I går provade jag att göra Cake Pops! Ni vet sådana där söta ”kak-klubbor”. Givetvis ville jag ju prova att göra glutenfria och till stor del sockerfria så att även vi som vill äta glutenfritt kan äta dem. Chokladen innehåller lite socker och även strösslet men man kan ju välja nötströssel och så mörk choklad som möjligt. Som sagt, de går att anpassa efter alla behov! Detta är ju godis, men bättre godis!
Dessa är tyvärr gjorda med mandelmjöl och jag vet att det är trist för er med allergier men det är svårt att baka muffinssmet med gott resultat utan mandelmjöl. Kokosmjöl ger inte alls samma smak eller konsistens.
Jag har ett cakepopjärn från C3 (finns bla på tretti.se) men det går givetvis att använda cake pop formar i ugnen.

Jag använde mig av mitt grundmuffins recept men halverade det och hade enbart grädde i:

Ca 20 stycken

1,25 dl mandelmjöl + 0,25 dl kokosmjöl (Eller ta drygt 1,5 dl mandelmjöl)
0,5 msk fiberhusk
sötning motsvarande 50 gram socker (välj själv vilken typ av sötning du vill använda, går att utesluta också!)
50 gram smält smör
1 dl vispgrädde
1 krm vaniljextrakt eller vaniljpulver
1 tsk bakpulver
2 ägg

Vispa sötning och ägg poröst, smält smöret. Vispa ner smör och grädde i äggsmeten.
Blanda de torra ingredienserna och rör ner.
Häll smeten i en tårtstrut (vad katten heter det?? Ni vet en sådan man gardernan grädde på tårtor med?? Haha har tappat ordet!)
och fördela i pop-cake hålen (följ anvisningarna för maskinen) alternativt fyll en cakepop muffinsform och grädda i 175 grader tills de ser klara ut.

IMG_2920

 

IMG_2921

 

IMG_2924

 

Ställ in de färdiga cake popsen i kylskåpet och gör sedan glasyren. Jag valde att smälta 100 gram choklad med 40 gram grädde, men man kan använda enbart smält choklad också.
Efter 15 minuter, ta ut popsen och doppa pinnarna i glasyren och tryck sedan ner i popsen. Ställ in i frysen i ca 15 minuter innan popsen doppas i glasyren och strössel.

IMG_2966

Strösslet hittade jag på Ica Maxi.

IMG_2955

IMG_2970

LOADING..