Jag har gjort Bounty innan dvs de LCHF recept som cirkulerar ute men inga har fallit mig i smaken. Dels har de innehållit sukrin som jag numera inte tåler smaken av men de har inte varit så där saftiga och krämiga som jag vill ha dem.
NU tycker jag att det blev ett riktigt fantastiskt gott recept!
Jag har i många inlägg berättat om kokosfettns fantastiska egenskaper! Är det något jag tycker alla ska introducera i sin kost så är det kokosfett! Vill man gå ner i vikt, så ska man absolut introducera kokosfett!
Jag hittade detta inlägget som visar på många skönhetstips där kokosfettn kan användas! Kokosoljan är ju fantastisk även för hud och hår!

IMG_7613

IMG_7633

IMG_7639

IMG_7641

IMG_7642

Skriv ut

Bounty

  • Författare: Åse
  • Portioner: 15-18

Ingredienser

3 dl ekologiska kokosflingor + 2 dl
5 tsk kokosolja
(2,5 msk honung eller sötning med sötma motsvarande 50 gr socker *) – Sötning går givetvis att utesluta helt!
1-2 msk krämig kokosmjölk
1,5 msk pressad citron
2 krm vaniljextrakt eller lite vaniljpulver
200 gram mörk choklad, minst 70%
(2 msk Malibu kokoslikör)


Instruktioner

I en matberedare med knivar, mixa 3 dl kokosflingor med 5 tsk kokosfett. Det ska bli riktigt finmalet och krämigt, som en kräm! Efter ett tag lägg ner övriga ingredienser (även +2 dl kokosflingor) och kör tills det gått ihop fint..
Ställ gärna kallt en liten stund i kylskåp innan bollar rullas.
Sätt in i frys i ca 30 minuter.
Smält chokladen i vattenbad eller i mikron och smaksätt gärna med varm kokoslikör för en rikare smak och konsistens, men går givetvis att utesluta.
Rulla sedan bollarna i chokladen och strössla lite kokosflingor ovanpå.
Förvara kallt eller i frysen tills de ska serveras.
*50 gr socker är sötma referensen.Vad ni sedan använder väljer ni. Titta på paketet om ni använder sötningsmedel, hur det ska doseras.

35 kommentarer
0

Du kanske också gillar

35 kommentarer

Nybakat – A place called Moa 4 maj, 2017 - 20:19

[…] hittade jag på 56 kilo, ska bli så spännande att smaka! De blev riktigt krämiga och kommer förmodligen smaka […]

1 2 3

Kommentarer är stängda