Bounty

25 februari, 2014

Jag har gjort Bounty innan dvs de LCHF recept som cirkulerar ute men inga har fallit mig i smaken. Dels har de innehållit sukrin som jag numera inte tåler smaken av men de har inte varit så där saftiga och krämiga som jag vill ha dem.
NU tycker jag att det blev ett riktigt fantastiskt gott recept!
Jag har i många inlägg berättat om kokosfettns fantastiska egenskaper! Är det något jag tycker alla ska introducera i sin kost så är det kokosfett! Vill man gå ner i vikt, så ska man absolut introducera kokosfett!
Jag hittade detta inlägget som visar på många skönhetstips där kokosfettn kan användas! Kokosoljan är ju fantastisk även för hud och hår!
Ca 15-18 bollar
3 dl ekologiska kokosflingor + 2 dl
5 tsk kokosfett
(2,5 msk honung eller sötning med sötma motsvarande 50 gr socker *) – Sötning går givetvis att utesluta helt!
1-2 msk krämig kokosmjölk
1,5 msk pressad citron
2 krm vaniljextrakt eller lite vaniljpulver
200 gram mörk choklad, minst 70%
(2 msk Malibu kokoslikör)
I en matberedare med knivar, mixa 3 dl kokosflingor med 5 tsk kokosfett. Det ska bli riktigt finmalet och krämigt, som en kräm! Efter ett tag lägg ner övriga ingredienser (även +2 dl kokosflingor) och kör tills det gått ihop fint..
Ställ gärna kallt en liten stund i kylskåp innan bollar rullas.
Sätt in i frys i ca 30 minuter.
Smält chokladen i vattenbad eller i mikron och smaksätt gärna med varm kokoslikör för en rikare smak och konsistens, men går givetvis att utesluta.
Rulla sedan bollarna i chokladen och strössla lite kokosflingor ovanpå.
Förvara kallt eller i frysen tills de ska serveras.
*50 gr socker är sötma referensen.Vad ni sedan använder väljer ni. Titta på paketet om ni använder sötningsmedel, hur det ska doseras.
IMG_7613
IMG_7633
IMG_7639
IMG_7641
IMG_7642

Print Friendly, PDF & Email

35 kommentarer
0

Du kanske också gillar

35 kommentarer

Nybakat – A place called Moa 4 maj, 2017 - 20:19

[…] hittade jag på 56 kilo, ska bli så spännande att smaka! De blev riktigt krämiga och kommer förmodligen smaka […]

Svara
Godis är gott | Madelens LCHF 28 april, 2015 - 11:53

[…] Bounty för Johan gillar det. Hur dum får man vara, jag gillar inte bounti speciellt mycket så nu har […]

Svara
Julstök, bountybollar, valnötsbröd, julköttbullar… Också lite träning och yoga på det | PT Linda Json 22 december, 2014 - 19:48

[…] Men sen gjorde vi dessa magiskt goda bollar med som en kompis tipsade om. recept här http://56kilo.se/bounty/ […]

Svara
Helen 4 april, 2014 - 19:15

Du har skrivit kokosfett men använder kokosolja. Vilken ska man använda? Ska man smälta den?

Svara
Åse 4 april, 2014 - 19:22

Det är samma sak

Svara
Nästan perfekt | 100tusen anledningar 2 mars, 2014 - 21:35

[…] att göra “Bounty” a la Åse som skriver bloggen 56 kilo. Receptet finns här: 56kilo.se/bounty/ och jag följde det delvis. Skippade sötningsmedel för jag vill inte trigga mitt sockerberoende. […]

Svara
Sara 27 februari, 2014 - 14:51

När jag hällde i likören i den smälta chokladen blev den till någon slags jättetjock smet som inte gick att rulla någonting alls i :-\
Smetade på så gott jag kunde, men det blev sådär..
Jag förstår inte vad jag gjorde för fel?

Svara
Åse 27 februari, 2014 - 14:52

Värmde du likören?

Svara
Sara 27 februari, 2014 - 15:00

Jag hällde ner den i chokladen i vattenbadet på slutet, men jag hade fortfarande grytan på spisen.. Var det det jag gjorde fel?

Svara
Petra K 27 februari, 2014 - 11:43

Hej Åse!
Gjorde Bounty bollarna igår och smaken är toppen! Dock har jag en fråga ang smeten. Jag använde Kung Markattas kokosolja och den är ju hård där i burken. Skall den vara smält när man kör det i beredaren? Hur mycket jag än körde i matberedaren så blev smeten aldrig krämig. Nu tog jag oljan direkt ifrån burken och klickade i, men fick inte till nån krämig konsistens….ihopgockad ja, men inte krämig. Vad gjorde jag fel tror du?

Svara
Åse 27 februari, 2014 - 11:59

ja oljan ska vara flytande, det får du genom att ha den över 25 grader. Antingen smälta den lite i kastrull eller ha den som jag, ovanför kylskåpet i skåp där det är varmare.
Kan det vara så att din matbreredare inte är tillräckligt bra? men kör den så mycket du bara kan, det ska bli en smet du kan forma, inte rinnande!

Svara
Anna 27 februari, 2014 - 10:38

Tack snälla Åse! Jag kan ta två….

Svara
Anna 27 februari, 2014 - 09:12

Hej, jag är en av dina fans. Tack för en jättebra blogg och så appen. Den är super. I morgon fredag kommer det gäster hem till mig. Funderar på efterrätt och såg dessa. Jag viktminskar och ska servera LCHF rakt igenom. Att ställa fram dessa till kaffet vore kanske en hit. Om jag sötar med honung, hur mycket gör det på kolhydraterna för en enda sådan. Mellan tumme och pekfinger – typ.

Svara
Åse 27 februari, 2014 - 09:25

Jag fick ut 17 bollar på min sats och då ger 2,5 msk honung 2 gram kolhydrater per boll, dvs en piss i mississippi 😉

Svara
Linda 26 februari, 2014 - 21:19

Hej! Jag har problem med att jag tycker jag får ont i magen av kokosfett. Jag har använt den deodiserade sorten som du brukar använda. Känner mig så besviken eftersom det är så nyttigt. Känns ungefär som magkatarr. Har dessutom under det år jag ätit LCHF utvecklat nån slags överkänslighet mot avocado som jag älskar. Får jätte mycket rapningar illamående samt ont i magen i ca 2 h efter jag ätit avocadon. Sen mår jag bra igen. Kanske gallbesvär? Reagerade likadant mot ägg ett tag men det går bra nu. Har du erfarenhet av nån som haft liknande besvär? Förutom dessa saker har jag aldrig mått bättre i magen än jag gör nu. Mår fantastiskt bra av LCHF-kost och det jämna blodsockret. Har nu också lagt till fasta 2 dgr per vecka och gått ned 4 kg sedan jul! Tack för en fantastisk blogg som varit till stor hjälp och inspiration för mej! /Linda

Svara
Åse 27 februari, 2014 - 09:26

Kokosfett är känt för att man sakta måste introducera. Kan vara syrorna som du är känslig mot i kokosfett och avokadon!
Härligt att du utöver det mår så bra!! =))

Svara
Lotta 26 februari, 2014 - 20:35

Jag har också testat detta med bounty o eftersom jag gillar kokos så borde de falla mig i smaken men de har inte gjort det. Det har nåt med konsistensen att göra så kanske ska jag våga testa detta recept istället.
En annan fråga. Har försökt att hitta din första kokbok men verkar vara väldigt svårt att få tag i. Kan man köpa den via dig?

Svara
Åse 27 februari, 2014 - 09:27

Den är tyvärr slut, kommer inte tryckas upp igen!

Svara
Sara på Vardag.nu 26 februari, 2014 - 13:05

Kokosolja är gott och så DOFTEN! Underbart!

Svara
Sara 26 februari, 2014 - 10:55

Jag vet att du rekommenderar den ekologiska varianten som du visar på bilden. Men är Markattas ok? Vad ska man använda den till mer än att ha i kaffet och baka med etc. Steker du din mat i det också? Man ska alltså byta ut vanligt matfett man steker med till kokosolja istället, har jag förstått det rätt? Fin blogg du har!

Svara
Åse 26 februari, 2014 - 10:58

Markattas är också ekologisk och helt OK!
Jag steker i LCHFbutikens deodorierade kokosfett, dvs den utan smak.
Jag tycker att det är en bra idé att steka i kokosfett så mycket man bara kan (den utan lukt och smak). Jag steker i smör också emellanåt men mest i kokosfett!
Tack vad roligt du tycker det! =)

Svara
Teresa 26 februari, 2014 - 08:33

Hej! Köpte din bok igår! Verkar så bra o fin… Men läser lite mer noggrant här nu o du skriver flera ggr om vanedjur ”djur” osv… Blev sååledsen eftersom jag tror att det är Gud som skapat oss o att vi inte kommer fr aporna!!! … (Fast de hade jag kanske inte skrivit i min bok om ja skrivit ngn). För det har inte m saken att göra… Tappa gnistan….men självklart tror jag på det du skriver annars…. Önskar dej lycka till ialf o läser din blogg var o varannan da! Med vänlig hälsning, Teresa

Svara
Åse 26 februari, 2014 - 08:54

Va?? Jag tror inte heller människan kommer från aporna men att säga vanedjur betyder ”En art som alltid gör saker och ting enligt ett givet mönster”.
Det har ingenting med min trosuppfattning att göra och det ska inte spela någon roll för er läsare heller, vad min religiösa eller politiska uppfattning är. Min erfarenhet när det gäller kost kan jag inte se vad det har med min trosuppfattning att göra?

Svara
Bibbi 25 februari, 2014 - 22:52

Hej Jag har börjat med xylitol dvs björksocker som sötning. Innehåller lägre kolhydratinnehåll och påverkar inte blodsocker. Sötman är väldigt lik socker, men kan doseras ca 25% lägre än socker. Innehåller en del hälsofrämjande egenskaper.

Svara
Åse 26 februari, 2014 - 10:29

Hej! Xylitol påverkar blodsockret fast i mindre utsträckning än vitt socker. Innehåller 40 % färre kalorier är socker. Men se till att du köper ett björksocker som verkligen är utvunnit 100% från björken. Det finns gott om face björksocker.

Svara
Therese 25 februari, 2014 - 20:39

Men mums vad gott! Ska absolut testa dessa:)

Svara
Carolina 25 februari, 2014 - 20:05

Åh, dom ser ju heelt underbara ut. Det ska testas i helgen. Tack för en inspirerande blogg, kram Carolina

Svara
Malin 25 februari, 2014 - 20:03

Mums, så gott det ser ut! Hur många kolhydrater räknar du på ett ungefär att en innehåller?
Kram kram

Svara
Åse 26 februari, 2014 - 10:31

jag vet inte =) Räknar ju inte kolhydrater så detta receptet har jag inte räknat ut. Men lägg in på tex lifesum eller andra matdagböcker, de räknar ut!

Svara
Julie 25 februari, 2014 - 20:03

Hej Åse!
Hur gör man bountybollana ifall man inte har en matberedare för att få ihop ”smeten”?
Måste dessutom passa på att fråga, jag är en ny LCHF:are – började igår, och tänker på detta med mängden mat man ska äta samt hur många gånger/dag osv.
Nystartad LCHF och önskar gärna synpunkter på hur min matdag har varit…
Frukost kl 9.30; En babybell samt en ostomelett stekt i mycket smör, 6-7 skivor med herrgårdsost (28%) i botten, 3 ägg vispade ihop med en stor matsked med kokosgrädde, 1/3 pkt bacon, 3-4 st soltorkade tomater samt 3-4 tsk med pesto. Åt nästan upp hela och blev jättemätt! (kommer definitivt göras om )
Middag ca 17.30; En babybell, en hel broccolibukett (skar av stammen och delade i mindre buketter) fräst ihop med ca 50 g smör och med en pressad vitlöksklyfta. Detta serverat med ca två rågade matskedar majonäs (hade tyvärr endast lättmajo hemma som jag vill bli av med så jag kan köpa bättre variant/göra eget) och resterna från omeletten från frukosten. Blev inte direkt mätt men rätt belåten.
Nattmat (då jag jobbar natten inatt till 07) ca kl 00.50; Två babybell. Var fortfarande lite hungrig så ca en timme senare blev det en bit brieost på 35 g också.
Idag fick jag i mig första måltiden ca 15.00; Den bestod av samma typ av ostomelett som jag åt igår med en lite annorlunda twist, använde 2 ägg istället för 3 samt använde ca 2 msk vanlig grädde (40% of course). Än så länge känner jag mig fortfarande någorlunda mätt. Har känt mig sugen på att äta (jag små äter vanligtvis otroligt mycket) sedan ca halvtimmen efter att jag ätit omeletten men har ännu inte fått i mig något. Nu tänkte jag att jag skulle lägga mig snart men funderar, borde jag äta mer innan jag går och lägger mig? Har fått lite kritik om att äta minst 3 ggr/dag av vissa men andra säger att det räcker att äta när man är hungrig. Hur gör jag för att få detta rätt? Målet är viktminskning på 5-10 kg.
Ursäkta långa spammet men jag har ingen aning om vem man ska vända sig till annars 🙂
Tack på förhand för svar!

Svara
Åse 26 februari, 2014 - 10:34

Då blir det inte samma konsistens, men säkert gott!
Jag kan tyvärr inte ge personliga kostråd i bloggen, det är därför jag har min kostrådgivningsverksamhet =) Mina tjänster hittar du på butik.56kilo.se

Svara
Anita 25 februari, 2014 - 19:49

Ser jättegoda ut! Var de populära bland barnen.

Svara
Åse 26 februari, 2014 - 10:35

ja absolut =) Mina barn gillar mörk choklad 🙂

Svara
Ann-Sofie 25 februari, 2014 - 19:32

Har precis testat kokosolja and I love it! Har det i gröten, i mitt te och bakade kokostoppar häromdagen med det! Ungefär som sitt recept, utan sötning och kokosmjölken. Doppade dem sedan i mörk choklad och det blev mums:) Har en mamma som lider av stormatch svåra utslag på armar och bröst och hon har blivit hjälpt av att smörja in sig med kokosolja! Ha en fortsätt härlig tisdagskväll, kram

Svara
Åse 26 februari, 2014 - 10:35

vad kul att höra Ann-Sofie!! KRAMAR!

Svara

Lämna en kommentar