Chicken Korma

12 september, 2016

Hej på er!
Nu går det mot mörkare tider minsann! Helt plötsligt så är det inte ljust vid middagbordet längre, speciellt om man äter lite senare som vid 19.30 tiden!
Nu är det också tid för härliga höstgrytor och lite mustigare och kryddigare rätter känner jag, på sommaren äter jag mer enkelt och lätt.
Jag väljer alltid svensk fågel av den enkla anledningen att den är fri från antibiotika och fodret den äter är GMO-fri.
Jag vill ju gärna äta kyckling som jag tror har blivit behandlad väl och därför är det viktigt att det inte varit några långa transporter som det blir vid import.
I Sverige så jobbar ju bönderna efter världens högsta krav om djurskydd.
I förr aveckan åt jag en sådan god Chicken Korma, på mitt vis 🙂 I LÖV Chicken Korma och passar bra nu när vi går mot kallare tider!

012A2212

Jag serverade blomkålsris till, smarrigt!
012A2213

012A2216

Skriv ut

Chicken Korma

  • Författare: åse falkman fredrikson

Ingredienser

  • 1 kilo strimlad kycklinglårfilé
  • ca 2-3 msk kokosolja (flytande i rumstemperatur)
  • 1 msk garam masala
  • salt, och peppar
  • 1 msk koriander
  • 1 tsk kardemumma
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk chili flakes
  • 1 tsk gurkmeja
  • 2 st silverlökar
  • 4 st vitlöksklyftor
  • 1 msk riven ingefära
  • 3 dl yoghurt
  • 1-2 dl kokosmjölk
  • 2 msk citronjuice
  • 1 msk tomatpuré
  • ev. salt
  • 1/2 dl mango chutney
  • 1 kruka koriander

Instruktioner

  1. Blanda kycklingen med olja och garam masala. Salta och peppra lite.
  2. Låt gärna marinera i kylskåp i någon timme.
  3. Fräs kycklingen i het panna. Rör ofta.
  4. Blanda alla kryddor i en skål och rör ner med kycklingen, låt fräsa lite.
  5. Mixa lök, vitlök och ingefära i en mixer. Rör ner detta med kycklingen.
  6. Rör ner yoghurt, kokosmjölk, mango chutney, citronsaft och tomatpuré och smaka av med salt och eventuellt med mer kryddor.
  7. Låt småputtra i ca 45 minuter. Späd eventuellt med mer kokosmjölk eller grädde om det blir för lite sås.
  8. Servera med ris eller blomkålsris och strö över rikligt med koriander och gärna en klick kall yoghurt.

Näringsinnehåll

  • Portioner: 6

I samarbete med Svensk Fågel

Du kanske också gillar

9 kommentarer

Caroline 17 september, 2016 - 12:02

Gjorde denna på Quornfile som jag skar i bitar. Följde exakt som det stod och ojojoj vad gott det blev. Funkade hur fint som helst. Quornen blev inte saggiga eller nånting av att puttra så länge. Kommer definitivt göra detta igen

Svara
Ann-Britt 13 september, 2016 - 19:09

Har en fråga angående KitchPro Epicuré Sous Vide-Maskin. Är det en onödig investering som bara kommer att stå i ett skåp? 🙂

Svara
Åse 14 september, 2016 - 17:04

Oh det är ju så svårt att svara på! Jag vet ju inte hur din typ av matlagningspreferenser ser ut 😉 Hos mig används den varje vecka!

Svara
Carina 13 september, 2016 - 12:45

Ser gott ut. Ska prova ikväll. Vet du kalori innehåll?

Svara
Jenjo 13 september, 2016 - 11:11

Fantastiska Åse och dina underbara recept! Detta är en favvo… 😀
Ha en bra dag!
KRAM

Svara
Kicki Forsberg 13 september, 2016 - 07:26

Men mums så gott!!
Älskar indiskt så denna ska jag absolut testa göra.
Så gott med egen (nyttigare) krydddblandning istället för den köpta.
Du är bara bäst 🙂

Svara
Ann-sofie 12 september, 2016 - 15:57

Vad gott det både ser ut och låter! Tack för tips:)
Idag blir det sushi ( och bubbel en måndag..japp)
Kram ♥

Svara
Åse 12 september, 2016 - 20:46

Slurp!! Jisses så galet mumsigt!!! Hoppas du njutit Max! ?

Svara
https://sparaochslosa22.wordpress.com 12 september, 2016 - 15:00

SÅ gott!

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.