Biscotti med saffran

25 november, 2011

I ett inspelat ”halvåtta hos mig” hade de gjort biscotti och jag blev så sugen på att göra dem utan vanligt socker och mjöl! Googlade och hittade ett Arla recept som jag lågkolhydratade! Voila! De blev jättegoda!!

ca 50 st
150 g sötmandel
75 g smör, rumsvarmt
1 dl Sukrin + knivudd stevia eller motsvarande 2-2,5 dl socker alt inget om du inte vill ha sötade bakverk.
3 ägg
1 pkt saffran, 0,5 g
7 dl mandelmjöl


2 tsk bakpulver
Vaniljpulver, alternativt vaniljextrakt motsvarande 2 tsk vaniljsocker

Sätt ugnen på 200˚C. Hacka mandel grovt. Rör smör, sockerersättning och saffran poröst med elvispens vispar.
Tillsätt ägg, ett i taget under tiden du vispar. Blanda samman mandelmjöl, bakpulver, vanilj och mandel och rör ner det i smeten. Vispa på lägsta hastighet tills allt är blandat, inte längre. Tag upp degen på köksbänk och rulla den till två längder som är lika långa som plåten. Platta till lite. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Baka längderna i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter. Ta ut plåten. Sänk värmen till 120˚C. Låt längderna svalna lite och skär dem sedan i långa, sneda bitar. Lägg tillbaka dem på plåten med snittytan uppåt och torka dem i ugnen i ca 30 minuter eller tills de är torra.

31 kommentarer
0

Du kanske också gillar

31 kommentarer

Linnea 26 november, 2017 - 17:04

Jag hade i enbart lite stevia (skippade sukrin) och mina biscottis höll tyvärr inte ihop.
Ska försöka igen och då använda lite fiberhusk i enlighet med kommentaren ovan.

Svara
1 2 3

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.