Biff Curry med sötpotatis i kokosmjölk

20 november, 2016

Skön söndag på er!
Vi har en lugn och skön söndag och städar så sakteligen upp efter en härlig middag med Anna, Joel, Samone och Martin.
Jag är liiiiite sugen på att gå på bio senare idag och se ”Fantastiska Vidunder” men samtidigt så hägrar soffan och min Ipad med alla serier =)
Jag gjorde en sådan god gryta i går som ni måste prova om ni gillar orientaliska smaker! Maj gadd så gott!
Jag gjorde grytan i min Crockpot och den fick puttra i 6 timmar, men det går så klart att göra i vanlig gryta också på spisen.

012a6090

Kardemummakärnor i morteln

012a6093

Klar för att puttras i 6 timmar!
012a6092

Lök, vitlök, sambal oelek, kanel, kardemumma och kanel – Mmmmmm vilken doft!
012a6099

Som tilltugg när gästerna kom gjorde jag en klassiker: Brie i krustader med sockerfri fikonmarmelad. Inte glutenfritt, men blir bara 1 kolhydrat per krustad så vid fest så fungerar det för mig.

012a6106

Småtjejerna flirtade med lille Oliver 🙂
012a6113

Vår fina barnaskara ❤️
012a6115

Jag gjorde mangomargaritas – sååå gott!

(Tequila, Cointreau, Mango, Is) – Receptet finns här fast igår serverade jag utan Sprite light.
012a6116

Färdigputtrad gryta!
Serverades med skålar med mango, ananas, banan, koriander och lime.
Ris till de som ville ha det och en god sallad med fetaost.
012a6121

012a6132-2

GUDOMLIGT Gott! Som tur är så finns det kvar rester som vi äter i kväll! =)
012a6136

Skriv ut

Biff Curry med sötpotatis i kokosmjölk

  • Författare: åse falkman fredrikson

Ingredienser

  • 1 kilo lövbiff
  • 2 gula lökar
  • 1 vitlök solo
  • 1 tsk mald kanel
  • 1 tsk mortlade kardemummakärnor
  • 1 tsk spiskummin
  • 4 tsk gul curry
  • 3 cm riven ingefära
  • 3 tsk sambal oelek
  • 800 ml kokosmjölk
  • salt och peppar
  • saften av 1 citron
  • 1 sötpotatis
  • kokosolja och smör att steka i

Instruktioner

  1. Skär lövbiffen i strimlor och stek i omgångar i het panna med kokosolja utan smak och smör. Salta och peppra och lägg över i Crockpot eller stor gryta.
  2. Finhacka lök och vitlök och fräs i olja, krydda med kanel, kardemumma, spiskummin, curry, ingefära och sambal oelek. Rör ner kokosmjölk, pressa i citronen och smaka av med salt.
  3. Skala sötpotatisen och skär i 2 cm skivor och dela sedan en gång på tvären. Lägg i grytan och häll såsen över kött och potatis. Sätt Crockpoten på 4 timmar HIGH eller 8 timmar LOW. Efter 4 timmar high, sätt resterande 1-2 timmar på LOW.
  4. Vid tillagning i gryta på spis, låt puttra i 2 timmar på låg till medel värme.

Näringsinnehåll

  • Portioner: 8

25 kommentarer
1

Du kanske också gillar

25 kommentarer

Anna 12 februari, 2017 - 09:49

Lagade denna gryta för någon vecka sedan och den var SUPERGOD. Tänkte bjuda på den i helgen när vi har kompisar här. Men det ser ut som du har en vit sås på tallriken som jag inte hittar nämnt någonstans. Vad är är det?

Svara
Åse 12 februari, 2017 - 10:00

Hej! Jag ser ingen vit sås någonstans? Vilken bild menare du?

Svara
Anna 12 februari, 2017 - 15:17

Det kanske inte ör en sås men något vitt. Nedersta bilden mellan banenerna och salladen på kanten. Kanske det är fetaost?

Svara
Åse 12 februari, 2017 - 15:18

Ahhh det är ris! 🙂

Svara
Anna 12 februari, 2017 - 20:30

😂. Jag är så LCHF skadad att jag inte tänkte på det. Haha

Åse 13 februari, 2017 - 08:08

Haha! Förstår det! 😅

Mellandagarna och Nyår coming up! - 56kilo - LCHF Recept och Livsstil! 29 december, 2016 - 15:55

[…] var vi bjudna till grannarna och hade fått låna min Crockpot tidigare och vi blev bjudna på ett recept från mig. KUL att få smka på eget recept som någon annan gillar och uppskattar! Det var […]

Svara
1 2

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.