Cashewpanerad torskfilé

1 juni, 2012

Detta var riktigt gott! MUMS!

6 personer

Hollandaise:

300 gram smör
2 msk citronjuice
salt, vitpeppar
4 äggulor
2 msk creme fraiche

Smält smöret på medelstark värme, skira det gärna (ta bort det vita som lägger sig i botten)
Lägg citronjuice, äggulor (spara vitorna till fisken!), creme fraiche i hög skål och sätt igång stavmixern. Häll det smälta smöret sakta i en jämn stråle ner i resten medan stavmixern är i gång i botten.
Smaka av med salt, vitpeppar och ev mer citronjuice! (antingen färskpressad eller koncentrerad)

6 torskfiléer eller annan vit fisk.
salt, vitpeppar
Pofiber
2 äggvitor
200 gram cashewnötter
smör att steka i

Hacka cashewnötterna grovt. Vispa äggvitorna och häll pofiber i en skål. Salta och peppra filéerna och doppa först i pofiber, sedan i äggvita, sedan i de hackade nötterna. Stek i medelstark värme 2,5-3 minuter på varje sida i rikligt med smör.

Servera med citronklyfta, valfria grönsaker och den goda hollandaisen!

Fredag i dag!! Och solen skiner, fast det är ju knappast varmt! I dag har jag tjejerna hemma och vi ska ha lite tjejmys här i dag! Mer om det sen!
Vad ska ni äta i kväll? Jag har ingen aning!!

 

Du kanske också gillar

8 kommentarer

Helena 2 juni, 2012 - 09:12

Cashewpanerad fisk lät ju gudomligt gott!!!

Svara
WB 1 juni, 2012 - 20:47

Åh panerad fisk, det var verkligen längesen. Här blev det spenatsoppa med stekt ägg, lchf-bröd och några fröknäckisar (en förenklad version av Fröknäcke).
Hoppas att du får en fortsatt trevlig helg!

Svara
Anna Haeggman 1 juni, 2012 - 15:06

Jag har just gräddat tre pizza bottnar här (efter recept här) och tomatsås står och puttrar på spisen. Perfekt att ha färdigt så var och en kan lägga på sin egen topping ikväll efter träningen. Snabbt och lätt, färdi rätt! 😉
Ps. Pizzabotten efter recept från dig är ett stående moment hemma hos oss. Jätte gott!! (Treåringen gillar det inte 🙁 Han vill ha hamburgare helst varej dag. 🙂 Men han vill inte ha brödet utan bara burgare med ost. Perfekt! 🙂

Svara
Mariann Fäldt 1 juni, 2012 - 15:00

Hej hej. Vilket bra fiskrecept, ser jättegott ut – tack… kanske provar det ikväll… =)
annars blir det nog taco-gratäng. Ha en trevlig helg!

Svara
LisasGodbitar.se 1 juni, 2012 - 14:13

Här blir det panerad torsk =) Fast i mandelmjöl. Skall testa din remouladsås till! Trevlig fredag / Lisa

Svara
Åse 1 juni, 2012 - 14:57

Gott, trevlig helg Lisa!!

Svara
Lovisafisa 1 juni, 2012 - 13:58

Åh, det där måste jag prova! Panerad fisk är ju så gott ibland, och inget slår hollandaise till fisk 🙂
Jag och min andra hälft ska göra biffar på nötfärs med fetaost och rödlök, vad tillbehören blir får vi se! Ha en toppenhelg 🙂

Svara
Åse 1 juni, 2012 - 14:57

Mums, älskar nötfärsbiffar OCH feta! =)

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.