Chevrefylld laxfilé med kall örtsås

22 januari, 2017

Hej mina vänner!
Vi är hemma sedan några timmar tillbaka och har plockat och fixat och grejat lite. Jag har haft min OnePiece på mig halva dagen – haha!
Blir hämtmat till åtminstone mig och Daniel ikväll. Favoriten är Calzone med extra ost + räkor och både bea och stark sås blandad med vitlökssås Haha! (Utan bröd så klart!)
I morgon väntar en ganska hektisk jobbvecka med en hel del möten men även massor av träning! NU är det nämligen slut på farandet och jag kommer vara hemma mycket och kunna sköt jobb och träning på hemmaplan – ska bli sååååå skönt! Och så blir det extra fokus på bra mat och bra träning!
Hittade det här i kameran och insåg att jag glömt att dela med mig!
Inspirationen till det här går 100% till mitt kära charkgäng som jobbar på Ica maxi Berga i Helsingborg!
Världens trevligaste och duktigaste personal! Gör så in i bombens GOD och BRA mat där! Allt från goda skagenröror till färdiga rätter.
Det här såg jag i deras charkdisk och bestämde mig för att göra själv!
Enkelt medn gudagott! prova!


Rosépepparn gfter sig såååå fint med chevren!

Enkelt men så gott och enperfekt måltid för alla nystartare/kickstartare där ute! Kan knappast blir en bättre LCHF-måltid än så här!
Skriv ut

Chevrefylld laxfilé med kall örtsås

Ingredienser

  • 2 st laxfile á 200 g
  • 70 g chevre
  • 2 st timjankvistar
  • 1 tsk mortlad rosépeppar
  • 1 tsk himalayasalt
  • 1 msk pumpakärnor

Örtsås

  • 1 dl créme fraiche
  • 1 d gräddfil
  • 2 dl majonäs
  • 1 dl örter ( Dill, gräslök, basilika)
  • Salt, vitpeppar
  • 1 msk fäskpressad citronjuice
  • 1 msk olivolja

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150 gr.
  2. Fyll laxfilén med chevretårtbitarna.
  3. Krydda med himalayasalt, rosépeppar och timjankvist.
  4. Sätt in i ugnen tills filén har en innertemperatur om 47-48 grader.
  5. Ett tips är att höja värmen till grill-läget när temperaturen står på 40 grader.
  6. Mixa örterna med citronjuice och olivoljan med stavmixer. Skeda upp i skål. Blanda ner majonnäs och mejerierna. Smaka av med salt och peppar.
  7. Servera med valfritt tillbehör.

Näringsinnehåll

  • Portionerr: 2

Har du lagat detta receptet?

Tagga @56kilo.se på instagram och hashtagga det #56kilo

Print Friendly, PDF & Email

Du kanske också gillar

9 kommentarer

Monica 29 oktober, 2017 - 17:10

Kan man byta ut chèvre till exempelvis brieost eller blir smaken lite mesigare då?

Svara
Åse 29 oktober, 2017 - 17:51

Det blir bra! Eller om du gillar ädelost!

Svara
Monica 29 oktober, 2017 - 18:10

Tack det blir också perfekt!
Fortsatt härlig söndag!😍🍁🍂😍

Svara
Caroline Bårman Björck 23 januari, 2017 - 08:31

Hej Åse!
En fråga jag tänkt ställa till dig flera ggr.. Jag äter oftast nyttigt och tänker på kolhydraterna. Men jag ”unnar” mig mer på helgen och min kropp har inga som helst problem att gå tillbaka till vardagen. Men ibland blir jag sugen på pizza och äter då glutenfri. Varför gör inte du det? Är det för att det kan vara mer socker i den degen eller finns det en annan anledning för dig som gör att du väljer bort det helt?
Tack för en inspirerande blogg!
//Carro

Svara
Åse 23 januari, 2017 - 10:29

Hej!
Glutenfria mjölmixer som pizzerian använder etc har ofta en hel del skräp i sig som majsmjöl, glutenfri vetestärkelse etc.
Och även om jag väljer glutenfri deg så är den inte lågkolhydrat och jag äter ju oftast lågkolhydratkost och definitivt på söndagarna om jag ätit mer kh på lördagarna 🙂

Svara
Caroline Bårman Björck 23 januari, 2017 - 11:19

Aha.. Då förstår jag!
Tack för svar och ha en bra dag!:)

Svara
Jenjo 23 januari, 2017 - 06:54

Så mysigt att bara pyssla på hemma i myskläder. Speciellt efter en sådan helg som du nu har haft… 😉
Lycka till med träningen och alla veckans händelser!
Kram 🙂

Svara
Melina 22 januari, 2017 - 19:03

Hej och tack för en toppen blogg!
En fråga, äter du alltså bara innehållet i calzonen? 🤔

Svara
Åse 22 januari, 2017 - 19:03

Yes 🙂

Svara

Lämna en kommentar