Hej raringar! Hoppas ni mår bra!
Jag har precis fått i mig lite brunch nu efter avslutad träning, körde Arms & Abs idag BBG vecka 2.
It aint pretty! Haha!
Men jag kämpar på! Klappar mig själv på axeln för det!

012A9532

Tonfisk, ägg, mandlar, grönsaker stekta i MCT – mums!

Hur som haver! Nu var det över en månad sedan jag hade veckans vintips i bloggen så jag tänkte det var dags nu! 
Här kommer ett gott vintips tillsammans med en suuuuuupergod middag!

Sallad är definitivt mer än bara ett tillbehör, ni som känner till min mat vet att mina sallader är stadiga, mättande och proteinrika!

Chicken Fajita tillhör en av mina favoriträtter, älskar paprika, älskar lök, älskar kyckling! Och ja sen älskar jag ju avokado, koriander och lime också! Haha! Surprise surprise!

I denna rätten hade jag kycklinglårfilé, vilket blir sååååååå bra! Mycket saftigare och mer smakrikt än kycklingfilé.

012A9472

Kycklingen fick marinera i ca 1 timme och sedan grillade jag den. MY GOD vilken smak!! Jag grillar året om!

012A9487

012A9500

Jag hade sparat lite marinad och hade den sedan som dressing! Förtydligande! Givetvis sparat innan kycklingen marinerades! Står tydligt i receptet nedan 😉

012A9474

Fääääääääärdig!!
Detta blev såååååå gott! Provva hörrni!

012A9514

012A9501

012A9522

Chicken Fajita Sallad

Författare: åse falkman fredrikon   Portioner: 2

Ingredienser

  • 4 kycklinglårfiléer, putsade

Marinad

  • 3 msk olivolja
  • saften från 2 lime
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 tsk chili flakes
  • 1/2 tsk spiskummin
  • 1/2 tsk malen koriander
  • 1/2 tsk oregano
  • 1/2 tsk rökig paprika
  • 1/2 tsk salt
  • 2 msk hackad färsk koriander

Sallad

  • 1/2 gul lök
  • 1/2 gul paprika
  • 1/3 röd paprika
  • 1/3 grön paprika
  • 1 huvud romansallad + lite andra bladgrönsaker som ruccola, spenat
  • 1 avokado
  • 4 sparrisar
  • 1/2 lime
  • 0,75 dl creme fraiche
  • Färsk koriander
  • kokosolja eller olivolja att steka i.

Instruktioner

  1. Putsa kycklingen.
  2. Rör ihop ingredienserna till marinaden och spara ca hälften till dressing (eventuellt lite mindre)
  3. Marinera kycklingen i resten och ställ kallt i en timme.
  4. Grilla kycklingen tills den ser klar ut, alternativt stek den på ganska hög värme i lite olja i panna.
  5. Låt vila 5-10 min under aluminiumfolie.
  6. Skär paprikan i bitar, klyfta löken, skär sparrisen i bitar, stek på ganska låg värme till grönsakerna mjuknat.
  7. Lägg upp romansalladen, ruccola/spenat på tallrik. Skär avokadon i remsor och lägg upp, häll över lite dressing, lägg på de stekta grönsakerna, limeklyftor och lite färsk koriander.
  8. Skiva kycklingen och lägg på.
  9. Ät & Njut!

Till det drack vi en italienare från Toscana! En ny favorit här hemma. Ett fylligt och kraftigt vin men samtidigt mjukt!
Gjort med Sangiovesedruvor fast med Governo-metoden som går ut på att man lufftorkar druvorna.

Castelrosso Governo finns både på flaska och på box och jag har provat båda!
Riktigt gott vin!

012A9467

Boxen provade vi i julas när syrran och svågern var här och vi åt Tacos.

012A8993

Vinet kan beställas HÄR!

Vintipset är i samarbete med Vinguiden.com
Omdömet är ärligt och mitt personliga.

  1. Hej!
    Följer din blogg och gillar den verkligen. Måste bara få påpeka att du inte kan använda marinaden som dressing där rå kyckling legat i marinad. Varning för diverse smitta t ex kamfylobakter!
    hälsningar
    Lotta, vårdlärare

    1. Det är sparat marinad sedan innan kycklingen legat där i 🙂
      Det framgår tydligt i receptet: ”Rör ihop ingredienserna till marinaden och spara ca hälften till dressing (eventuellt lite mindre)
      Marinera kycklingen i resten och ställ kallt i en timme”

      Men bra du förtydligade!

  2. Hej Åse! Detta vinet lät ju supergott. Finns inte på mitt systembolag så jag har precis beställt det. Men kycklingen provar vi ikväll! Tack för alla toppentips på mat, dryck, träning och ALLT som du hjälper oss andra med i vardagen.

  3. Alltså shit va dagens pass var jobbigt. Höll på att dö när det var Commands?
    Haha tur ingen tittar när man tränar ?
    Bra jobbat ??

    Deg såg hur gott ut som helst med fajitasallad, måste testa både det och vinet. Ha en härlig kväll!!

    Kram ?

  4. Smaskens! Ja har ju lagat väldigt många rätter som du är mamma till och du är verkligen smaksäker plus att jag har nog lite av samma ”tyckaom”ingredienser!
    Det här ska göras någon gång framöver!
    Vad är det för snygga vinglas du har på bilden med vinflaskan?

  5. Hej!

    Denna blev jag sugen på att göra ? Men vad gör jag med creme fraichen? Funderar på om man ska röra ihop med marinaden eller bara klicka över som den är…

  6. Hej Åse!

    Denna blev jag sugen på att göra ? Funderar på hur du gör med creme fraichen, rör ihop med marinad eller klickar på som den är?

  7. Hej! Har tagit fram kycklingfilé ur frysen till middag så nu när jag såg ditt recept ska jag göra det. Har inte koriander hemma så det får bli utan. Undrar vad det vita är på bilden vid sidan om tonfisken. Ser gott och fräscht ut. Det blir min lunch imorgon. Tusen tack för all inspiration.

  8. Vill bara fråga om jag köpte rätt sötningsmedel, sukri lätt! Hoppas det, har provat olika och denna hade ,helt otroligt, noll bismak! 😉 Jag gick till ica ftersom du bl.a sagt att ica strö var ett alternativ, men såg då denna!
    Håller tummarna! 😉

  9. Hej fina Åse!
    Först och främst – tack för all din energi och inspiration. Det finns många bloggar att läsa man ingen har så fina foton och sådana peppande budskap som din blogg. Så – tusen tack för den!
    Jag har en fråga – hur ser du på proteinpudding som nu finns att köpa på de flesta matvarubutiker?
    Jag tycker att de är fantastiskt goda som efterrätt och som mellanmål – men är det något jag ska försöka hålla mig ifrån när jag nu försöker leva sundare med en kolhydratfattig kost?
    Massor med kramar från ett snöigt och kallt Norrland!

    1. Hej Anna!
      Jag känner inte riktigt till dessa proteinpuddingar så kan inte svara då jag inte sett innehållsförteckningen, men generellt så är ju kvarg, keso etc bäst att inta i samband med styrketräning.

      1. Jag letade rätt på en innehållsförteckning.
        Vad tror du? Är det något jag ska försöka undvika?
        Näringsvärde, ProPud,
        Chocolate
        Näringsvärde Per 100 g

        Energi 301 kJ/71,9 kcal
        Fett 1,5 g
        – varav mättat fett 1,1 g
        Kolhydrater 4,6 g
        – varav sockerarter 4,6 g
        Kostfiber 0,82 g
        Protein 10 g
        Salt 0,07 g

        Kramar Anna

        1. Glömde detta 😉

          Ingredienser, Chocolate: Högpastöriserad laktosfri mjölk, mjölkprotein, kakao 1,8 %, stabiliseringsmedel (cellulosagummi, karragenan, dextros), sötningsmedel (acesulfame K, aspartam), naturlig chokladarom.

  10. WOW. Ser supersmaskens ut! 🙂
    En sak jag kom på nu… Jag är helt såld på asiatisk mat, men tycker det är svårt att få bort kolhydraterna. Men jag väljer ju blomkålsris, sjögräsnudlar osv istället för det som vanligtvis är. Det slår mig nu att man inte ser så mycket asiatisk mat på din sida. Beror det på att du inte är så förtjust i det, eller är det ”onyttigt” i dina ögon sett…? Tänker att det är något som jag missar…
    Ha det bäst!
    Varma kramar <3

    1. Haha! jag tycker inte jag gör ngt annat än lägger upp asiatiska och orientaliska recet här ?
      Här hittar du kategorin.
      Köper jag asiatiskt ute så blir det nästa bara kycklingspett med grönsaker eller kyckling eller biff med wokade grönsaker, gärna i klar sås, undviker sötade kokosmjölksåser och sötade jordnötssåser, men hemma gör vi ofta asiatiskt/orientaliskt =)

      KRAMAR!

      1. Jag är så trög… Kopplade inte ihop orientalisk med asiatisk… 😛
        Men tack för tipsen med vad man kan äta utan! Jättestor hjälp!

        Ska kolla in din kategori också!

        Kram 🙂

  11. Måste bara skriva och tacka för en superinspirerande hälsoblogg.
    Har följt din resa mer eller mindre sen 2012 och tycker att du har en härlig balans mellan livets goda-hälsa och träning.

    Har inga direkt viktproblem men tycker att lågkolhydratskost håller mig piggare och mer stresstålig plus att sömnen blir bättre. ( självklart en bonus med viktnedgång)
    Har självklart perioder där jag faller in i sockerträsket och blir direkt gasig, sömnproblematiken kommer smygande och humöret sviktar. Men med hjälp av dina råd både kostmässigt gällande LCHF och periodisk fasta så är jag snabbt på banan igen.

    Tack för att du inspirerat mig till en piggare, godare och snyggare 😉 livsstil.

    Kicki

  12. Men ååååh! Det låter absolut outstanding – älskar kyckling jag oxå och ska självklart testa. Kanske hamnar ditt recept som länk på min blogg bland mina #lchf inspirationer 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..