Canneloni med spenat och gorgonzola

av Åse

Canneloni med spenat och gorgonzola LCHF, Glutenfritt
Hej på er från Stockholm!
Jag flög upp vid 12 tiden och sitter och jobbar lite på flygbussen.
Jag checkar in på Clarion Arlanda vid 15 sedan tar jag mig till Sigtuna för att hänga med min kompis Sandra idag!
I morgon lyfter vi mot Ghana! Jag ska berätta om vad vi ska göra där nere i morgon! Sååååå spänannde! 
Tusen tack för alla rara kommentarer på sisteone! Blir så in i hjärteroten glad när ni hör av er ❤️
Kul att ni gillade tvättstugan! TACK!
Jag tänkte bjuda er på den här godbiten, en av mina favoriträtter, den finns även i vår bok LCHF Fisk & Grönt:
Man kan så klart fylla plattorna vad man vill! Jag gillar både gorgonzola oh spenat så det tar jag oftast 🙂

Skriv ut

clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Canneloni med spenat och gorgonzola


Ingredienser

Plattor

  • 4 ägg
  • 1,25 dl (125 g) färskost som philadelphiaost
  • 1/2 dl Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)

Fyllning

  • 1 sats tomat/pizzasås: 56kilo.se/tomatsas-till-pizza-pizzasas
  • 1 gul lök
  • 200 gr. bladspenat
  • 250 g ricotta
  • 150 g gorgonzolaost
  • 1/2 dl torrt vitt vin
  • salt, grovmald svartpeppar
  • 1 dl valnötter
  • 1 dl riven mozzarella

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150 grader, vispa äggen poröst, tillsätt färskost och Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium) och vispa ihop.
  2. Lägg degen på ett bakplåtspapper. Smörj ett annat papper och lag ovanpå. Kavla ut till en rectangular platta lika stor som plåten. Låt pappret vara kvar ovanpå och sätt in i ugnen.
  3. Grädda i ca 10 minuter.
  4. Höj ugnsvärmen till 225 gr.
  5. Låt svalna och ta sedan bort översta pappret och skär i 10×15 cm platter med pizzaskärare eller kniv.
  6. Lägg en sträng fyllning längs långsidan och rulla ihop och lag i smord form med skarven nedåt. Upprepa tills alla plattor är fyllda. Häll tomatsåsen ovanpå och strö riven ost ovanpå.
  7. Grädda i ugnen ca 15-20 minuter tills osten smält och tomatsåsen bubblar.

Nutrition

  • Serving Size: 4

Ha nu en fin lördag vänner! Kram!
 

Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

6 kommentarer

Bo Lindberg 17 januari, 2020 - 05:20

Hej. Ser väldigt gott ut, men. Hur gör man med fyllningen ? Ska den bara blandas eller kokas ??

Svara
Sara Persson 7 januari, 2018 - 10:33

Har gjort denna rätt så många gånger – så himla gott! Men, var har receptet på själva tomatsåsen tagit vägen? Kommer inte riktigt ihåg vad som skall vara i utan själva receptet 🙂

Svara
Åse 7 januari, 2018 - 11:38

Hej Sara! Receptet hamnade på bloggen först i november och receptet på tomatsåsen har aldrig legat med i inlägget =) Receptet är kopierat från boken haha så då var referensen till en sida där. Nu är länken till pizzasåse/tomatsåsen inlagd i receptkortet =) Bra att du hojtatde till!

Svara
Ewa Syrén 11 november, 2017 - 15:55

Hej Åse! Så spännande med Ghana. Blir kul att höra vad du ska göra där. Du hinner med så mycket. Men allt går om man vill säga det och är det roligt så funkar ju det mesta. Er tvättstuga blev så fin! Nu kanske ni slåss om att hänga där 😁 Mycket roligare är det ju iallafall.
Önskar dej en härlig resa!
Kram Ewa

Svara
[email protected] 11 november, 2017 - 15:05

Hej trevlig resa vad mycket goda recept du lägger ut!Jag som älskar pasta måste bara prova detta!trevlig resa till Ghana .Toppensnygg tvättstuga!Du är fantastisk så mycket du hinner!Jag har gjort pizzan flera ggr kram

Svara
Katarina 11 november, 2017 - 14:48

Ha en trevlig helg & en trevlig resa!😊
Spännande att åka till Ghana! Ser fram emot att höra om vad du ska göra där😉
Kram 💕

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Adblock Upptäckt

Var vänlig och stöd den här sajten genom att stänga av din AdBlocker i din webbläsare. Mitt arbete med 56kilo.se är beroende av annonsintäkter. Tack på förhand!