Broccoli & Ädelostpaj LCHF

av Åse

Denna smarriga paj blev det till sen lunch idag. Sååååå himla god är den!!
Pajdeg
3 dl mandelmjöl
0,5 dl skalade sesamfrön
40 gram smör
1 msk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
1 tsk salt
1 ägg
Mixa mandelmjöl och sesamfrön i mixer/blender – lägg i resterande ingredienser och kör till en deg. Lägg degen att vila i kylskåp ca 30 min – 1 timme
Tryck ut i form (jag har en 20 cm form med löstagbar botten), det kan kräva lite tålamod, men går! Använd smörkniv för att platta ut det sista.
Förgrädda skalet i 8-10 minuter i 175 gr.
Fyllningen
2 färska broccolibuketter
3 dl riven ost
3 dl vispgrädde
3 ägg
150 gram ädelost, tex kvibille gräddädel
salt, svartpeppar
1/2 gul lök
Förväll buketterna i lättsaltat vatten några minuter, låt sedan ånga av.
Stek hackad lök mjuk.
Lägg buketterna i pajskalet och löken ovanpå. Vispa ihop ägg, grädde och de två ostsorterna. Salta och peppra efter smak.
Häll ost och gräddblandningen ovanpå broccolin och grädda sedan i 40-50 minuter, i mitten av ugnen i 175 gr.
Smaklig spis!!

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

14 kommentarer

Träning och god mat  | Husbil Kors & Tvärs 25 februari, 2017 - 09:36

[…] hittade jag hos 56 Kilo I hennes recept står det ädelost men jag tog gorgonzola istället och det blev […]

Svara
Malin 11 februari, 2015 - 16:08

Denna underbara paj är ju fantastiskt god!! Inklusive pajdegen! Vad tror du, har du provat att frysa in själva pajdegen? Ibland kan det ju vara smidigt att ”passa på” och göra fler degar när man ändå är igång! 🙂

Svara
Tina Johansson 15 mars, 2013 - 15:52

Hej!
Ett tips för att få pajbotten jämn är att lägga en bit plastfolie ovanpå degen i pajformen, och med hjälp av den trycka ut till jämn botten. Mindre kladdigt och så ”glider” degen liksom under plasten! Kom på det av en slump, och ville dela med mig =)
Idag blir det tacopaj här hemma, gott gott!
Trevlig helg!

Svara
Åse 15 mars, 2013 - 15:59

tack för tips!! =))

Svara
Tina Johansson 15 mars, 2013 - 16:01

=)
Du ger oss ju så mycket bra tips hela tiden, så kommer man på nåt litet finurligt så måste man ju dela med sig!

Svara
Åse 15 mars, 2013 - 16:43

Svara
Camilla 13 mars, 2013 - 20:20

Hej Åse!
Kan man äter denna paj när man vill gå ner? Om hur stor bit och hur många kollisar innehåller den ? Tack för din blogg 🙂

Svara
Camilla 13 mars, 2013 - 20:21

Äta ska det givetvis stå;)

Svara
Åse 13 mars, 2013 - 23:38

Hej! En paj delad i 8 delar är lagom dvs 1/8. Kolhydrater räknar jag inte oftast men detta är ytterst få vet jag sedan tidigare uträkning, 2-3 per bit tror jag.

Svara
Martina 8 mars, 2013 - 16:03

Ser jättegott ut.
Den testar jag i helgen och hoppas att den är lika god som den ser ut 🙂

Svara
Åse 8 mars, 2013 - 16:33

Hoppas!! =))

Svara
Maria 4 mars, 2013 - 20:13

Hej! Den där kommer jag ”kopiera” dock med annan ost då jag är allergisk mot mögelosten. Lägger upp på min blogg 🙂 kram!

Svara
Healthify 3 mars, 2013 - 20:15

Vad god den ser ut! Verkar enkel att göra också. Ska definitivt testas 🙂

Svara
ann 3 mars, 2013 - 17:39

Det lyder dejligt 😀

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.