Biff Curry med sötpotatis i kokosmjölk

20 november, 2016

Skön söndag på er!
Vi har en lugn och skön söndag och städar så sakteligen upp efter en härlig middag med Anna, Joel, Samone och Martin.
Jag är liiiiite sugen på att gå på bio senare idag och se ”Fantastiska Vidunder” men samtidigt så hägrar soffan och min Ipad med alla serier =)
Jag gjorde en sådan god gryta i går som ni måste prova om ni gillar orientaliska smaker! Maj gadd så gott!
Jag gjorde grytan i min Crockpot och den fick puttra i 6 timmar, men det går så klart att göra i vanlig gryta också på spisen.
012a6090
Kardemummakärnor i morteln
012a6093
Klar för att puttras i 6 timmar!
012a6092
Lök, vitlök, sambal oelek, kanel, kardemumma och kanel – Mmmmmm vilken doft!
012a6099
Som tilltugg när gästerna kom gjorde jag en klassiker: Brie i krustader med sockerfri fikonmarmelad. Inte glutenfritt, men blir bara 1 kolhydrat per krustad så vid fest så fungerar det för mig.
012a6106
Småtjejerna flirtade med lille Oliver 🙂
012a6113
Vår fina barnaskara ❤️
012a6115
Jag gjorde mangomargaritas – sååå gott!
(Tequila, Cointreau, Mango, Is) – Receptet finns här fast igår serverade jag utan Sprite light.
012a6116
Färdigputtrad gryta!
Serverades med skålar med mango, ananas, banan, koriander och lime.
Ris till de som ville ha det och en god sallad med fetaost.
012a6121
012a6132-2
GUDOMLIGT Gott! Som tur är så finns det kvar rester som vi äter i kväll! =)
012a6136
Skriv ut

Biff Curry med sötpotatis i kokosmjölk

  • Författare: åse falkman fredrikson

Ingredienser

  • 1 kilo lövbiff
  • 2 gula lökar
  • 1 vitlök solo
  • 1 tsk mald kanel
  • 1 tsk mortlade kardemummakärnor
  • 1 tsk spiskummin
  • 4 tsk gul curry
  • 3 cm riven ingefära
  • 3 tsk sambal oelek
  • 800 ml kokosmjölk
  • salt och peppar
  • saften av 1 citron
  • 1 sötpotatis
  • kokosolja och smör att steka i

Instruktioner

  1. Skär lövbiffen i strimlor och stek i omgångar i het panna med kokosolja utan smak och smör. Salta och peppra och lägg över i Crockpot eller stor gryta.
  2. Finhacka lök och vitlök och fräs i olja, krydda med kanel, kardemumma, spiskummin, curry, ingefära och sambal oelek. Rör ner kokosmjölk, pressa i citronen och smaka av med salt.
  3. Skala sötpotatisen och skär i 2 cm skivor och dela sedan en gång på tvären. Lägg i grytan och häll såsen över kött och potatis. Sätt Crockpoten på 4 timmar HIGH eller 8 timmar LOW. Efter 4 timmar high, sätt resterande 1-2 timmar på LOW.
  4. Vid tillagning i gryta på spis, låt puttra i 2 timmar på låg till medel värme.

Näringsinnehåll

  • Portionerr: 8

Har du lagat detta receptet?

Tagga @56kilo.se på instagram och hashtagga det #56kilo

Print Friendly, PDF & Email

25 kommentarer
0

Du kanske också gillar

25 kommentarer

Anna 12 februari, 2017 - 09:49

Lagade denna gryta för någon vecka sedan och den var SUPERGOD. Tänkte bjuda på den i helgen när vi har kompisar här. Men det ser ut som du har en vit sås på tallriken som jag inte hittar nämnt någonstans. Vad är är det?

Svara
Åse 12 februari, 2017 - 10:00

Hej! Jag ser ingen vit sås någonstans? Vilken bild menare du?

Svara
Anna 12 februari, 2017 - 15:17

Det kanske inte ör en sås men något vitt. Nedersta bilden mellan banenerna och salladen på kanten. Kanske det är fetaost?

Svara
Åse 12 februari, 2017 - 15:18

Ahhh det är ris! 🙂

Svara
Anna 12 februari, 2017 - 20:30

😂. Jag är så LCHF skadad att jag inte tänkte på det. Haha

Åse 13 februari, 2017 - 08:08

Haha! Förstår det! 😅

Mellandagarna och Nyår coming up! - 56kilo - LCHF Recept och Livsstil! 29 december, 2016 - 15:55

[…] var vi bjudna till grannarna och hade fått låna min Crockpot tidigare och vi blev bjudna på ett recept från mig. KUL att få smka på eget recept som någon annan gillar och uppskattar! Det var […]

Svara
Elisabeth 13 december, 2016 - 20:30

Har ingen crockpot men ska prova i gryta på spisen. Toppen med mjölkfritt recept:)

Svara
Sofia 6 december, 2016 - 21:39

Hehe, jag gjorde de där krustaderna till helgens kalas och alla älskade dem. Gästerna nämnde något om att krustader brukar gratineras så det var annorlunda med kalla men väldigt gott! Var tvungen att kolla ditt recept igen och ser nu i kommentarerna att de skulle visst gräddas i ugn! Vilken tur att de var goda ändå! 🙂

Svara
Åse 6 december, 2016 - 21:42

Jag serverar dem minst lika ofta ogratinerade! Lika gott =)) Ibland har jag tex lite skagenröra i krustaderna (ogratinerade alltså)
Kul det smakade!

Svara
Helene 4 december, 2016 - 14:04

När ska ingefäran läggas till?

Svara
Åse 5 december, 2016 - 09:09

Den ska ner tillsammans md övriga kryddor.

Svara
Helena 23 november, 2016 - 10:06

Går det att byta ut lövbiff mot nåt annat kött?

Svara
Christina 22 november, 2016 - 09:42

Låter fantastiskt gott!
En liten fråga om krustaderna. Gratinerar du dem i ugnen innan servering, eller serveras de som de är?

Svara
Åse 22 november, 2016 - 11:31

Jag gratinerar dem en stund ja =)

Svara
maria 21 november, 2016 - 13:11

var köper du osockrad marmelad ?

Svara
Åse 21 november, 2016 - 13:12

Ica Maxi (St Dalfour)

Svara
Anna 21 november, 2016 - 11:24

Åh, så gott – det ska jag prova.
Hur stor är din crockpot? Jag tycker min är lite för stor (6,5 liter), så funderar på att skaffa en mindre…
Tack för en bra blogg – kram!

Svara
Åse 21 november, 2016 - 12:59

Min är 5,7 =)

Svara
Erica 21 november, 2016 - 08:24

Biff curry ?
jag hittar ingen curry i receptet ??

Svara
erica 21 november, 2016 - 11:24

Ser att det är tillagt nu 🙂

Svara
Åse 21 november, 2016 - 12:59

Yes!

Svara
Lise-Lott Book 20 november, 2016 - 16:39

Det får bli lördagens middag till helgen! Gillar att det är mejerifritt❤️

Svara
Eva Svärd - Blogg om utmattningssyndrom 20 november, 2016 - 16:01

Snälla förklara för mig som inte riktigt förstår det här med Crockpot, vad är skillnaden mellan Crockpot och en gryta. Ja, den tekniska skillnaden förstår jag men matlagningsmässigt? Kram

Svara
Åse 20 november, 2016 - 16:04

Den långkokar maten på låg värme = Godare och maten kan sättas igång innan jobbet och vara klar när man kommer hem 8-10 timmar senare utan att vara överkokt! Det sköter liksom sig själv.

Svara

Lämna en kommentar