Bönpasta med krämig kräftsås

24 mars, 2016

God förmiddag!
Nu står påsken framför dörren och vi kämpar på här hemma, nästa vecka ska allt vara klart här – så skönt!
Ny spegel på plats längst ner i korridoren, perfekt outfit spegel! Haha!
Ovanför nya byrån i hallen ska en måttbeställd rund spegel upp som ska hämtas i dag.

012A2337

012A2351

I går var det lillördag och då äter vi och dricker lite gott här hemma!
I går blev det bönpasta med en krääääääämig kräftpasta i typiskt Åse-stuk haha! Så himla gott, prova!
012A2333
012A2335

Skriv ut

Bönpasta med krämig kräftsås

  • Författare: åse falkman fredrikson

Ingredienser

  • 200 g bönpasta eller Zoodles
  • 2-3 schalottenlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • smör att steka i
  • 2 dl créme fraiche
  • 1-2 tsk sambal oelek eller cayennepeppar
  • 1/2 dl vitt vin
  • 1 msk hummerfond
  • 1/2 dl stark mjukost
  • 170 g kräftstjärtar i lake
  • 2 nävar babyspenat
  • salt, svartpeppar

Instruktioner

  1. Koka bönpastan enligt förpackningens anvisningar.
  2. Finhacka shalottenlöken och vitlöksklyftan och fräs i lite smör till de mjuknat. Rör ner créme fraiche, vitt vin, sambal oelek, hummerfond. Sjud såsen i ca 5-8 minuter, smaka av med salt och peppar och rör ner mjukosten. Sila laken från kräftorna och rör ner dem och babyspenaten i såsen och låt stå ca 3 minuter innan det serveras tillsammans med bönpastan.

Näringsinnehåll

  • Portioner: 4

KRAM så länge! Titta in efter luch så ska ni få ett shoppingtips och lite rabatt!

Du kanske också gillar

1 kommentar

Philippa 11 april, 2016 - 21:22

Hej Åse! Detta verkar så otroligt gott! Ska testa att laga denna rätt snart. Vilken mjukost använder du? Kram <3

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.