Bråda dagar och bästa Hamburgaren!

22 juni, 2016

Hej hopp! Pust, mycket att göra och stå i dessa dagar! Sommarlovslediga barn, massa jobb och utöver det blir det mycket bortavistelser nu i en veckas tid.
Vi åker till Örebro i morgon, kommer hem söndag och sedan på tisdag så åker jag och Alice till Danmark i 3 dagar med Visit Denmark, ska bli superkul att få umgås med henne i tre dagar!
I kväll ska jag träffa tjejerna i Malmö (Malin, Rebecca och Marica) för några drinkar på härliga Renaissance, mys!
012A7213-2
En styck doftpion får pryda köket ?
I går kväll blev det hamburgare till middag! Slurp! En riktig smarrig burgare extra allt!
Jag fyllde hamburgaren med en blandning av ädelost och philadelphiaost.
012A7214
012A7215
012A7217
YUM!
Hamburgarna bestod av:
Hamburgare
Sallad
Cheddar
Tomat
Lök, Stekta champinjoner
knaperstekt bacon
hamburgardressing
Chornicons
 
012A7232
012A7233
Skriv ut

Hamburgare

  • Författare: åse falkman fredrikson

Ingredienser

  • 500 gr naturbetes nötkött
  • 1 ägg
  • 1 riven gul lök
  • 1 tsk dijon
  • 1/2 msk sambal oelek
  • 2 msk tamarisoja
  • 1 kapsyl Hickory smoke liquid *kan uteslutas
  • 3 msk kalvfond
  • salt, peppar

Instruktioner

  1. Rör ihop smeten och forma burgare.
  2. Fyll dem eventuellt med valfri fyllning.
  3. Grilla på indirekt värme, ca 5 minuter på varje sida.

Näringsinnehåll

  • Portionerr: 3

Har du lagat detta receptet?

Tagga @56kilo.se på instagram och hashtagga det #56kilo

Print Friendly, PDF & Email

Du kanske också gillar

7 kommentarer

jenny 23 juni, 2016 - 12:09

Åh så goda hamburgarna såg ut, måste testas midsommardagen : ) Ha enrevlig midsommar!

Svara
Louise 23 juni, 2016 - 08:51

Hej Åse!
Tack för fina recept och mkt inspiration 🙂
En fråga, kan man göra västerbottenpaj dagen innan den används. Eller blir pajen mosig då?
Ha en fin dag!
Kram

Svara
Åse 23 juni, 2016 - 08:58

Yes! Går bra!

Svara
Eva 23 juni, 2016 - 07:27

Älskar också att köpa lokalt producerat kött. Härligt när djuren har gått som närmsta granne och haft det bra:-))
Ett tips: brukar ha i rivet äpple i hamburgarna. Saftigt o gott!
Ha en underbar sommar:-))

Svara
Karin B 22 juni, 2016 - 21:58

Ha det så kul med tjejerna!

Svara
Sanna 22 juni, 2016 - 11:58

Smarrigt! Läste att du använder naturbeteskött – då har jag ett hett tips dig om ni ska på Bjäre och Båstad äventyr i sommar. På Östergård Highland i Rammsjö hittar man superfina lokala produkter och finfint kött från djur så verkligen får en kärleksfull uppväxt av Lars & Ann. I Sinarpsdalen (nära oss) ligger även Lindegrens. Ett litet sommartips 🙂 Glad midsommar!

Svara
Åse 23 juni, 2016 - 12:14

Kul, tack för tips!! =)

Svara

Lämna en kommentar