Blomkålsgratäng med färskost och paprika

9 oktober, 2018

God morgon!

Hoppas ni har det bra där hemma i Sverige! Jag och Victoria vaknade i ottan så vi sitter och jobbar i sängen med kaffekopparna. Några dagar till här sedan är vi tillbaka i verkligeheten igen.

Borta bra mem hemma bäst, tur man känner så eller hur!?

I går var vi på Chrissi Island – WOW vilket vatten! Ska strax uppdatera er! Men här kommer först  ett härligt recept för er att njuta av

Foto: Lisa Wikstrand

Skriv ut

Blomkålsgratäng med färskost och paprika

  • Författare: Åse
  • Portioner: 6

Ingredienser

1 stort blomkålshuvud
1 gul lök
1 röd paprika
Kokosfett eller smör att steka i
225 g naturell färskost
225 g riven goudaost
0,5–1 tsk rökt paprikapulver
Salt och vitpeppar efter smak
Lite finklippt gräslök


Instruktioner

Sätt ugnen på 200 grader. Bryt blomkålen i små buketter. Lägg dem i en kastrull med vatten som täcker och låt koka i cirka åtta minuter tills buketterna är halvmjuka.
Under tiden finhacka löken och paprikan och fräs den mjuk i kokosfett eller smör.
Häll av vattnet från blomkålen och ånga av ordentligt.
Smörj en ugnsform och lägg i blomkålen, dela den lite med en gaffel. Rör sedan ner färskosten, lök -och paprikafräset och blanda ordentligt med blomkålen.
Krydda efter smak med salt, vitpeppar och rökt paprikapulver.

Rör ner hälften av goudaosten. Strö över resterande goudaost innan gratängen gratineras i cirka 20 minuter. Strö över lite hackad gräslök före servering.


 
Nu säljer jag av kläder och accessoarer! Välkommen in till min SELLPY butik som fylls på kontinuerligt närmsta tiden.
 

 
Mina favoritprodukter denna veckan! (annonslänkar)

Du kanske också gillar

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.