Biscotti med choklad

27 november, 2011

I går gjorde jag en ny laddning Biscotti fast med choklad! Gott Gott!!

ca 50 st
150 g sötmandel
75 g smör, rumsvarmt
1 dl sukrin, 1 knivsudd stevia
3 ägg
2 msk kakao  av bra kvalitet
100 g mörk choklad


7 dl mandelmjöl
2 tsk bakpulver
Vaniljpulver, alternativt vaniljextrakt motsvarande 2 tsk vaniljsocker

Sätt ugnen på 200˚C. Hacka mandel grovt. Rör smör, sockerersättning poröst med elvispens vispar.
Tillsätt ägg, ett i taget under tiden du vispar. Blanda samman mandelmjöl, kakao, bakpulver, hackad choklad, vanilj och mandel och rör ner det i smeten. Vispa på lägsta hastighet tills allt är blandat, inte längre. Tag upp degen på köksbänk och rulla den till två längder som är lika långa som plåten. Platta till lite. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Baka längderna i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter. Ta ut plåten. Sänk värmen till 120˚C. Låt längderna svalna lite och skär dem sedan i långa, sneda bitar. Lägg tillbaka dem på plåten med snittytan uppåt och torka dem i ugnen i ca 30 minuter eller tills de är torra.


Nu är första ljuset tänt här och vi ska stänga in oss här mitt i stormen och njuta av god mat och lite adventsfika!

 

 

36 kommentarer
0

Du kanske också gillar

36 kommentarer

Petra Mikaelsson 20 januari, 2017 - 08:44

Hej Ase!
Nu en halv evighet senare 😉 tänkte jag baka lite igen. Är det bra med det lite finare fettreducherat mandelmjöl, grövre mandelmjöl eller malda mandlar i det här receptet? Har bâde och i frysen.

Sen väntar jag med spänning pâ den tyska utgâvan av lchf.2 som svenska kompisar höjt till skyarna. Den ska komma idag. Det är ju inte som att vi behöver mer receptböcker i det här huset.. Fick en fin frân USA i början av veckan. Men din och Annas bok är ju självskriven för mina klienter här i Tyskland. Tack för all inspiration och ha en undebar dag <3
Kram
Petra

Svara
Åse 20 januari, 2017 - 20:36

Hej! Använder aldrig fettreduverat mandelmjöl! =)

Kul att höra!! Hoppas den kom?? =) KRAM!

Svara
Chokladbiscotti | Som en gerbera 27 april, 2012 - 17:48

[…] var det i alla fall. Mjöl- och sockerfria naturligtvis. Återigen är det Åse som är […]

Svara
Linda 2 december, 2011 - 21:11

undrar en sak, finns det något som kan ersätta stevia?
Tänkte baka dessa men har tyvärr ingen stevia hemma?
Tacksam för hjälp
Linda

Svara
Ann-Britt 29 november, 2011 - 20:40

Har bakat dessa ikväll och inte vet jag vad felet blev men det liknar mer kaksmulor än en skuren kaka. Några höll ihop och de står i ugnen på tork. Återstår att se om det blir kakmussli.

Svara
Åse 30 november, 2011 - 08:21

Rackarns! Skar du dem innan du torkade dem färdigt? Var smeten lös eller kompakt när du rullade ut dem?

Svara
Anita 28 november, 2011 - 21:27

På torsdag ska jag baka dessa och de andra med saffran. Kul med ett recept med choklad i. Är 70% chokladen ok? (Ska ju egentligen inte äta mörk, men nu är det till jul. 😉 )

Svara
Åse 29 november, 2011 - 11:13

Det beror för vem 😉 En del triggas för att 70% är ju inte speciellt svåräten. En del måste ha 85-90% för att inte överäta. Jag har inga problem med att bara ta en liten bit.

Svara
Kajsa 28 november, 2011 - 16:40

Hej tack för inspirationen.. dessa ska jag absolut testa, samt saffrans varianten.. tack för att du delar med dej..

Svara
Tesso 28 november, 2011 - 16:12

Dessa farligt goda ”kakor” gör jag ofta i olika smaker. Idag gjordes det en pepparkaks variant och en saffran variant. Supergoda nu till jul 🙂

Svara
Åse 28 november, 2011 - 17:21

Mums!!

Svara
1 2

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.