Chicken Fingers LCHF / Paleo

11 februari, 2015

Ibland känner jag att vi gör saker så himla svårt och omständigt.
”Får man äta det på LCHF?” Så många ggr jag hör den frågan. 
Och om svaret är JA, så äts det i tid och otid som om det låga kolhydratinnehållet gör att energiregeln inte gäller längre. Man kan överäta även på lågkolhydratkost.
Nu pratar jag givetvis generellt men det sunda förnuftet lyser med sin frånvaro ibland känner jag.
 
Med väldigt små medel kan man dra ner på både raffinerat socker, stärkelse och gluten.
Genom att köpa ekologiskt så gott det går så blir vi av med mycket gifter i kroppen.
Genom att inte vara rädd för naturligt fett så ökar vi förbränningen och mättnad (Det är inte samma sak som att maten ska simma i smör!)


Genom att vila från mat ibland och inte alltid äta så balanseras hormoner och hela systemet får vila. (Jag alternerer både måltidsfrekvenser och mängd energi)
I mitt liv finns inga förbud, bara mer eller mindre och mer eller mindre ofta.
Jag har t.ex min första surdegsgrund på jäsning! Så spännande! Surdeg är betydligt bättre än vanligt bröd och ibland, någon lördag, någon gång i månaden så njuter jag av en skiva surdegsbröd med massor av gott pålägg. DET är livskvalitet för mig. Det är alla de dagar då vi tankar kroppen med optimal mat som skapar en frisk kropp, inte de få gångerna vi inte gör det.
Vi måste ändra fördelningen/tiden av bra mat vs dålig mat – det kommer vi långt på!
Chicken Fingers är ju så gott och så uppskattat av alla. Enkla att äta med fingrarna 😉
Men istället för att göra det med ströbröd och steka/fritera dem så gör jag mina med mandelmjöl och parmesan och istället för pommes till så serverar jag grönsaker av sötpotatis, broccoli, kålrot och palsternacka till.
Ett betydligt bättre alternativ!
Jag serverade Mango Raja till och det gör man enkelt genom att blanda majonnäs med lite creme fraiche och smaksätta med mango chutney, sambal oelek och indisk curry. Mums!
012A6255

Rotfrukterna skär jag ner, saltar med havssalt och timjan och ringlar olivolja ovanpå och så får de gå i 200 grader i ca 40 minuter.
012A6257

012A6258

012A6264

012A6265

Skriv ut

Chicken Fingers LCHF / Paleo

  • Författare: åse falkman fredrikson

Ändra antal portioner

Ingredienser

Marinad

  • 1 dl olivolja
  • 3 msk balsamvinäger
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 msk tamarisojasoja
  • 1 msk sambal oelek
  • 2 finrivna vitlöksklyftor
  • lite salt & peppar

Kyckling

  • 1 kilo kycklingfiléer
  • 3 ägg
  • 150 g parmesan
  • 56 dl mandelmjöl
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk peppar
  • 1 tsk lökpulver
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1 tsk paprikapulver

Instruktioner

  1. Skär kycklingen i långa remsor, ca 3-4 remsor från en kycklingfie.
  2. Förbered marinaden och marinera kycklingen, gär nåhgra timmar i kylskåp!
  3. Sätt ugnen på 225 grader.
  4. Vispa äggen.
  5. Riv osten och blanda med mandelmjöl. Blanda ner kryddorna i mjölet.
  6. Ta fram två plåtar och pensla den med olja.
  7. Doppa kycklingen först i ägg sedan i mjölet, se till att det täcks ordentligt!
  8. Sätt in plåtarna i ugnen och låt gå klara i ca 15-20 minuter. Vänd gärna efter halva tiden.

Näringsinnehåll

  • Portioner: 8


Nu säljer 56kilo, familjen och några vänner kläder och accessoarer. Välkommen in till 56kilo SELLPY butik som fylls på kontinuerligt närmsta tiden.
 
31 kommentarer
0

Du kanske också gillar

31 kommentarer

Martina 11 februari, 2015 - 13:07

Bra skrivet! Kan också bli oerhört trött när man skriver tex sötpotatis, morötter eller annat i ett recept och blir ifrågasatt: ”är det där verkligen lchf”. Nej, det kanske det inte är men det är nyttigt! Och jag äter det inte varje dag och nej, min mat badar inte i fett. 🙂

Svara
Anna Henriksson 11 februari, 2015 - 11:45

Kan bara hålla med – du är klok som en bok bästa Åse (går under smeknamnet husguden hos mig)

Svara
Jessie Söberg 11 februari, 2015 - 11:12

Du är sååå klok! Du säger d så bra!

Svara
Åsa Lundberg 11 februari, 2015 - 11:38

Kan varmt rekommendera lowcarbonara! Supergott!!!

Svara
Linda 11 februari, 2015 - 11:28

Hej Åse!
Ser supergott ut. Nu måste jag göra rotfrukter i ugn idag. Tack för allt du delar med dig av. Dina recept är super! Kram från Linda

Svara
Åsa Lundberg 11 februari, 2015 - 11:10

Hej! Tack för en inspirerande och trevlig blogg. Jag har nyss börjat resan vad gäller Lchf och blandar friskt från ditt recept. Jag undrar var jag kan få tag på Tamarisoja? Bor i Helsingborg

Svara
Åse 11 februari, 2015 - 11:12

På Ica Maxi 🙂

Svara
Ulrika 11 februari, 2015 - 10:53

Hej! Detta låter verkligen gott!. Men undrar när man ska ha marinaden?

Svara
Åse 11 februari, 2015 - 10:55

Rackarns! Uppdaterar!

Svara
Sussi 11 februari, 2015 - 10:53

Det är där min last kommer – när jag börjar på LCHF överäter jag i mejerier för att det är OK enligt regelboken. Vilket leder till att jag går och lägger mig svullen. Nu när jag äter med en mer Paleotisk kost med fokus på basiska varor känner jag att jag inte behöver överäta då jag blir nöjd efter mina måltider. Att LCHF är guld värt för många behöver inte betyda att det fungerar fläckfritt för alla. Men en naturligare föda skulle alla må bra av, precis som du säger, så länge man kan hålla det till mer eller mindre!

Svara
Åse 11 februari, 2015 - 10:56

Absolut! Jag är likadan och jag rekommenderar absolut alla att använda sig själva som facit och inte några bokstäver eller en kostetikett!

Svara
Helen Rippe 11 februari, 2015 - 09:48

Väldigt kloka ord!!!

Svara
Camilla p-a 11 februari, 2015 - 10:39

Såå, bra sagt. Det är dessa tankar jag också har haft.
Det är speciellt min yngste som jag försöker att hjälpa och hitta balans i kosten som passar honom/oss! 😉
Jag har också varit osäker på fettmängd och matmängd!
Har känt att ”äta naturligt feta produkter, men inte i mängder” kännts mer logiskt.
Tusen tack för dina senaste aha, texter! 😀

Svara
Åse 11 februari, 2015 - 10:45

Det räcker att bara ersätta lätt mot fullfett och att ersätta stärkelserika saker med bättre alternativ, svårare är det generellt inte. Duktig du är som anstränger dig så för din son <3

Svara
Camilla p-a 11 februari, 2015 - 13:19

Åh, tack snälla Åse! Med hjälp av dina förnufftiga råd i kost virrets väld, gör du det lättare! 😀

Svara
1 2

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.