Cheeseburgare i salladsblad

16 februari, 2017

Snabbmat behöver inte vara onyttigt!
Det här äter jag ofta till lunch. Givetvis går färdigt hamburgerkött också bra men det är så enkelt att göra själv!
Hamburgerdressingen är också en snabbvariant. Jag har en lite mer utvecklad version i mina böcker, men den här går lika bra när man har bråttom tycker jag!


Skriv ut

Cheeseburgare i salladsblad

  • Författare: åse falkman fredrikson

Ingredienser

Hamburgare

  • 400 g nötfärs
  • 1 tsk lökpulver
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • ev. lite worchestershiresauce

Topping

  • 4 skivor hamburgerost, cheddar
  • 1 gul lök
  • 8 skivor saltgurka
  • 4 stora isbergsblad
  • 1 tomat

Hamburgerdressing

  • 4 msk majonnäs
  • 4 msk chilisås
  • salt, peppar
  • smör att steka i

Instruktioner

  1. Blanda nötfärsen med kryddorna. Forma till hamburgare (en hamburgerpress är GULD)
  2. Stek i smör, några minuter på varje sida. Lägg en skiva hamburgerost när hamburgaren vänts och undersidan steks.
  3. Blanda majonnäs med chilisåsen, smaka av med salt och peppar.
  4. Skiva löken. Skölj isbergsbladen och låt rinna av på hushållspapper.
  5. Montera sedan burgarna! NJUT!

Näringsinnehåll

  • Portioner: 4

Du kanske också gillar

2 kommentarer

Lena h 16 februari, 2017 - 15:02

Grymt gott och mättande, tröttnar aldrig 😜 Din nya frisyr passade dig jättebra 👌

Svara
Johanna 16 februari, 2017 - 13:06

Hej,
Jag har precis hittat din blogg och jag älskar den!:) Supertrevlig! Massor av matinspiration!:)
Ps. Du blev super fin i den nya frisyren♡
Kram, Johanna

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.