Usch.. helt under isen i dag – det är inte lätt att vara inspirerande och motiverande när man själv inte är det.
Stressen mitt i renoveringen gör mig totalt handlingsförlamad och att förkylningen sitter kvar i kroppen gör att träningen känns tung.
Vi har inget matbord för det är belamrat med kläder och annat nu medans garderoben byggs. Ja, hade det bara varit det som vore belamrat så hade det väl gått..
Att inte kunna laga mat obehindrat och erbjuda er recept stressar mig också. Jag vill ju ge er massor av inspiration ?
Min höft trilskas och det beror så klart på att jag är stressad och i obalans. Katja, min kiropraktor ”lagade” mig idag så får vi hoppas det håller ett tag.
Dessutom sliter jag mitt hår över att Bloglovin postar alla mina kommentarer här på bloggen och jag har ingen aning om varför! Givetvis svarar de inte på mail, så jag får väl avaktivera RSS:flödet så får ni gå in manuellt på bloggen för att hålla er uppdaterade vad som händer här..
Kan ju inte ha en massa kommentarer postade, även om det är ovanligt tyst från er just nu..

Tar ett djupt andetag.

I dag bryter jag ihop och kommer igen i morgon! Lovar!
Har lite nytt som jag fått hem till hallen som jag ska visa er =) Weeeeeee mitt i deppet så är jag såååååå himla glad för denna renoveringen och har fått så mycket nypepp när det kommer till hemmet och inredning!
Vi har en del kvar att renovera så det lär hända en hel del detta året =)

Över till mat!
I fredags gjorde jag sojamarinerad lax med blomkålsris och cashewnötter, lite inspirerat från ett Mitt Kök recept, just detta att ha broccolistammen i woken – så gott! Prova!
Broccolistammen skars i slantar och frästes med skivad  vitlök.

012A9954

Sojan marinerades med tamarisoja, ingefära och lite ekologisk honung.

012A9956

Grönsakerna frästes med broccolistammen, vitlöken, sesamfrön och sesamolja.

012A9957

Fäääääärdigt! GOTT!!!

012A9964

Sotad marinerad lax med cashewnötter och blomkålsris

Författare:   Portioner: 4

Ingredienser

  • 1 dl tamarisoja
  • 3 tsk honung
  • 2 msk riven ingefära
  • 4 portioner laxfilé
  • 1 huvud broccolistånd
  • 1/2 gul paprika
  • 1/2 röd paprika
  • 1 vitlök solo eller 4 klyftor
  • kokosolja utan smak att steka i
  • 2 msk sesamfrön
  • 1,5 msk sesamolja
  • salt
  • 1,5 dl saltade cashewnötter
  • Blomkålsris till servering
  • Limeklyfta till dekoration

Instruktioner

  1. Marinera laxen i soja, honung och riven ingefära.
  2. Skär bort de utstickade skotten på stammen till broccolin oc skär bort lite av ytterhöljet, skär stammen i slantar. Skiva vitlöken och frä i kokosolja.
  3. Rör ner grönsaker, sesamfrön och när grönsakerna känns klara rör ner sesamoljan. Ställ åt sidan.
  4. Stek laxfiléerna i het panna. Laxen ska få en ngt svart yta. (Dvs Sotad lax)
  5. Servera genast med blomkålsrriset (riven kokt blomkål), grönsakerna, en limeklyfta och cashew.
  1. Efter nedgång blir det uppgång! 😉 Man måste gå igenom lite jobbigt för att resa sig och uppskatta livet! 😀
    Ville säga att nu äntligen har jag förstått 16:8 fastan! Förstår nu vad som menas med matnonchalans! Så skönt att slippa vara så hungrig längre, att slippa känna sug efter maten eller dåligt samvete på eftermidag kväll, för att det blev för mycket mat och annat under dagen!
    Jag äter mitt första mål tidigast kl 12.00, beroende på situation och tillfälle!
    Innan blev jag super hungrig, svag och matt när jag inte fick mat. Tror att det är pga av att det är vald fasta, jag vet att det inte är farligt och jag tänker ” du får mat sedan, var inte orolig och mätt får du bli också! ;)”
    Sååå skönt!
    Hade lite dåligt samvete, när barnen frågade om jag inte skulle ha frukost. Vill ju vara en bra förebild. Men jag sa till dem att de växer fortfarande, medan jag vill inte växa mer…på bredden! 😉
    Kram

  2. Hej underbara du!
    Såklart att man får vara deppig ibland! Du är ju alltid så positiv och inspirerande att det faktiskt känns skönt att höra. Fattar inte hur du ALLTID orkar äta den sunda maten.. Jag är så avundsjuk på dig. Jag tycker att det är såååå lätt att glida in på ”fel” spår när dagarna är jobbiga.. Vet att man inte ska ”unna” sig en massa skräp.. Önskar jag vore som du! Ääääälskar din blogg och ALLT du skriver!! Ta hand om dig! Min mamma sa alltid till mig när ja var deppig för något.. I morgon klockan fem, kommer det att kännas bättre. Även om det förmodligen är ett typisk förnunftigt ”mamma uttryck” hjälpte det mig.. STOR kram.
    Ditt största fan!
    Karin

    1. STOR kram på dig Karin! Tack för dina peppande rader! Så sant så, ”I morgon klockan fem, kommer det att kännas bättre” tänk vilka visdomsord som sätter sig och faktiskt hjälper en i livet! KRAM!

  3. Hej gumman!
    Du skrev i början på januari att du skulle varva ner, ha ett lugnare tempo och inte boka upp dig på för mycket ”åtaganden” Du kanske har haft för mycket att göra? Samtidigt verkar du ju vara en tjej som får energi att hitta på saker på helgerna och vardagarna. Men jag vet inte.. Jag har reflekterat över att du håller ett högt tempo men allt handlar ju om balans. Nåväl älskar din blogg oavsett och du är en underbar inspirationskälla. Ta det jag skrev med omtanke och inte att jag står med någon pekpinne.
    Kram!

    1. Hej Johanna! Januari/Februari är alltid intensiva perioder och som du säger det ger mig jättemycket energi! Däremot är oordning oerhört dränerande för mig (renovering) och i kombination med en liten seglivad förkylning (barnen är förkylda också) så blir det lite extra tröttande.
      I går var dessutom en hektisk dag med en massa jobb så bägaren rann över 🙂 i dag är en ny dag och en betydligt lugnare!

      Kram på dig!!

  4. Här kommer lite pepp, även om det kommer lite sent.♥
    Jag blir ALLTID inspirerad av din blogg, oavsett om du skriver om recept, inredning, träning eller familjen. Det är alltid lika roligt att få se och följa dig, glöm inte det ♥

    Kram kram

  5. Hej Åse,

    Först, tack för din ärlighet och öppenhet! Inte alla som vågar erkänna att det stundtals är för mycket. Oavsett om det är på det personliga planet eller i arbetslivet.
    Sådana människor växer hos mig. Att kunna säga som det är och ta ett steg tillbaka, hämta kraft och styrka, för att sedan komma tillbaka ännu starkare.
    Det är mod!

    Du vet att renoveringen är en fas som är övergående. Finn styrkan i att se det också! Det må vara små ändringar som visas varje dag, men till slut så är det klart. Det jag försöker säga är att, se inte alla kläderna på köksbordet som ett problem. Det är så just nu bara!

    Ha nu en underbar tisdag och ta hand om dig!

    Hälsningar, Helena

    1. Fina Helena! Tack!
      Blir glad och rörd över dina rader! I dag känns det bättre mentalt, dock är både lillan och jag krassliga nu – jäkla vabruari rent ut sagt!
      Stor kram till dig och jag är glad att du finns här på bloggen med dina kommentarer! KRAM!

  6. hur länge ska laxen marineras innan man steker den i pannan?

    och tack snälla för en bra trevlig blogg, hittade din sida då jag läser matplatsen och det fanns en länk till dig

    trevlig tisdag!

    Kristina

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..