Blomkålssoppa med vitt vin och parmesan

4 september, 2014

God morgon! Jag ska strax boarda för dagens jobbtrip till Stockholm. Jag ska bl.a träffa Lovisa Sandström (lofsan) för inspelning av ett poddavsnitt för JOLLER. Temat är Sömn. Och apropå det, har sovit 9 timmar i natt men känner mig inte utsövd för det, nåja! Jag är knappast den enda som dras med detta nu så ska sluta klaga! Haha!
Efter inspelningen har jag ännu ett möte sedan hoppas jag kunna klämma in en kaffe med Jill.

012A0044

 
Årets höstjacka kommer från Odd Molly och jag är redan kär. Modellen heter Honey och jag har strl 1 i min (S)
012A0045

Älskar trycken på båda armarna.
Min jacka kommer från Raglady >> HÄRIFRÅN.
Vet ni vad vi gjort? Jag och Daniei har lagt in i vår gemensamma kalender: ”Sopptorsdag” =) Från och med nu så är det soppar varje torsdag!

Ska bli kul, jag lagar generellt väldigt lite soppa FAST vi alla i familjen älskar det! 
I år kväll blev det blomkålssoppa (ja det var ju onsdag men jag är inte hemma idag, hehehe) 
03082014-012A0037

 
Skriv ut

Blomkålssoppa med vitt vin och parmesan.

  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Förberedelsetid: 5
  • Tillagningstid: 20
  • Totaltid: 25

Ingredienser

  • 2 blomkålshuvuden (á 800 gr)
  • 2 gula lökar
  • olivolja
  • 1.7 liter vatten
  • 2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 2-3 st grönsaksbuljongtärningar
  • 3 dl grädde
  • 0,75 dl vitt vin
  • (2 paket bacon) UTESLUT för vegetariskt.
  • 1 kruka bladpersilja
  • 1 dl parmesan + extra till servering
  • några droppar tryffelolja

Instruktioner

  1. Finhacka löken och fräs i lite olivolja.
  2. Skär ner blomkålen i mindre bitar och lägg i kastrull. Lägg över löken och fyll på med vattnet och buljongen. Koka i ca 15 minuter och smaka sedan av med grädde, salt och peppar och vin. Mixa soppan slät. Rör ner osten.
  3. Stek baconet knaprigt och servera soppan med baconströssel och bladpersilja.

Näringsinnehåll

  • Portioner: 8

13 kommentarer
0

Du kanske också gillar

13 kommentarer

Zucchinibaguetter - 56kilo - inspiration, hälsa och ett gott liv! 20 november, 2014 - 11:57

[…] Soppreceptet finns HÄR. […]

Svara
1 2

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.