Brödfri Toast och naturligt smink från Back to Earth

22 januari, 2014

Dagens fastebryt blev toast! Så längesen jag åt det nu, detta levde jag ju på ett tag i våras haha! Jag går ofta all in på vissa maträtter och så äter jag det tills jag hittar något annat!
I dag stekte jag kesoplättarna NÄSTAN klara och så fick de gå klara i toastjärn med övriga ingredienser.
1 toast
1 ägg
100 gram keso
3/4 msk fiberhusk
salt
kokosfett utan smak att steka i


Att steka kesoplättar kräver en BRA stekpanna. Jag föredrar en bra teflonpanna (jag har Tefals)
och sedan så tycker jag de blir bäst med kokosfett och stek i 50% av maxtemperatur, om de fräser och flyter ut så är pannan för varm!
Stek 2 plättar och lägg på fat. Bred dijonsenap på båda sidor sedan lägg på rökt skinka, fet ost och 1 tomatskiva på ena plätten. Lägg på andra och sätt toasten i ett toastjärn. Smaskens!
IMG_6527

IMG_6531

 
Härliga Maria Helander (som kommer följa med till Sitges som en av inspiratörerna i höst) tipsade mig om detta mineralsminket från Back to Earth. Karin sitter hemma och gör denna makeupen! Naturligt, fri från tillsatser, till ett bra pris!

Min 16-åring älskar det och nu slåss vi om det här hemma 😉 Kanske något för er med känslig hud!?
IMG_6322

IMG_6324

11 kommentarer
0

Du kanske också gillar

11 kommentarer

Malin 4 februari, 2014 - 20:32

Mums, så gott det ser ut! Och att kunna äta toast utan mjöl eller nötmjöler (är sockerberoende och känslig för nötter/nötmjöl också), vilken lycka!!! Toasten ska testas till helgen!
Tack Åse för receptet!
//Malin

Svara
Malin 26 januari, 2014 - 14:17

Blir riktigt gott, om man som jag inte har något toastjärn, att göra dom som varma mackor i ugnen! Blev min brunch idag! (hihi, dax att införskaffa ett järn ändå!)
OCH, vilket fantastiskt bra smink du tipsade om, Back to Earth!! TACK!! Har sminkat o sminkat hela helgen! 😉 Det är ju helt magiskt, jag är sååå nöjd med detta!! Och det är så roligt också, nytt och fräscht (säger en som kört samma Body Shop-koncept i typ 25 år… 😉
Kram/Malin

Svara
Anna 23 januari, 2014 - 13:11

Haha – jag läste ordet ”toastjärn” om och om igen, kunde inte förstå vad ”toa-stjärn” (såsom jag läste det) var för något!
Ha en bra dag!
Anna

Svara
jenny danngärde 22 januari, 2014 - 18:50

tror du man kan steka plättarna på kvällen och göra toasten i järnet på morgonen?

Svara
Mia 22 januari, 2014 - 18:48

Jag brukar äta kesoplättar på helgen en riktig lyxfrukost:)

Svara
Emelie - LCHF-pedagogen 22 januari, 2014 - 16:43

Jag kan tipsa om den här keramiska stekpannan. Jag är supernöjd, maten fastnar inte och man slipper ämnen från teflonet. Kesoplättarna går hur bra som helst att steka i min panna 🙂
http://www.clasohlson.com/se/Stekpanna-Coline/Pr343176000

Svara
chatarina 22 januari, 2014 - 16:42

Hej! Måste testa dessa kesoplättar! ser ju så goda ut. Kram

Svara
Malin 22 januari, 2014 - 14:05

Tack för tips om sminket!! Kikade på Back to Earth´s hemsidan och det verkar ju fantastiskt bra! 🙂 Såg att det fanns färgprover, men, vilken nyans på tex foundation använder du dig av? Blev riktigt inspirerad att köpa mig ett ”startkit”! 🙂
MVH/Malin

Svara
Åse 22 januari, 2014 - 14:21

Nu har min dotter det med sig men tror jag har nr 2! Men du kan beställa provpåsar för 10 kr! =)

Svara
malin 22 januari, 2014 - 15:27

Tack för svar!! Jo, såg dessa färgprover, men vi är nog mycket lika i färger så nu ska jag slå till, nu beställer jag! Det blir färgton nr 2 (som jag gissade på)!
Tack för superblogg!! 🙂
Kram/Malin

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.