Skriv ut

Caesar med avokadodressing

  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Portioner: 2 1x

Scale

Ingredienser

  • 2 kycklingfiléer
  • 2 msk soja
  • 4 msk smält avsvalnat smör
  • 2 msk timjan
  • Salt och peppar
  • Romansallad
  • 1 paket stekt klippt bacon
  • Lagrad ost i bit, 1,5 dl riven
  • 8 små röda tomate
  • 1 liten rödlök
  • 1/2 paprika
  • 2 ägg
  • Avokadodressing:
  • 1 dl majonnäs (hemmagjord!)
  • 1 avokado
  • 1 dl koriander
  • 1 lime
  • flingsalt
  • några droppar het chilisauce
  • späd med vatten till önskad konsistens.

Instruktioner

  1. Putsa kycklingfiléerna och lägg i påse tillsammans med soja, olja, timjan, salt och peppar. Marinera i kylskåp ca 1 timme.
  2. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg kycklingen i ugnsform och sätt in i ugnen i ca 20 minuter (innertemperatur på ca 70 g). Ta ut när de är klara och lägg folie ovanpå och låt vila i 10 minuter.
  3. Förbered under tiden övriga ingredienser: Koka äggen mjukkokta, strimla romansalladen och stek baconen och riv osten.
  4. Mixa ingredienserna tilla vokadodressingen i mixerskål.
  5. Lägg salladen på tallriken, toppa med skivad kyckling, ost, grönsaker, ägg, bacon och dressingen.