Biff Stroganoff på högrev

29 januari, 2014

Ni som ”känner” mina recept vet att jag gillar grytor, gratänger och det är ju inte så konstigt, vi är en stor familj och då är det enklast när allt sköter sig själv och det blir färre moment.
Att ångkoka kött är ju så himla gott! Pulled Chicken, Pulled Pork, Långkokta kotletter, köttgryta.. MUMS!
I går gjorde jag en Biff Stroganoff på högrev, jag har bara gjort på lövbiff innan. Det blev SJUKT GOTT! Den godaste biff stroganoffen ever, om ni frågar mig 😉



Har du inte högrev så går det så klart med lövbiff också!

Skriv ut

Biff Stroganoff på högrev

  • Författare: Åse
  • Portioner: 8

Ingredienser

8 portioner
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
1,2-1,3 kilo högrev i bit. Tänk på att en del försvinner vid puts
smör, olja till stekning
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 tsk paprikapulver
4 dl vatten
1 ekologisk köttbuljongtärning
2 morötter
1 palsternacka
1 liten bit kålrot (ca 100 gram)
4 msk tomatpuré
3 msk dijonsenap
2 röda paprikor
250 gram champinjoner
3 dl smetana
1 dl hackad saltgurka
saften av 1/2 citron


Instruktioner

Ta fram köttet 30 minuter innan tillagning. Putsa och strimla i 1 cm strimlor.
Finhacka lök och vitlök och fräs mjuka i smör. Salta, peppra och strö paprikapulver ovanpå.
Hetta upp en panna med smör och olja och bryn köttet snabbt. Lägg över i tjockbottnad gryta tillsammans med lökfräset.
Häll på vatten + buljongtärning och låt sjuda i 1 timme och 10 minuter.
Skala rotfrukterna och skär i slantar/bitar. Halvera champinjonerna. Skär paprikan i mindre bitar. Lägg ner i grytan och späd eventuellt med ytterligare 1 dl vatten om det är lite vätska kvar. Koka allt i 20 minuter.
Rör ner smetana, tomatpuré och dijonsenap och låt allt puttra i ca 5 minuter. Rör till sist ner hackad saltgurka och pressad citron och smaka av med eventuellt mer salt och peppar.
Servera med en god sallad eller annat valfritt tillbehör.

18 kommentarer
1

Du kanske också gillar

18 kommentarer

Frank Andreasson 26 januari, 2016 - 10:25

Men jisses vad god den blev. Barnen som vanligtvis inte tycker så mycket om palsternacka och kålrot slukade denna gryta.
Tack för ett fantastiskt recept!

Svara
Åse 26 januari, 2016 - 10:28

Härligt att höra Frank! =)

Svara
madeleine 31 juli, 2015 - 09:08

Gjorde den här rätten igår! Så himmelskt god! Inte sista gången den görs hemma hos oss inte! 🙂

Svara
Åse 31 juli, 2015 - 12:59

Vad roligt att det smakade! =)

Svara
1 2

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.