Blomkålsfalafel

31 maj, 2017

Hej hej på er!
Detta är ett recept från min och Annas bok LCHF 2.0 Fisk & Grönt. Ett helt ljuuuuuuvligt recepet som passar perfekt nu till grillat, som tillbehör eller som ersättning för kött!
Prova att ersätta blomkål med broccoli! Lek med kryddorna, de går att variera och smaksätta som man vill.
MUMS!

Skriv ut

Blomkålsfalafel

  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Portioner: 4

Ingredienser

  • 1 blomkålshuvud
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 tsk fiberhusk
  • ½ dl kokosmjöl
  • ½ dl pofiber
  • ½ dl bladpersilja
  • 1 dl riven parmesan
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk spiskummin
  • 1/2 tsk malen koriander
  • ½ msk lökpulver
  • 2 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • rapsolja till fritering

Instruktioner

  1. Skär bort blast och stam på blomkålen. Riv blomkålen grovt på ett rivjärn eller hellre i matberedare med S-kniv. Pressa ur all vätska med hjälp av en handduk.
  2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt den rivna blomkålen, kryddor, parmesan och ägg. Blanda väl, har du matberedare kör en stund i den.. Forma till bollar.
  3. Värm olja i kastrull till ca 180°C.
  4. Fritera i omgångar, 3-5 min. Ta upp med hålslev och låt rinna av på hushållspapper.

Har du lagat detta receptet?

Tagga @56kilo.se på instagram och hashtagga det #56kilo


 

Du kanske också gillar

7 kommentarer

Pia 2 juni, 2017 - 21:36

Hej
Tack för alla fantastiska recept. Jag gjorde blomkålsfalfeln idag. Men misslyckades dessvärre alla bollarna upplöstes i fitösen. Jag räddade det genom att steka de som inte upplöstes och de blev väldigt goda ändå. Något tips på vad för fel jag gjorde?
Kram Pia

Svara
Åse 3 juni, 2017 - 03:44

Hej! Så svårt att säga tyvärr! Fick du ut all vätska ur blomkålen? Var det fasta bollar? Var oljan tillräckligt het? Minst 180 grader?

Svara
Pia 3 juni, 2017 - 10:43

Oljan var varm så det kan nog ha varit vätskan.

Svara
Malin 1 juni, 2017 - 10:43

Det här skall jag pröva! Jag älskar falafel. Jag är bara lite tveksam till parmesan i receptet. Har du i den för att det skall hålla ihop bättre eller för smakens skull? Jag skulle nog föredra en ”neutralare” ost så att det inte krockar med smaken av kryddorna.
Jätteintresserant med din resa till Singapore. Jag ser fram emot vidare rapportering.

Svara
Åse 1 juni, 2017 - 11:38

För konsistens, man smakar inte det men du kan ta en annan liknande hårdost 🙂

Svara
Fnulan 31 maj, 2017 - 20:54

Men ÅÅÅÅÅ vad gott!!!!!!
Och du vännen, idag har jag haft Åse abstinens… Måste kramas, prata, gråta, dricka vin och skratta med dig.
SAKNAR

Svara
Åse 2 juni, 2017 - 05:29

Gulleduuuuu saknar dig! ❤️❤️❤️

Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.