Skriv ut

Caesarsallad á la 56kilo

  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Portioner: 2 1x

Scale

Ingredienser

2 kycklingfiléer
2 msk soja
4 msk smält avsvalnat smör
2 msk timjan
Salt och peppar
Romansallad
1 paket stekt klippt bacon
Västerbottenost i bit, 1,5 dl riven
Caesardressing


Instruktioner

Rensa kycklingfiléerna och lägg i påse tillsammans med soja, olja, timjan, salt och peppar. Marinera i kylskåp ca 1 timme.
Sätt ugnen på 200 grader. Lägg kycklingen i ugnsform och sätt in i ugnen i ca 20 minuter (innertemperatur på ca 70 g). Ta ut när de är klara och lägg folie ovanpå och låt vila i 10 minuter.
Förbered under tiden övriga ingredienser: Strimla romansalladen och stek baconen och riv västerbottenosten.
Lägg salladen på tallriken, toppa med skivad kyckling, ost, bacon och sedan caesardressingen.



Näringsinnehåll

  • Portioner: 2