Cheesecake i glas

8 juli, 2012

I går hade vi våra vänner Anna och Patrik med barn här, vi grillade och åt gott! Anna har nu gått ner 32 kilo med strikt LCHF (17 månader) och ser helt fantastisk ut! Hon är inte i mål än men har inte långt kvar! =)

Jag gjorde cheesecake i glas som blev uppskattat! Såååå gott!! Fräscht och gott utan massa socker.
I stället för digestivekex gör jag mandelcrunch

5-6 portioner

Mandelcrunch:
100 gr smör
3 dl mandelmjöl
ev 1-2 msk sötning (jag använde sukrin+)

300 gram philadelphiaost
3 dl grekisk yoghurt 10% eller 3 dl creme fraîche
1 dl stevia strö eller annan sötning. Använder man riktigt socker är det 1 dl. Jag häller även i en skvätt fun light koncentrerad jordgubssaft för det ger mycket smak, men inte alla är lika öppna för aspartam som jag.
1 dl frysta halvtinade jordgubbar

Smält smöret och blanda med mandelmjölet och ev sötning. Bred ut på bakplåtspapper och grädda i ugnen, ca 175 grader i 7-8 minuter. Degen ska få färg utan att bli bränd. Ta ut och låt svalna, smula sönder till kaksmulor.

Vispa yoghurt och philadelphia med sötning, vispa ner jordgubbarna, allt ska bli en slät smet.
Varva krämen med kaksmulorna i ett glas och toppa med färska jordgubbar och lite crunch!

50 kommentarer
0

Du kanske också gillar

50 kommentarer

Peter Eriksson 6 november, 2016 - 08:59

En fråga . Mina cruch blev bara mjuka inte alls krispiga .
Gjort för fel ?
//Peter

Svara
Frida 29 mars, 2015 - 16:29

Ett fantastiskt recept!

Svara
Linda 14 april, 2014 - 23:16

Hej. Jag bara måste prova! Men jag gillar inte jordgubbar… Eller några bär eller någon frukt alls för den delen. :/
Funkar det med någon annan smaksättning? Choklad eller vanilj?
Tack för receptet. 🙂
/Linda

Svara
Marielle 20 mars, 2014 - 19:21

Tänkte testa denna i helgen. Behöver förbereda den innan dock. Känns som att crunchen kan bli lite mjuk isåfall.
Vad tror du om att göra den som en stor kaka i en rund sockerkaksform och frysa den?
Någon som testat att frysa denna? Och vad blev resultatet ? 🙂

Svara
LCHF-cheesecake - LCHF-pedagogen — LCHF-pedagogen 10 februari, 2014 - 17:34

[…] om den. Jag följde nästan Annas recept till punkt och pricka, men jag hällde i lite kardemumma i 56 kilos mandelcrunch. […]

Svara
Annika B 24 januari, 2014 - 13:35

Det här måste provas i helgen – kanske till fredagsmyset ikväll.. Vad tror du om smetana istället för creme fraiche?

måste bara säga att jag aldrig blivit besviken av dina recept. Letar jag efter något på google och din sida kommer som förslag brukar jag välja den.. mumsmat!!!

Svara
Åse 24 januari, 2014 - 13:52

Det lär bli smaskens med Smetana!! MUMS!!
vad roligt att du gillar recepten!

Svara
1 2 3 4

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.