
Daniela 15 september, 2011 - 17:20

I stockholm?

Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.