Blomkålsgratäng med färskost och paprika

9 oktober, 2018

God morgon!

Hoppas ni har det bra där hemma i Sverige! Jag och Victoria vaknade i ottan så vi sitter och jobbar i sängen med kaffekopparna. Några dagar till här sedan är vi tillbaka i verkligeheten igen.

Borta bra mem hemma bäst, tur man känner så eller hur!?

I går var vi på Chrissi Island – WOW vilket vatten! Ska strax uppdatera er! Men här kommer först  ett härligt recept för er att njuta av

Foto: Lisa Wikstrand

Skriv ut

Blomkålsgratäng med färskost och paprika

  • Författare: Åse
  • Portioner: 6

Ingredienser

1 stort blomkålshuvud
1 gul lök
1 röd paprika
Kokosfett eller smör att steka i
225 g naturell färskost
225 g riven goudaost
0,5–1 tsk rökt paprikapulver
Salt och vitpeppar efter smak
Lite finklippt gräslök


Instruktioner

Sätt ugnen på 200 grader. Bryt blomkålen i små buketter. Lägg dem i en kastrull med vatten som täcker och låt koka i cirka åtta minuter tills buketterna är halvmjuka.
Under tiden finhacka löken och paprikan och fräs den mjuk i kokosfett eller smör.
Häll av vattnet från blomkålen och ånga av ordentligt.
Smörj en ugnsform och lägg i blomkålen, dela den lite med en gaffel. Rör sedan ner färskosten, lök -och paprikafräset och blanda ordentligt med blomkålen.
Krydda efter smak med salt, vitpeppar och rökt paprikapulver.

Rör ner hälften av goudaosten. Strö över resterande goudaost innan gratängen gratineras i cirka 20 minuter. Strö över lite hackad gräslök före servering.

Du kanske också gillar

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.