Boost på gång! (Kokos chiiapudding recept)

27 oktober, 2014

Nu är det dags att strama upp livet lite känner jag.
Det har varit så otroligt mycket jobb senaste månaden att jag slarvat med både kosten och träningen. För lite träning, lite för många undantag.
Påföljd: Trött & energilös.
Så nu blir det lite ordning och reda med både maten och träningen och jag kommer prova ett annat fasteprotokoll som vi hade i Sitges som jag känner passar mig och min kropp väldigt bra.
I stället för att förlänga nattfastan och äta en senare frukost så kommer jag bryta nattfastan och äta en rejäl frukost med fokus på fett och protein och sedan fastar jag över dagen fram till kvällen i stället.
Varför jag fastar? Jag och min hjärna mår inte bra av att äta för ofta. Bäst mår jag när det går 6-7 timmar mellan målen.
Med kosten sker inga stora förändringar. Det blir mindre mejerier och mindre kaffe och mer mörkgröna grönsaker och kål som är fulla av C-vitamin och klorofyll! Mer av det goda helt enkelt!
Träningen kommer jag satsa rejält på! Mådde extremt bra när jag körde på som jag gjorde innan Sitges! Var full av energi!  Så det blir någon träningsform varje dag. Yoga, styrketräning är prio. Cardio, not so much!


Sömnen: Jag sover alltid bra men är en 8-timmare så jag vill hinna med sömntåget som går runt 22.(Då är sömnhormonet melatoninhalten som högst i kroppen)
Utvärderar här om 2 månader!
Min goda frukost bestod av Chiapudding, lite ekobär och 1 kokt ägg med majonnäs. Gott gott! I muggen har jag Yogi Roobios (African Spice), älskar det teet!
Receptet på chiapuddingen kommer nedan! Jag gillar puddingen när den är lite lös, gillar inte när det är för tjockt. Om du vill ha den lite tjockare öka receptet med 0,5-1 msk chiafrön.
27102014-012A2031

27102014-012A2033

 
Skriv ut

kokos chiapudding

  • Författare: åse falkman fredrikson

Ingredienser

  • 3 dl krämig kokosmjölk (Jag köper Santa Marias Extra Creamy eller garants)
  • 3 msk chiafrön
  • lite vaniljpulver eller arom + ev lite sötning (Jag använder Steviadroppar med vaniljsmak)
  • Toppa med lite bär

Instruktioner

  1. Blanda ingredienserna i en skål och sätt in i kylskåpet någon timme. Rör ihop lite och häll sedan upp i portionsglas. Låt stå några timmar, helst över natten så förbered gärna innan sänggående.

Notering

  • Per poertion: 361 kcal ⎪7 kh ⎪8 p ⎪ 32 f

Näringsinnehåll

  • Portioner: 2

27 kommentarer
0

Du kanske också gillar

27 kommentarer

Lena 19 november, 2016 - 10:03

Supergott men en liten varning: jag åt upp resten som inte fick plats i mina små skålar. Drack dock inget vatten vilket resulterade efter ett dygn fruktansvärda smärtor. Divertikulit, inflammation i tarmfickor. Jag antar att det beror på fröna och har haft liknande smärtor efter intag av fröknäcke.

Svara
Titti 14 november, 2014 - 20:13

Är näringsvärdet totalt för hela receptet eller per portion?

Svara
Margitha 13 november, 2014 - 14:29

Hejsan Åse.
Liten fråga om chiafrö. Spelar det någon roll vilket märka?
Kram och ha det bäst

Svara
Åse 13 november, 2014 - 14:32

Nej det ska det inte göra 🙂

Svara
Matdagbok dag 3 - 56kilo - inspiration, hälsa och ett gott liv! 13 november, 2014 - 10:08

[…] 1: kl 14:45 1 portion chiapudding med lite ekohallon och ekoblåbär 1 kokt ägg 1/2 avokado 2 msk (30 g) majonnäs blandat med […]

Svara
Annso 29 oktober, 2014 - 20:20

Hej!
Har också lite frågor om chiapuddingen. Har köpt hem för att kunna testa, verkar supergott och smidigt.
Men hur länge kan den stå kallt?
Kan man göra två portioner tex ikväll och sen äta en portion imorgon och en på fredag?
Tack för en bra blogg!
Kram

Svara
Åse 30 oktober, 2014 - 14:31

Ja det ska gå bra! =)

Svara
Anette 28 oktober, 2014 - 12:18

Var i Hbg hittar du Garant?
Sugen på att testa Chiapudding, gissar att jag står mig bra på det om jag äter det till frukost. Jag är eg en allätare, inte mycket jag inte tycker om, däremot har jag svårt för konsistenser. Brukar inte gilla typ chokladpudding, smörkrämer (vilket iofs är bra 🙂 ) så hur är Chiapudding i jämförelse?

Svara
Åse 30 oktober, 2014 - 14:31

Jag köper oftast Santa marias Extra Creamy. Garant hittade jag på Willys och på en Konsumbutik på Rosengården.

Svara
Maria Axring 28 oktober, 2014 - 06:55

Hej,
Vad spännande med det nya fastefönstret! Har inte testat fasta förut, men kan det vara en tanke om man har ett fåtal kilon kvar som man vill bli av med? Får jag fråga hur du i så fall lägger upp din dag och hur mycket ungefär du äter vid varje tillfälle?
Tack för en kanonbra blogg!!
Hälsningar Maria

Svara
Åse 28 oktober, 2014 - 12:51

Att inte äta ofta är bra för både hälsa och vikt, men jag rekommenderar bara fasta om man äter lågkolhydratkost med naturliga fetter.
Jag äter frukost runt 10 och äter mig mätt och belåten på fett och protein, tex dagens frukosttallrik.
Sedan fastar jag fram till kvällen, ev tar jag en kopp kaffe med lite MCT olja i. På kvällen äter jag en näringsrik lågkolhydrattallrik (mina recept)

Svara
1 2

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.