Champinjon och färskostfylld köttfärslimpa LCHF

18 februari, 2013

God middag!
Är ni pigga idag? Det är inte jag! Men jag har mig själv att skylla faktiskt! När man är förkyld så ska man inte bada i varmt utespa *note to self*
Men nu är det nya tag! Jag ska bli frisk nu. Vill ju komma iväg och träna :/ Men det får bli promenader så länge.
I går var jag så sugen på husmanskost! Det blev en smarrig köttfärslimpa med lite rotfrukter, brunsås och lingon. SÅ GOTT!
Här kommer receptet! Vill man inte ha rotfrukter så kan man ha ugnsgrillade grönsaker i stället! Minst lika gott!
En vardag äter jag inte rotfrukter. När jag äter rotfrukter så hoppar jag oftast över potatisen, men igår var det gott med 2-3 klyftor utöver morot, kålrot, lök och palsternacka.
6-8 portioner
1 kg nötfärs


2 ägg
3 dl mjölk
1 dl pofiber
2 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 msk tamarisoja
1/2 riven gul lök
1 ask cantadou, valfri smak tex 4 peppar.
200 gram grovhackade, smörstekta champinjoner

Sätt ugnen på 250 grader.
Lägg pofibern i blöt i mjölk i ca 5 minuter. Blanda sedan ner övriga ingredienser.
Ringla lite olivolja i en stor ugnsform och fördela nötfärsen i mitten, platta ut lite och gör en fördjupning i mitten. Fördela ost & champinjonerna ovanpå.
Vik sedan upp sidorna så fyllningen täcks, forma en limpa. Lägg i grönsakerna runt om.
Smält lite smör och blanda ner lite kinesisk soja (ca 50/50) och pensla sedan limpan med detta och blanda ner lite över grönsakerna. Salta grönsakerna ytterligare.
Ställ in i ugnen och sänk temperaturen till 175 grader. Sätt gärna in en ugnstermometer i köttfärslimpan, den ska vara 70 grader – då ’r den klar. Ca 45 minuter.
Brunsås:
5 dl grädde
1,5 msk kinesisk soja

1 msk kalvfond
1 msk sockerfri lingonsylt
Koka upp grädden och i med övriga ingredienser, låt allt småputtra några minuter tills såsen tjocknat.
2013-02-17 18.16.13

2013-02-17 17.58.22

Jag hade även tänkt ha dijonsenap och dragon i köttfärslimpan men ångrade mig.
 

IMG_0979

IMG_0981

Jag köper Önos lingonsylt utan tillsatt socker (sötningsmedel i dock) annars kan man ju ha färska lingon till.

17 kommentarer
0

Du kanske också gillar

17 kommentarer

Kalvfärsbiffar med senap- och dragonsås och pressgurka - 56kilo - Wellness, LCHF och Livsstil 23 mars, 2018 - 15:48

[…] gjorde en stor form köttfärslimpa (utan fyllning) och en form med kalvfärsbiffar – YUM!  Jag gjorde en laddning […]

Svara
Köttfärslimpa | Rulla, Köttbullen! 29 augusti, 2013 - 16:55

[…] blev idag istället. Nu. Kombinerad lunch och middag, typ. Jag har utgått ifrån detta recept: http://56kilo.se/champinjon-och-farskostfylld-kottfarslimpa-lchf/ men gjort några små förändringar efter hur jag vill ha det. (Mina ägg gjorde av någon […]

Svara
Bibbi 19 februari, 2013 - 20:27

1000! Tack för kanonrecept. Tog philadelfiaost o persilja i färsen. Calvados o en tsk tomatpure i såsen. I med spadet från färsen och red med redix. Blev hur gott som helst.

Svara
1 2

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.