Calzone på Blomkålsbotten med Pepperoni och Mozzarella

12 februari, 2017

Alltså något hände typ i helgen med ljuset!
Det är mycket ljusare hemma och plötsligt känns det inte så avlägset att det är vår om några månader!


Nya mattan på plats! Nöjd! (annonslänk)

Till sen lunch blev det en ack så smarrig Calzone! Muuuuuums!

Jag gjorde botten på blomkål, jag har ett pizzarecept på blomkål HÄR. Finns även i några av mina böcker.
Först ut är att riva blomkålen och det gör jag i min Kitchen Aid matberedare.

Efter det ska blomkålen ångas ur och tillagas och det gör jag i mikron men det går att göra i en stakpanna på spisen också!
Sedan vrids all vätska ur från blomkålen genom att lägga blomkålsriset i en handduk och vriiiida, vriiiida och vriiiiida och när man tror man är klar så vriiiiiider man lite till! OBS! Låt blomkålsriset svalna FÖRST annars lär du skålla dig rejält!
Blomkålsriset blandas sedan med pås-mozzarella, riven parmesan, vitlökspulver och ägg!

När pizzabottnen har förgrättats ca 20 minuter är det dags att göra calzonen!

ÄLSKAR Urtekrams ekologiska pizzasauce!
Pepperonisalami och massor av cheddar/mozzarella på! SLURP!

In i ugnen i ca 5-8 minuter och sen är det bara att hugga in på den här fantastiskt goda Lågkolhydrat-Calzonen!



Skriv ut

Calzone på Blomkålsbotten med Pepperoni och Mozzarella

  • Författare: åse falkman fredrikson

Ingredienser

  • 1 stort blomkålshuvud
  • 1 ägg
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 2 dl riven pås-mozzarella
  • 1 dl riven parmesan
  • salt, peppar

Topping

  • 1 dl pizzasås
  • 200 gram riven ost
  • 10 skivor pepperonisalami

Instruktioner

  1. Riv blomkålen (utan stam och blad) i matberedare.
  2. Mikra i 8 minuter, låt svalna. Om du inte har eller vill använda mikro så går det att ånga ur i stekpanna på medelstark värme i ca 10 minuter. Var försiktig så att risen inte får färg.
  3. I en handduk, vrid ut så mycket vatten du bara kan!
  4. I en skål, blanda blomkålen, ägg, ost och kryddar och forma till en deg.
  5. Platta ut degen på två plåtar klädda med bakplåtspapper. Forma till två rundlar á 20 cm.
  6. Grädda i 225 grader i ca 20 minuter, pizzabottnen ska vara gyllengul.
  7. Ta ut och fördela pizzasås över, sedan pepperoni och till sist osten. Vik över ena halvan och grädda i ca 5-8 minuter.

Näringsinnehåll

  • Portioner: 2

Du kanske också gillar

1 kommentar

Jenny 13 februari, 2017 - 18:49

Så fint du har det! Gött med pizza… kan bara säga att dina kokböcker är kanon 👍🏼 Älskar fiskrecepten i den nya boken 😍 Helt i linje för mitt nyårslöfte, att äta mer fisk! Kram

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.