Cannelloni med spenat och ricotta LCHF

2 februari, 2017

Hej på er!
Här är ett fantastiskt gott recept på Cannelloni, utan gluten, mjöl och givetvis är det lågkolhydrat!
Det här receptet varierar jag efter tycke och smak! Prova att fylla den med grillad kyckling och stekt svamp! Då byter du bara ut ricottan mot creme fraiche och ädelosten mot lagrad riven ost. MUMS!
Receptet hittar du även i min och Annas bok LCHF 2.0 Fisk & Grönt!


Skriv ut

Cannelloni med spenat och ricotta LCHF

  • Författare: åse falkman fredrikson

Ingredienser

Lasagneplattor

  • 4 ägg
  • 125 g naturell färskost (typ philadelphia)
  • ½ dl fiberhusk

Tomatsås

  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 1 burk körsbärstomater av god kvalitet
  • 1 tsk vinäger
  • ½ msk honung
  • 1 tsk torkad oregano
  • salt och peppar

Fyllning

  • 1 gul lök
  • 1 msk smör
  • 200 g bladspenat
  • ½ dl torrt vitt vin
  • 150 g mild ädelost
  • 250 g ricotta
  • 1 dl valnötter
  • salt och grovmald svartpeppar

Topping

  • 1 sats tomatsås
  • 1 dl riven mozzarella

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150 °C.
  2. Vispa äggen poröst, tillsätt färskost och fiberhusk och vispa ihop.
  3. Lägg upp degen på en bakpappersklädd plåt. Smörj ett annat papper och lägg ovanpå degen. Kavla ut till en rektangulär platta lika stor som plåten. Låt det övre papperet ligga kvar och sätt in plåten i mitten av ugnen. Grädda i ca 10 minuter. Ta ut plåten och låt svalna.
  4. Finhacka löken och fräs i smör tillsammans med spenat i någon minut. Tillsätt vinet. Ta av från plattan och låt svalna. Rör ned smulad ädelost, ricotta och grovhackade valnötter. Salta och peppra.
  5. Höj ugnsvärmen till 225 °C.
  6. Ta bort det övre papperet från plåten och skär plattor ca 10 x 15 cm med pizzaskärare eller kniv.
  7. Lägg en sträng fyllning längs plattornas långsida och rulla ihop. Häll lite av tomatsåsen i botten, lägg rullarna ovanpå med skarven nedåt. Häll över resten av tomatsåsen och strö riven ost ovanpå.
  8. Ugnsgrädda i 15–20 minuter tills osten smält och tomatsåsen bubblar.

Tomatsås

  1. Finhacka vitlöken och fräs i oljan.
  2. Tillsätt övriga ingredienser och låt småputtra i några minuter.
  3. Mixa såsen slät med stavmixer.
  4. Häll såsen i en burk med lock. I kylen håller den i omkring en vecka.

Näringsinnehåll

  • Portionerr: 4

Har du lagat detta receptet?

Tagga @56kilo.se på instagram och hashtagga det #56kilo

Du kanske också gillar

4 kommentarer

Helena Bengtson 12 februari, 2017 - 20:00

Hej hej!
Hade det här till middag idag (och lunch imorgon), det var ju vansinnigt gott!
Så härligt att det kommer så många nya goda recept hela tiden, så mycket inspo och nytt att prova.
Tidigare i veckan var det den sötsura kycklingen, lika mumsigt det.
Ha en fin kommande vecka!
Kram från Stenungsund

Svara
Anna 4 februari, 2017 - 12:09

Låter jättegott! Tack för en bra blogg med massor av goda recept.
Vill även tipsa dig om ett fantastiskt gott tillbehör jag åt häromdagen om du inte redan smakat det. Grillad spetskål i ugn. Otroligt enkelt och snabblagat också.

Svara
Jeanette 3 februari, 2017 - 06:26

Muuums! Du har lagt upp så mycket goda recept sista tiden, så nu blir det lite nytt att prova hemma:)
Tack för det Åse, älskar din blogg:)
Treeevlig helg<3

Svara
Åse 3 februari, 2017 - 18:43

Gulledu!! tack! Trevlig helg Jeanette! 😙💕

Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.