Calzone LCHF / Paleo

1 mars, 2014

Go morgon! Här ska ni få ett riktigt smarrigt recept som faktiskt var så mycket godare än jag lyckades fånga på bild!
Kommer ni ihåg tortillareceptet?
Att göra tortillas och pizzaeg på blomkål låter osannolikt men ni måste prova! Man kan inte tro att det är blomkål.
I går valde jag att göra en inbakad pizza, typ! Jag var lite lat så orkade inte göra traditionell Calzone, dvs att göra det portionsvis utan gjorde en lång Calzone som jag sedan skar i trekanter.
IMG_7723
 
2-3 portioner
Degen:
1 normalstor blomkål
1 ägg
1,5 dl riven ost
0,5 tsk salt + svartpeppar och oregano
Topping:
100 gram mozzarella
2 dl pizzasås
100 gram rökt skinka
(stekta färska champinjoner) Problemet med champinjoner är att det kan bli lite vattnigt på pizza kan jag tycka.
Sätt ugnen på 220 grader.
Finriv blokålsbuktetrna i matberedare. Resultatet ska vara finrivet.
Sätt in skålen med blomkål i mikron i 8 minuter.
Låt svalna. Lägg sedan blomkålsrivet i en ren kökshandduk och krama ur vattnet, krama så mycket det bara går! Detta är viktigt!
Blanda i resterande ingredienser: Ägg, ost och kryddor.
Platta ut till en rektangel och grädda i ugnen i 10 minuter.
Ta sedan ut och på ena halvan lägg på pizzasås, mozzarella, rökt skinka och eventuellt champinjoner.
Lägg över andra sidan med hjälp av en spatel och grilla i 12-15 minuter.
Bara fantasin sätter stopp för denna maträtten! GOTT!!
IMG_7724
IMG_7726
IMG_7729
IMG_7739
IMG_7741

Du kanske också gillar

7 kommentarer

Cissi 5 mars, 2014 - 08:49

Ser jättegott ut men måste fråga….. Kan man byta ut/ta bort ägget tror du? Är tyvärr allergisk mot ägg.

Svara
Åse 5 mars, 2014 - 09:07

Nej det tror jag inte, då har du inget bra som binder

Svara
Maya Nestorob 3 mars, 2014 - 10:34

Ohhh wow vilken bra pizza. Jätte bra recept! Tack för inspirationen detta ska jag göra idag till lunch 😀

Svara
Jennie 2 mars, 2014 - 11:23

Jag kan bara hålla med Mattias. Jag är också ny inom Lchf och har börjat följa din blogg sedan några veckor tillbaka och tror att jag nästan har läst varenda recept och inlägg. Jag har lärt mig så mycket härifrån och jag bara älskar din inställning till mat!

Svara
Åse 2 mars, 2014 - 11:23

Vad roligt att höra Jennie! Det gör mig glad!

Svara
Mattias 1 mars, 2014 - 11:28

Jag älskar din blogg. Som ny inom LCHF är det otroligt fantastiskt att få läsa alla recept.

Svara
Åse 1 mars, 2014 - 12:18

Vad roligt att höra! Du är så välkommen att hänga här!

Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.