Cashew Chicken med nudlar

23 mars, 2014

Söta Ann-Sofie som brukar läsa här tipsade mig om hennes favoritrecept på Cashew Chicken och med utgångspunkt från det så gjorde jag mitt recept, jag kan ju aldrig följa ett recept rakt av 😉 Jag lade till en marinad som kycklingen fick ligga och dra i bl.a.
Detta var så galet gott, jag tror min äldsta tog om tre gånger och maken säkert fyra! Haha! 
Hoppas att ni provar detta för det blev så rackarns gott!

IMG_8453

IMG_8454

IMG_8461

Jag stekte upp Fitnessgurus Fitness Noodles (kolhydrat och kalorifria nudlar) i samma stekpanna som kycklingen stekts i, hällde i en skvätt tamarisoja och saltade och pepprade lite. Blev sååååååååå gott!!) Denna maträtten är låg i kolhydrater men rik på protein och nyttiga vitaminer, fetter och mineraler!
IMG_8464

IMG_8472

IMG_8476

 
Skriv ut

Cashew Chicken

  • Författare: åse falkman frrdrikson
  • Förberedelsetid: 60
  • Tillagningstid: 20
  • Totaltid: 80

Ingredienser

Marinad

  • 2 msk sesamolja
  • 0,5 dl rapsolja eller kokosfett utan smak
  • 2 msk färsk hackad koriander
  • 0,5 msk riven ingefära
  • 1 msk tamarisoja
  • 0,5 röd chilipepparfrukt

Sås

  • 2 msk fisksås
  • 1 msk tamarisoja
  • 4 msk ostronsås
  • 1 msk kycklingfond
  • 3 finhackade vitlöksklyftor
  • 2 krm svartpeppar

Woken

  • 1 kilo kycklingfiléer
  • 2 röda paprikor
  • 125 g minimajs
  • 2 knippen salladslök
  • 1 knippe färsk grön sparris
  • 2 stora morötter, skalade och strimlade
  • 2 dl salta cashewnötter
  • kokosfett till stekning

Till servering

  • Nudlar
  • Ananas i bitar
  • Färsk koriander
  • Sweet Chilisås

Instruktioner

  1. Blanda marinaden och marinera strimlad kycklingfilé under minst en timmes tid.
  2. Blanda såsen och ställ kallt.
  3. Förbered grönsakerna genom att skära paprika, sparris och minimajs i mindre bitar. Minimajsen skär jag i 2-3 delar och sparrisen skär jag bort stammen på så de är 5-6 långa.
  4. Stek grönsakerna i omgångar i lite kokosfett + sesamolja. Jag rekommenderar varmt att köpa sesamoljan då det inte blir samma smak utan.
  5. Lägg över grönsakerna i tjockbottnad gryta allt eftersom och avsluta med att steka kycklingen så den får färg. Tänk på att steka allt på högsta värme! Rör ner kycklingen i grönsakerna och häll såsen över. Låt allt puttra ihop i ca 5 minuter. Rör ner cashewnötterna precis innan servering.

Näringsinnehåll

  • Portioner: 8

Du kanske också gillar

8 kommentarer

Lena Ekberg 17 mars, 2015 - 22:08

Var köper man de nudlarna någonstans?

Svara
Åse 18 mars, 2015 - 10:14

Nudlarnas inköpsställe är länkat i inlägget.

Svara
Ann-Sofie 23 mars, 2014 - 14:28

Så kul att ni gillade det! Nu ska jag testa din variant nästa gång vi äter det! Ha en go söndag, kram

Svara
Åse 23 mars, 2014 - 15:24

Ja prova och se så kan du återkomma och berätta om originalet är godare! hihi =) KRAM!

Svara
jenny danngärde 23 mars, 2014 - 13:56

ja! det är ju våffeldagen snart och du har våfflor på din hemsida, är dem frasiga?

Svara
Åse 23 mars, 2014 - 14:42

Jaha blev förvirrad eftersom du kommenterat receptet för Cashew Chicken. Mina kesoplättar blir frasiga i våffeljärn. DETTA RECEPTET GILLAR JAG: http://56kilo.se/goooood-vaffelmorgon/ och då blir de frasigare om man utesluter fiberhusken.

Svara
jenny danngärde 23 mars, 2014 - 13:50

Undrar om dina våfflor blir frasiga?

Svara
Åse 23 mars, 2014 - 13:52

Våfflor?

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.