Caesarsallad med räkor

29 november, 2017

Caesarsallad med räkor och hemmagjord casesardressing, perfekt till en lillördag som denna!
God morgon! Lillörda’ it is och i dag vankas det kanske lite extra gott?
Jag skulle kunna äta nedanstående även denna lillörda’n! Men i kväll ska jag på vinterljusvandring med efterföljande vinprovning och middag på Clarion Grand Hotel/Kitchen and Table, ska bli mysigt och kul!
Caesarsallad är en storfavorit och jag beställer nästan alltid det ute till lunch. Ett säkert kort speciellt om det mest finns hamburgare etc på menyn.
Man behöver ju inte ha kyckling till sin caesar, jag beställer ofta med räkor om det finns! Caesardressingen är ju såååå god till räkor!
Jag brukar ha avokado i min och även ägg! Ett iskallt gott glas torrt bubbel till gör ju inte saken sämre!

Caesarsallad med räkor

PRIVAT är en god Brut Nature Cava med bara 3 g socker per liter och vårt husbubbel. 
Caesarsallad med räkor

Godaste caesardressingen gör ni så klart själva! Mitt recept hittar ni i receptkortet men även HÄR
och vill ni ha den vanliga klassiska caesarsalladen så är mitt recept tipp-top!
Caesarsallad med räkor

Caesarsallad med räkor

Caesarsallad med räkor

Prova detta idag vetja!
En riktigt härlig dag önskar jag er! ❤️
Skriv ut

Caesarsallad med räkor och hemmagjord caesardressing

  • Författare: åse falkman fredrikson

Ingredienser

Sallad

  • 300 g skalade räkor
  • 2 små romansalladshuvuden
  • 6 körsbärstomater
  • 1 avokado
  • 1,5 dl riven parmesan

Caesardressing (räcker till fler än 2 portioner)

  • 2 dl kall rapsolja
  • 1 kallt ägg
  • 2 tsk dijonsenap
  • 3 sardellfiléer
  • 1 klyfta riven vitlök
  • 1 msk färskpressad citronjuice
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk worchesetershiresauce
  • 1 dl riven parmesanost

Instruktioner

Börja med caesardressingen

  1. Lägg alla ingredienser utom parmesan i en hög behållare. Sätt igång en stavmixer i botten och vicka på den tills allt gått ihop. Lägg ner den rivna osten och kör några varv igen med stavmixern. Späd eventuellt med lite vatten för att få dressingen lösare.
  2. Strimla den sköljda romansalladen.
  3. Blanda 4 msk av dressingen med salladen, fördela på 2 tallrikar.
  4. Montera tunnskivad avokado och halverade körsbärstomater runt om. Lägg de skalade räkorna över, häll mer dressing över och avsluta med caesardressing.

Näringsinnehåll

  • Portioner: 2

Du kanske också gillar

7 kommentarer

ÅsaS 29 november, 2017 - 11:31

Jag måste fråga.. Jag ”går ju på allt” vad du skriver och rekommenderar, och inget ont i det, för allt har ju varit BRA!
Sedan några veckor tillbaka äter jag extra Omega3, Jabushee Collaceen och magnesium375mg. Har nu märkt att mina naglar växer fortare OCH blivit starkare. Är det något av dessa tillskott som är mer gynnande än något annat? Oavsett vad, så är jag iaf glad över resultatet, då mina naglar alltid varit sköra och flisat sig.
Fortsätt med dina tips och rekommendationer och jag fortsätter följa dem med glädje!
Kram ÅsaS

Svara
Åse 29 november, 2017 - 23:02

Hahah du är go du! Det är kollagenet!! (Jabuche) Perfekt för hud, hår och naglar! KRAM!

Svara
Ann-Sofie 29 november, 2017 - 10:08

Härligt med lillördag ♥ Din kväll låter ju supermysig! Själv ska jag veckohandla….och sen städa, inte så roligt men härligt när det är gjort:)
Här blir det kycklingwok med blomkål, broccoli, rödpaprika, salladslök, cashewnötter, vitlök och teriaykisås med nudlar till 🙂
Ha en go onsdag ♥

Svara
Marianne 29 november, 2017 - 08:50

Detta såg ju riktigt gott ut men idag blir det din krämiga kyckling cordon bleu som också såg riktigt smarrig ut. Är säkert det också.
Sitter nu och tittar på snöflingorna som faller just nu och försöker att komma igång denna morgon. Har lite att göra nu på mina 2 lediga dagar inför advent.
Ha en bra dag

Svara
Åse 29 november, 2017 - 08:58

Men åh – snö! Hoppas så vi också får något i Skåne snart!
Ha så mysigt på din ledighet! Förstår det är mycket att stå i!

Svara
Anette 29 november, 2017 - 08:37

Tack för alla recept du delar med dig av! Vi hittar alltid något gott i ditt receptregister när fantasin tryter. Detta ser jättegott ut och måste testas.
Ha en bra dag!
Kram Anette

Svara
Åse 29 november, 2017 - 08:38

Vad glad jag blir! Tack!

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.