Bönpasta med ädelost- och spenat

10 april, 2015

En av mina och makens favoriter är pasta med ädelost, spenat och valnötter. YUM!
Men vanlig pasta är sällan ett alternativ för mig – jag känner mig inte nöjd och belåten utan vill bara ha mer, så det är sällan värt det. Dessutom vill jag äta naturligt glutenfritt så ofta jag bara kan.
Däremot bönpasta blir jag mätt och nöjd av! Så i går gjorde jag därför maträtten med gul ekologisk bönpasta.
10 gr kolhydrater per portion och bra med protein.

09042015-012A8486

Så gott! Krämig spenat med härlig sälta från ädelosten.
De knapriga valnötterna och sötman från tomaterna är verkligen pricken över i:et!

09042015-012A8493

09042015-012A8497

OFANTLIGT gott!
Och såååå mätt jag blev! Det hade inte hänt med vanlig pasta!
Skriv ut

Bönpasta med ädelost- och spenat

  • Författare: åse Falkman Fredrikson

Ingredienser

  • 400 g hackad spenat
  • 150 g ädelost
  • 2 dl cremefraiche
  • salt, vitpeppar
  • ev. lite redning
  • Topping: Tomater och hackade valnötter

Instruktioner

  1. Tina spenaten på medelstark värme i en tjockbottnad kastrull, rör ner fraiche när spenaten blivit varm och rör till sist ner ädelosten. Salta och peppra efter smak.
  2. Servera med bönpasta eller Zoodles och lite körbärstomater. Dra några varv med pepparkvarnen över och servera!

Näringsinnehåll

  • Portioner: 4

33 kommentarer
0

Du kanske också gillar

33 kommentarer

Jaana 17 oktober, 2017 - 15:51

Hej Åsa,
Du skriver att man ska använda bönpasta och jag har hittat en jättegod sådan, men… Den innehåller ju 64 g kolhydrater per 100 g, varav 2,9 g sockerarter. Märket heter Bönpasta Fusilli Kungsörnen. Den innehåller durumvete och jag antar att jag bör undvika den hör sorten då? 🙈
Mvh
Jaana

Svara
Åse 17 oktober, 2017 - 15:53

Hej, det är inte bönpasta utan en vetemjölspasta med liten del bönor i, inget bra val alltså 🙂

Svara
Jaana 18 oktober, 2017 - 14:40

Det var det jag misstänkte… Då får jag läsa innehållsförteckningen bättre. Är ju lite ny på det här. 🙂
Tack iaf att du tog dig tid att svara ändå från Spanien!
Mv
Jaana

Svara
Caroline 5 september, 2017 - 14:30

Åh, Gud va gott det där verkar. Måste provas snarast möjligt 🙂
En fråga – 10gr kolhydrater/port. Menar du bara för pastan eller bara för såsen du gjort eller totalt – pasta och sås? Gissar att kolhydratinnehållet beror helt på val av pastan men lite kolhydrater gömmer sig väl i nötterna, tonaterna, osten och c.f. även om mängderna inte e så stora.

Svara
Åse 5 september, 2017 - 14:32

Bönpastan innehåller 10 g per portion när paketet delas på 4 =)

Svara
Anna 26 januari, 2017 - 07:29

Hur ser ut bönpasta förpackning ?
Osäker om det ä det r jag tror..

Svara
Åse 26 januari, 2017 - 07:47

Finns många olika märken!

Svara
Louise 9 december, 2015 - 15:57

Hej Åse!
Tack för alla goda recept! Detta ska vi prova ikväll ?
Idag hittade jag funktionen: Spara recept, och blev då vidareskickad till Yumprint.com. Snälla säg att alla dina recept får en sån knapp? Saknat en sån sida där man kan spara recepten och sen lägga in en matsedel för kommande dagar vilket denna sida gör. Men såg när jag försökte lägga in mina favoritrecept från dig att många saknar denna funtion. Förstår det måste vara en ganska ny funktion på din sida. Men jag fullkomligt ÄLSKAR den!
#Förhoppningsfull
Kram Louise

Svara
Åse 9 december, 2015 - 17:55

Hej! Detta är en funktion som finns på receptkortet, och det har funnits där sedan jag började använda pluginet för 1,5 år sen =) DEtta är inget jag själv lagt in och det är dessvärre en total omöjlighet att lägga till på gamla recept som inte har receptkortspluginet.

Svara
Robert 19 augusti, 2015 - 12:51

Hej Åse! Har börjat använda Risentas bönpasta, den gröna bandpastan är min personliga favorit. I vår familj blir det gärna pasta flera gånger i veckan. Hur ”bra” är de ur kolhydratsynpunkt? Eller rekommenderar du att använda detta mer restriktivt? Ha en fortsatt solig och härlig dag! Med vänlig hälsning Robert

Svara
Mella 1 juni, 2015 - 10:36

kan man frysa in all mat som är för flera portioner ? Eller hur kan man tänka om man vill frysa in så man har färdiga matlådor ? tänkte från fryst mat till lagad til latt frysa in och grönsaker och pasta som finns på recepten du har osv ?

Svara
Vicktoria 14 maj, 2015 - 08:41

Hej Åse!
Tack för en grym blogg!
Jag undrar om du skulle kunna förklara skillnaden mellan bönpasta och vanlig pasta om man tänker i nyttighetsperdpektiv och mängd kolhydrater.
Jag försöker att undvika kolhydrater efter lunch (förutom i grönsaksform) och testade igår bönpasta och tyckte det var väldigt gott.

Svara
Åse 14 maj, 2015 - 15:46

Hej! Ett tips är att du hellre lägger kolhydraterna på kvällen, det gynnar både fettförbränning, ptitreglering och muskelbevaring/byggnad.
Bönpasta är proteinrikare och innehåller mycket mindre kolhydrater och är glutenfri och aknar de negativa effekterna av vetemjöl.

Svara
Johanna 16 april, 2015 - 10:10

Hej åse.
Tack för en bra och många kloka ord

Svara
Helena 12 april, 2015 - 10:52

Hej Åse!
Du är min stora inspiration och detta var ett riktigt bra recept som blev lördagens middag. Mycket gott och bönpastan blev en ny bekantskap som kommer att underlätta mitt vardagsliv

Svara
Åse 12 april, 2015 - 10:53

Vad roligt att höra! Kul att det smakade!

Svara
1 2

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.