Biscotti med choklad

27 november, 2011

I går gjorde jag en ny laddning Biscotti fast med choklad! Gott Gott!!

ca 50 st
150 g sötmandel
75 g smör, rumsvarmt
1 dl sukrin, 1 knivsudd stevia
3 ägg
2 msk kakao  av bra kvalitet
100 g mörk choklad
7 dl mandelmjöl
2 tsk bakpulver
Vaniljpulver, alternativt vaniljextrakt motsvarande 2 tsk vaniljsocker

Sätt ugnen på 200˚C. Hacka mandel grovt. Rör smör, sockerersättning poröst med elvispens vispar.
Tillsätt ägg, ett i taget under tiden du vispar. Blanda samman mandelmjöl, kakao, bakpulver, hackad choklad, vanilj och mandel och rör ner det i smeten. Vispa på lägsta hastighet tills allt är blandat, inte längre. Tag upp degen på köksbänk och rulla den till två längder som är lika långa som plåten. Platta till lite. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Baka längderna i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter. Ta ut plåten. Sänk värmen till 120˚C. Låt längderna svalna lite och skär dem sedan i långa, sneda bitar. Lägg tillbaka dem på plåten med snittytan uppåt och torka dem i ugnen i ca 30 minuter eller tills de är torra.


Nu är första ljuset tänt här och vi ska stänga in oss här mitt i stormen och njuta av god mat och lite adventsfika!

 

 

Print Friendly, PDF & Email

36 kommentarer
0

Du kanske också gillar

36 kommentarer

Petra Mikaelsson 20 januari, 2017 - 08:44

Hej Ase!
Nu en halv evighet senare 😉 tänkte jag baka lite igen. Är det bra med det lite finare fettreducherat mandelmjöl, grövre mandelmjöl eller malda mandlar i det här receptet? Har bâde och i frysen.

Sen väntar jag med spänning pâ den tyska utgâvan av lchf.2 som svenska kompisar höjt till skyarna. Den ska komma idag. Det är ju inte som att vi behöver mer receptböcker i det här huset.. Fick en fin frân USA i början av veckan. Men din och Annas bok är ju självskriven för mina klienter här i Tyskland. Tack för all inspiration och ha en undebar dag <3
Kram
Petra

Svara
Åse 20 januari, 2017 - 20:36

Hej! Använder aldrig fettreduverat mandelmjöl! =)

Kul att höra!! Hoppas den kom?? =) KRAM!

Svara
Chokladbiscotti | Som en gerbera 27 april, 2012 - 17:48

[…] var det i alla fall. Mjöl- och sockerfria naturligtvis. Återigen är det Åse som är […]

Svara
Linda 2 december, 2011 - 21:11

undrar en sak, finns det något som kan ersätta stevia?
Tänkte baka dessa men har tyvärr ingen stevia hemma?
Tacksam för hjälp
Linda

Svara
Ann-Britt 29 november, 2011 - 20:40

Har bakat dessa ikväll och inte vet jag vad felet blev men det liknar mer kaksmulor än en skuren kaka. Några höll ihop och de står i ugnen på tork. Återstår att se om det blir kakmussli.

Svara
Åse 30 november, 2011 - 08:21

Rackarns! Skar du dem innan du torkade dem färdigt? Var smeten lös eller kompakt när du rullade ut dem?

Svara
Anita 28 november, 2011 - 21:27

På torsdag ska jag baka dessa och de andra med saffran. Kul med ett recept med choklad i. Är 70% chokladen ok? (Ska ju egentligen inte äta mörk, men nu är det till jul. 😉 )

Svara
Åse 29 november, 2011 - 11:13

Det beror för vem 😉 En del triggas för att 70% är ju inte speciellt svåräten. En del måste ha 85-90% för att inte överäta. Jag har inga problem med att bara ta en liten bit.

Svara
Kajsa 28 november, 2011 - 16:40

Hej tack för inspirationen.. dessa ska jag absolut testa, samt saffrans varianten.. tack för att du delar med dej..

Svara
Tesso 28 november, 2011 - 16:12

Dessa farligt goda ”kakor” gör jag ofta i olika smaker. Idag gjordes det en pepparkaks variant och en saffran variant. Supergoda nu till jul 🙂

Svara
Åse 28 november, 2011 - 17:21

Mums!!

Svara
Solblomma 28 november, 2011 - 12:44

Åse, jag har sötat med sukrin. Nu är dom inne i ugnen, får se hur dom blir. Smeten smakade iallafall super. Nästa gång får det nog stå och dra en stund som du säger.

Svara
Åse 28 november, 2011 - 13:00

Håller tummarna att det blir bra ändå! Se till så de står inne tillräckligt på eftervärme så de torkar. Berätta hur de blir!

Svara
Solblomma 28 november, 2011 - 12:30

Åse, håller precis på att testa dessa kakar. Smeten blir dock ganska lös och kletig. Helt omöjlig att rulla. Hur funkar det? Har följt receptet.

Svara
Åse 28 november, 2011 - 12:32

Vad har du sötat med??? Måste vara sukrin som ger utfyllnad. Låt stå ett tag!!

Svara
Maria B 28 november, 2011 - 11:03

Hej, Blir verkligen sugen på att testa dina biscotti-recept. Hur länge ung håller dem sig i tättslutande burk?
/Maria B

Svara
Danielas Lchf 27 november, 2011 - 23:58

Vilka bra recept du delar med dig av! 🙂

Svara
Linda 27 november, 2011 - 22:04

Underbart recept:) …… detta skall absolut bakas vid första
lediga stund i veckan….. Tack för dina LCHF bidrag, din blogg är grym
och guld värd för mig och min inspiration….
Stor kram

Svara
Åse 28 november, 2011 - 09:48

Kul att höra!! Kram

Svara
Åse 27 november, 2011 - 21:27

Hej igen! Och tack för svaret… Nu har jag varit ute och googlat stevia och tänkte beställa hem, men nu undrar jag bara om man använder steviasocker eller steviaextrakt när man bakar?

Svara
Åse 27 november, 2011 - 21:42

Jag har extraktet! Vet inte hur sockret doseras tyvärr. Kram!

Svara
Åse 27 november, 2011 - 21:45

Nu har jag kollat upp sockret, kör på det! Verkar ju perfekt då det redan är blandat med erytritol! (sukrin)

Svara
Åse 27 november, 2011 - 21:58

Tack för hjälpen 😉

Svara
Erika - LCHF till vardag och fest 27 november, 2011 - 20:57

Det receptet spar jag direkt. Jag har precis bakat mina första LCHF-småkakor (har bara bakat LCHF-bröd och LCHF-muffins tidigare). Perfekt med biscotti till jul… fast det passar ju året om förståss. 🙂
Trevlig första advent!

Svara
Åse 27 november, 2011 - 20:30

Hej! En liten fråga bara: idag har jag köpt både sukrin och kokosmjöl, så jag tänkte ge mig på och baka något gott 😉 Dock så undrar jag lite över stevia – oftast ska det ju vara pyttelite sånt med i recepten, tycker du att det blir jättestor smakskillnad om man hoppar över stevian? Jag har ju aldrig testat att baka något LCHF-bakverk/kakor innan, så jag vet liksom inte vad jag ska jämföra med!?! Hur resonerar du kring stevians vara eller inte vara?
Kram från Åse

Svara
Åse 27 november, 2011 - 20:54

Hej! Jag tycker stevian behövs. Sukrin är en sockeralkohol som heter erytritol och har en kylande effekt (typ som druvsocker), stevian motverkar detta.
Men prova utan! Du märker om du tycker om sukrin el ej :))

Svara
ÅsaS 27 november, 2011 - 19:03

Mysigt med tända ljus och fika, med blåsten (eller stormen…) utanför knuten. Har själv bakat 2 satser muffins idag, men blev lite konfunderad av konsistensen på dem… Blir de inte lika fluffiga och fina av hermesetas strö, som av strösocker? Tycker de blev lite lika scones i konsistensen – men smaken var det dock inget fel på… (Ja, jag bekänner – de blev bakade med vetemjöl… *rodnar* – men det var det som fanns till hands…)

Nä, nu ska jag ut i blåsten – ska hämta dotra som cyklade iväg till en kompis i fm. Jag vill inte att hon cyklar själv i mörkret den här tiden på dygnet.

Kram och ha det gott!
ÅsaS

Ps – ser ut som om ni haft en riktigt trevlig helg, ni bloggare runt om i landet.

Svara
Åse 27 november, 2011 - 19:11

Haha nja en kombinationen vetemjöl och hermesetas kan jag inte svara på 😉 hermesetas ger inte så bra utfyllnad som tex sukrin. Sedan tror jag inte du kan byta mandelmjöl mot vetemjöl rakt av, då är det bättre du följer ett vanligt muffinsrecept. Kram!

Svara
ÅsaS 27 november, 2011 - 19:14

Jag följde ett vanligt muffinsrecept, men bytte strösockret mot hermesetas, men det kanske inte går att göra så?

Svara
Åse 27 november, 2011 - 20:08

Nääää tror du behöver riktigt socker för att göra sockerkakskonsistens med vetemjöl.

Svara
ÅsaS 27 november, 2011 - 21:37

Okej, tack rådet… Får köra på ren LC eller den gamla hederliga varianten i fortsättningen. Äter dock väldigt lite kaffebröd numera, så det lilla ”ful-fikat” det blir, tror jag nog att jag och kroppen klarar av. Annars är det bara på´t igen och ta de 3 dagarnas sockerabstinens som kommer. 😉

Anita 28 november, 2011 - 21:24

Jag har bytt ut vanligt socker mot hermesetas ihop med vetemjöl. Brukar baka kaffebröd till min pappa som har kostbehandlad diabetes. Det fungerar tycker jag.

Svara
ÅsaS 28 november, 2011 - 21:35

Kanske var jag som gjorde något konstigt med doseringen då – eller vispningen. Tycker smeten blev mer trögflytande än ”vanlig” smet… Fick inte upp ”fluffet” på samma sätt när det gäller ägg+sötning vs ägg+socker.

Anita 28 november, 2011 - 21:43

Det blir inte lika fluffigt, men det blir bra ändå. Pappa brukar vara nöjd.
Men själv bakar jag till oss, efter Åses recept här, de är jättebra.

Elin 27 november, 2011 - 18:55

Hej! Vet du hur mkt 1 dl vetemjöl motsvarar i fiberhusk? Blir det 1 dl fiberhusk då ?

Svara
Åse 27 november, 2011 - 19:01

Nej det går inte att översätta så, fiberhusk är ingen direkt ersättning till vetemjöl.

Svara

Lämna en kommentar