Bönpasta med kronärtskocksbottnar och parmesan

15 april, 2014

Hej vänner, har ni saknat mig?
Jag tog lite ledig i går 🙂 Påsklovsvecka här och jag dras ju med min förkylning som smällde på i torsdags/fredags. Jag har ca 3-4 förkylningar om året som bryter ut och tur att det kom nu och inte nästa vecka då jag ögonoperaras ju! Men vi har en lugn påskvecka framför oss så jag tar det lugnt och eftersom barnen är hemma så är det inga tidiga morgnar så jag kan sova ut, så jag klagar inte 🙂
I går var jag och Michelle nere i Malmö och hon hade sin tredje fraxiumbehandling på sitt ärr hos KRÄM. Det börjar absolut bli en skillnad! Kul! Får visa före och efterbildar sedan. Bilkö sedan på vägen hem.
SUCK! Inte kul när man bara vill hem och börja med maten 😉
2014-04-14 17.50.22
Min fina tonåring!  ♥
Väl hemma så rotade Daniel fram ett paket med bönpasta och jag svängde ihop en otroligt god och fräsch grönsaksröra. MUMS!
Den gör sig inte riktigt på bild dock.
Rätten är glutenfri men kan enkelt göras både vegetarisk och/eller mejerifri genom att skippa parmesanen/baconet.
Vill man spara på kolhydraterna lite så kan man ersätta bönpastan med tex riven vitkål som snabbt förvällts i lättsaltat vatten. Gott det också!
IMG_9485
IMG_9490
Skriv ut

Bönpasta med kronärtskocksbottnar och parmesan

  • Förberedelsetid: 10
  • Tillagningstid: 10
  • Totaltid: 20

Ingredienser

  • 1 paket bacon
  • 1 burk kronärtskocksbottnar (390 g)
  • 1 röd paprika
  • 250 g färska champinjoner
  • 1 röd lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 kruka färsk timjan
  • salt, svartpeppar
  • olivolja
  • 2 nävar riven parmesan
  • Bönpasta alternativt zucchini eller vitkål (strimlat och kokt)

Instruktioner

  1. Stek baconet.
  2. Häll av kronärtskocksbottnarna och dela i klyftor. Skär champinjoner och paprika i skivor/mindre bitar. Finhacka vitlök och rödlök.
  3. Fräs kronärtskocksbottnarna i deodoriserat kokosfett eller rapsolja i ca 3 minuter. I annan panna fräs resterande grönsaker så att champinjonerna får fin färg. Smaka av med salt och peppar. Avsluta med att röra ihop allt med grovhackad timjan.
  4. Koka pastan eller ditt alternativ och låt rinna av, blanda med lite olivolja och svartpeppar.
  5. Lägg upp på tallrik och fördela riven parmesan och grönsaksfräset ovanpå. Avsluta med det knaperstekta baconet.

Näringsinnehåll

  • Portionerr: 4

Har du lagat detta receptet?

Tagga @56kilo.se på instagram och hashtagga det #56kilo


Stay tuned, i eftermiddag kommer receptet på en god påskdessert!

Print Friendly, PDF & Email

Du kanske också gillar

5 kommentarer

Matinspiration - Jessicas Palace - en blogg om mig! 11 november, 2014 - 08:18

[…] Bönpasta med kronärtskocka och parmesan – jättegott! Jag har både ätit utan bacon och med bacon. Båda varianterna rekommenderas. Välbehaglig smak. Jag hade spenatblad till. Detta åt dock inte sonen. Denna rätt passar även under 5:2-detox. […]

Svara
Susanna Lampi 16 april, 2014 - 11:03

Hejsan, jag undrar var du handlar mungbönspastan ifrån. Jag har letat som sjutton men ej hittat. Susanna

Svara
Åse 16 april, 2014 - 13:50

Hej detta var inte mungbönpasta utan sojabön pasta.

Svara
Duka Upp 15 april, 2014 - 13:06

Allt som är gott gör sig inte bra på bild… men ingredienserna låter goda tillsammans så det är bara att prova! Tror du att det kan funka på bordet i påsk? Tycker det behövs lite nya mattraditioner för påsken, det blir så enformigt med bara sill för alla högtider!

Svara
Åse 15 april, 2014 - 13:08

Grönsaker fungerar alltid på påskbordet tycker jag! =))

Svara

Lämna en kommentar