Caesarsallad med avokadodressing och mot Spanien

av Åse

Hej vänner!
Phew, väskorna står packade och jag är klar och har över 1 timme innan det beger sig mot tåget till Kastrup.
Inte illa!
Jag har gjort en ”Anna” och bakat fröbröd och förberett goda mackor till mig och Malin på planet. Jag vet hur dåligt det är med lågkolhydratalternativ på Norwegian. Det enda typ ätbara är deras tapastallrik och den tycker jag sådär om.
Vi landar i Malaga strax innan midnatt och sedan blir vi upphämtade mot vidare färd till Nerja. Vi börjar vår utbildning 8 imorgon.

Gjorde en sådan god variant på Caesarsallad i går till middag.
Sluuuuurp!
Grillad kyckling på en romansalladbädd, romanticatomater, rödlök, riven cheddar, röd paprika, ägg, bacon och himmelskt god avokadodressing!


Skriv ut

clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Caesar med avokadodressing


  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Portioner: 2

Ingredienser

  • 2 kycklingfiléer
  • 2 msk soja
  • 4 msk smält avsvalnat smör
  • 2 msk timjan
  • Salt och peppar
  • Romansallad
  • 1 paket stekt klippt bacon
  • Lagrad ost i bit, 1,5 dl riven
  • 8 små röda tomate
  • 1 liten rödlök
  • 1/2 paprika
  • 2 ägg
  • Avokadodressing:
  • 1 dl majonnäs (hemmagjord!)
  • 1 avokado
  • 1 dl koriander
  • 1 lime
  • flingsalt
  • några droppar het chilisauce
  • späd med vatten till önskad konsistens.

Instruktioner

  1. Putsa kycklingfiléerna och lägg i påse tillsammans med soja, olja, timjan, salt och peppar. Marinera i kylskåp ca 1 timme.
  2. Sätt ugnen på 200 gr. Lägg kycklingen i ugnsform och sätt in i ugnen i ca 20 minuter (innertemperatur på ca 70 g). Ta ut när de är klara och lägg folie ovanpå och låt vila i 10 minuter.
  3. Förbered under tiden övriga ingredienser: Koka äggen mjukkokta, strimla romansalladen och stek baconen och riv osten.
  4. Mixa ingredienserna tilla vokadodressingen i mixerskål.
  5. Lägg salladen på tallriken, toppa med skivad kyckling, ost, grönsaker, ägg, bacon och dressingen.

Ni får följa med de här 10 dagarna! 
Jag kommer fortsätta med periodisk fasta i kombination med strikt LCHF så det blir nog en hel del matbilder och annat skoj vi hittar på!
SparaSpara

Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

10 kommentarer

Kent 17 oktober, 2017 - 10:26

Välkommen till Nerja 🙂

Svara
Gourmettjejen 16 oktober, 2017 - 12:18

Avocadodressing lät ju spännande. Ha en super resa😍

Svara
Virve 16 oktober, 2017 - 07:04

Trevlig resa! Ser fram emot dina fina bilder!

Svara
Ina 15 oktober, 2017 - 21:59

Trevlig resa Åse 💕

Svara
Jenny 15 oktober, 2017 - 20:00

Så intressant med utbildning👍🏼 Samt att få vara i värmen åxå 🏝 ha det så bra🏫🍾🏝🤸🏽‍♂️

Svara
Petra 15 oktober, 2017 - 19:52

Hej!
Nerja är min favoritplats och jag vill flytta dit så småningom. Hoppas ni får det riktigt bra!!🇪🇸🍾☀️😊 Blir kul att följa er!

Svara
Martina 15 oktober, 2017 - 19:29

Åh Nerja, gud så härligt! Vi var ju där i somras på semester, så himla fint, vi åker definitivt tillbaka 🙂

Svara
Malin E 15 oktober, 2017 - 17:39

Härligt med Spanien 🌞🌞 Lycka till med utbildningen
Ska bli roligt att följa 🖒🖒

Svara
ÅsaS 15 oktober, 2017 - 16:09

Är det ”Stresscoach-utbildningen”? Spännande! Ha så kul och hoppas ni hinner med annat än bara plugg!
Skönt med lite värme och miljöombyte, kan jag tänka.
Ha det gott, och jag följer med via blogg/insta.
Kram ÅsaS

Svara
Åse 15 oktober, 2017 - 16:24

Yes!
Jadå det blir tid för sol och annat också!
Kramar! <3

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Adblock Upptäckt

Var vänlig och stöd den här sajten genom att stänga av din AdBlocker i din webbläsare. Mitt arbete med 56kilo.se är beroende av annonsintäkter. Tack på förhand!