Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Blixtfrallor / Frukostbullar utan jäst


  • Författare: Fredrik Nylén
  • Portioner: 6

Ingredienser

5 dl vetemjöl, rågsikt eller tex grahamsmjöl – eller glutenfria mjölmixer som SEMPER.
2 tsk bakpulver
3/4 tsk salt
2 msk rapsolja
2 ½ dl mjölk (prova gärna med filmjölk)


Instruktioner

Sätt ugnen på 250 grader.
Rör ihop de torra ingredienserna i en vispskål. Vispa ner olja och mjölk. Blanda ihop till en deg. (Den blir ganska kladdig)
Rulla degen i mjöl till en längd. Dela den i 6 lika stora bitar.
Forma bollar av degen och platta ut dem något. Lägg på bakplåtspapper. Strö lite mjöl över.
Grädda bröden mitt i ugnen i ca 10-15 minuter. Låt svalna och skär sedan upp.