Cheeseburger gratäng

25 november, 2016

Alltså ni hör ju! Cheeseburgare! 
Jag har alltid varit en sucker för hamburgare överhuvudtaget men skippar nästan alltid brödet så klart.
I går var jag sååå sugen på smaken av en cheeseburgare att jag tänkte – det gör vi en gratäng av! Riktigt god comfortfood som föll hela familjen i smak.
Välj den senap du gillar bäst! Jag tycker att en sötstark senap blir god, men dijonsenap eller vanlig mild senap blir också bra!
012a6653
En stor handfull riven ost..
012a6654
Och så i formen!
012a6656
Röd cheddar så klart! YUM!
012a6655
Men först den inlagda gurkan! Jag tog saltgurka och hamburgergurka som jag hackade.
012a6657
Sedan täcktes formen med röd cheddar.
012a6658
012a6659
25-30 minuter senare, fäääääärdigt!
012a6663
012a6669
Lite bönpasta och en god sallad till det och saken var biff! Så att säga 😉
012a6675
Kanske fredagsmiddagen? En rätt som passar både stora och små! Smaklig spis!
Skriv ut

Cheeseburgergratäng

  • Författare: åse falkman fredrikson

Ingredienser

  • 800 g nötfärs
  • 1 gul lök
  • 1 vitlök solo
  • 400 ml passerade tomater eller körsbärstomater på burk
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 msk oxfond
  • lite tamarisoja, salt & peppar
  • 2-3 msk sötstark senap
  • 1 handfull riven ost
  • 1 dl hackad saltgurka eller inlagd gurka
  • 150 g röd cheddar i skivor (ca 4-5 skivor)
  • smör att steka i

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 220 gr.
  2. Fräs finhackad lök och vitlök i lite smör. Lägg i nötfärsen och hacka med stekspaden så att nötfärsen finfördelas. Stek tills färsen är genomstekt. Rör ner övriga ingredienser som passerade tomater, fond, soja, salt och peppar och smaka av med senap. Låt puttra en stund.
  3. Stäng av plattan och rör ner den rivna osten.
  4. Häll upp i gratängform och strö hackad saltgurka över. Fördela cheddarskivorna över och gratinera i ugnen i ca 25-30 minuter.

Näringsinnehåll

  • Portionerr: 6

Har du lagat detta receptet?

Tagga @56kilo.se på instagram och hashtagga det #56kilo

Du kanske också gillar

8 kommentarer

Monica Johannesson 4 december, 2016 - 15:30

Låter gott ska testa! Men visst kan man ta annan ost en röd cheddarost då jag inte har detta? Eller är det mycket annorlunda smak med den röda cheddarosten? Tack för din fantastiska blogg!

Svara
Åse 5 december, 2016 - 09:08

Det går bra!

Svara
Anna 3 december, 2016 - 09:01

Du, detta recept har du tagit från en amerikansk bloggsida med endast LCHF recept rakt av. Exakt lika recept. Kanske vore läge att skriva var du tar recepten ifrån och inte påstå att de är dina egna? Bara en tanke.

Svara
Åse 3 december, 2016 - 09:13

Ursäkta?? Jag är den förste att ange källa OM jag knycker någons recept rakt av! Sådana påhopp betackar jag mig! Hur unikt tror du cheeseburgergratäng är?
Jag gjorde en snabb googling nu på titeln och hittade massor av recept som påminner om mitt: pauladeen.com/cheeseburger-casserole, skinnytaste.com/cheeseburger-casserole, se.pinterest.com/explore/cheeseburger-casserole/
https://www.google.se/search?q=cheeseburger+casserole&client=safari&hl=sv-se&prmd=ivsn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjJse_L58HQAhXLkCwKHcYqD3MQ_AUIBygB&biw=414&bih=628
Att göra en gratäng på samma ingredienser som i en cheeseburgare är inte en svår idé att kläcka! Nötfärs, ost, senap, tomat, saltgurka! OM någon så skulle jag länkat och ge cred till McDonalds!
Jag kom på idén för att jag alltid har senap i mina nötfärsbiffar och då kom jag att tänka på att jag kunde ha det i en köttfärssås också och så föddes min idé. Att någon annan haft samma idé som mig är mer sannolikt än inte.
Genom åren så har jag hittat mina recept på många andra, nu stora LCHF sajter, LCHF böcker etc men jag skulle aldrig få för mig att anklaga dem för att de inspirerats av mig, vi inspireras alla av varandra.
OM jag hade tagit detta receptet rakt av så hade jag länkat och angett källa! Tro mig!
Men du får hemskt gärna skicka länken till receptet som du säger är exakt likt mitt, kan ju vara kul att se!

Svara
Susanne 30 november, 2016 - 13:39

Hade Emmentaler i köttfärsåsen och nästa gång ska jag testa att ha det ovanpå också. Supergott! Tog Jalapenos istället för saltgurka (min mun brinner!) 😀

Svara
Linda 27 november, 2016 - 09:45

Vad gott det ser ut! Måste testas. Trevlig första advent!

Svara
Margareta 26 november, 2016 - 19:38

Supergott!
Blev gubbens o min lördagmiddag. Vet inte hur många gånger han upprepade ”riktigt gott”!!
Jag gjorde grönsallad och vitlökssås till 👍

Svara
Lotta 25 november, 2016 - 14:01

Det var ju väldigt fiffigt, det måste testas någon dag. Det ser jättegott ut!

Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.