Chefs Table – Scandic Triangeln

13 juni, 2017

Hej Darlings!
Minsann, nu har barnen officiellt SOMMARLOV Det innebär iofs sovmorgon för mig men jag som arbetar hemma får även liiiiiiite mer att göra! Haha! Men jag ska faktiskt vara flexibel med jobb, ta det lugnt, har ingen ny bok att göra (än 😉 och jag ska tanka energi med morgonpromenader och träning! Med andra ord så mycket semester det bara går att ta!
En oerhörd kall, ruggig skolavslutning! Hujeeeeeedamej som jag frös! Inget regn som tur var!
Juni och Alice slutade 2:an och 4:an

Noel slutade 6:an och därmed så var de här tre åren med Louise slut! Tårdrypande… ❤️
Min lille plutt börjar 7:an till hösten! Otroligt..

I Söndags åkte jag ner till Malmö. Jag var inbjuden av Scandic Triangeln tillsammans med 7 influencers (Anna, Marica, Käthe, Liw, Benjamin och min fina Malinför att prova deras koncept Chefs Table.
Det är så sällan jag kan haka på sådana här inbjudningar för de flesta är i Stockholm så när något är här nere i Skåne och det verkar spännande så vill jag gärna haka på! Sedan att fina vänner Malin, Benjamin och Marica också skulle dit gjorde ju inte saken sämre =)
En plats kostar 995 kr och då ingår sex rätter och sex glas vin (eller alkoholfritt). Utvald kock står för matlagningen och menyn är hemlig!
Varför inte boka själv och lära känna nya människor? Eller boka för ett tjejgäng? 5 par vänner?
Jag ÄLSKAR sådana här koncept! Ääääääälskar!
Att bli överraskad och få fantastiska utvalda viner som ackompanjerar – underbart!



Duktiga Reeam! Var så goda viner!
Beeeeenjamin var min bordsherre ❤️




Christoffer är souschef och var delaktig i menyn!
 
Menyn för kvällen var vegetarisk och jag är helt ärlig när jag säger att jag älskar grönsaker – men jag älskar även kött, fågel, fisk, ägg, skaldjur! Jag applåderar dock faktumet att köra en vegetarisk meny så här! Fantastiske kocken Darek pratade kärleksfullt kring jordens resurser, empati och att fundera kring att allt vi stoppar i munnen har ett ursprung och att vi måste behandla vår mat med respekt och kärlek och eftertanke. Vare sig det är ett djur eller en grönsak vi äter. Fint! ❤️
Tycker jag fångade Dareks engagemang här, glitter i ögonen 🙂

Darek Dariusz


En consommé på rödbeta, mozzarella etc.

Rotfrukter, hollandaise, härliga strukturer och nya smaker!


Sparris, blåbärspulver, vaktelägg, senapsfrön bland annat!

I detta lilla paketet fanns en härlig kålrätt – jag ääääääääälskar ju kål! äääääääääälskar!


Sufflé på getost MUMS!

Fräsch dessert på frozen jordgubbe, vit chokladmouse och kross. Så HÄR ska en dessert vara!! Liiiiiiite sötma, en munsbit! Inte en jättebit som man mår dåligt av!
Varför ska sötsaker vara i sådana mängder!?


Våra fantastiska viner för kvällen!
En underbar kväll med både nya och gamla vänner! ❤️

 

Print Friendly, PDF & Email

Du kanske också gillar

6 kommentarer

Jenjo 14 juni, 2017 - 07:12

Men vilket härligt koncept! Det hade man gärna testat. Det är ju så kul att testa äta och dricka färdigkomponerade menyer så där. 🙂
Och jag håller med det tidigare inlägget, du är verkligen en duktig fotograf. Du lyckas alltid fånga betraktarens intresse med dina bilder.
Lycka till med jobb och sommarlov och allt vad som kommer nu. 🙂
Kramar

Svara
Åse 14 juni, 2017 - 17:13

Tack söta Jenny!
Ha en fin sommar du också och hoppas så klart att vi hörs under den! =)

Svara
Jenny Jonsson 14 juni, 2017 - 19:54

Absolut gör vi det!!! 🙂 😀

Svara
Carina Nyman 14 juni, 2017 - 05:48

Trevlig semester

Svara
Carina Nyman 14 juni, 2017 - 05:47

Du har en så härlig blogg med allt o det tycker jag är så inspirerande,,

Svara
smulan 13 juni, 2017 - 17:03

Vilken duktig fotograf du är! Ser underbart gott ut . Precis som dina maträtter! Ha en skön sommar med ”ungarna ”!

Svara

Lämna en kommentar