Bananbröd – Glutenfritt

25 april, 2016

Det här receptet finns med i min bok Ät & Njut och är ett recept som mina barn älskar och som även jag smaskar på ibland!
Det är mer sockerkakssubstitut än brödsubstitut och ett perfekt sätt att använda övermogna bananer!

012A1849

012A1859

012A1866

Skriv ut

Bananbröd – glutenfritt

  • Författare: åse falkman fredrikson

Ingredienser

  • 3 mogna bananer
  • 3 ägg
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 3 msk sockerfri sötning, gärna honung.
  • 0,5 dl krämig kokosmjölk eller naturell yoghurt
  • 5 dl mandelmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk kanel
  • 0,5 tsk kardemumma
  • 1 dl grovhackade pecannötter
  • riven muskot

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Skala och mosa bananerna.
  3. Vispa ägg och sötning luftigt. Rör ihop de torra ingredienserna och rör ner. Rör sedan ner kokosmjölken eller yoghurten.
  4. Klä en 1,5 liters brödform med bakplåtspapper och häll smeten i.
  5. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter.

Notering

  • Per skiva
  • 143 kcal
  • 4 g protein
  • 10 g fett
  • 7 g kolh

Näringsinnehåll

  • Portioner: 16

23 kommentarer
0

Du kanske också gillar

23 kommentarer

Pernilla 27 februari, 2018 - 10:33

Undrar bara när man skall ha i bananerna?

Svara
Åse 28 februari, 2018 - 12:26

Nu har jag uppdaterat receptet =)

Svara
Soufia 25 februari, 2018 - 19:15

Hej! Åhhhh va god den blev!!!!! Tack 🙂

Svara
Elisa 13 oktober, 2017 - 22:03

Försökte göra det enligt receptet men det fungerade inte alls…jag fick lägga till extra yoghurt, ägg och även mjölk för att få rätt konsistens. Är det säkert att det ska vara 5 dl mjöl?

Svara
Åse 13 oktober, 2017 - 23:10

Yes! Gör ofta receptet till kidsen på helgen. Vad hade du för mandelmjöl? Hur menar du med konsistens? Hur blev det när du gräddat?

Svara
Elisa 15 oktober, 2017 - 23:49

Jag använde faktiskt kokosmjöl. Tror ändå att 5dl mandelmjöl hade också varit för mycket.
Då det stod att man skulle hälla smeten i formen så antog jag att det skulle ha en konsistens som tillåter det. Hade exakt de ingredienser som stod i receptet förutom mandelmjöl och degen blev alldeles för hård precis som när man bakar gruva scones (den kanske ska vara så?). Ingen deg man häller i utan arbetar med händerna.
Det gick att grädda men blev tung och mäktig. Smakade bättre dag 2.

Svara
Åse 15 oktober, 2017 - 23:56

Kokosmjöl ger inte samma konsistens som Mandelmjöl då kokosmjöl suger mkt mer vätska än Mandelmjöl. Receptet är korrekt men då måste du använda de ingredienser jag nämner.

Svara
Therese 24 september, 2017 - 21:47

Hej, saknar mandelmjöl hemma. Har du testat att göra receptet med kokosmjöl?
//Therese

Svara
Åse 24 september, 2017 - 21:55

Hej! Kokosmjöl och Mandelmjöl har helt olika bakegenskaper och kan inte ersätta varandra 🙂

Svara
Glenys 14 mars, 2017 - 23:19

Vilken fantastisk banankaka! Jag kör LCHF men har en cheating day varje söndag. Jag delade den i 10 bitar och med honung blir det typ 13 kollisar per bit. Mums
Tack så mycket för receptet!

Svara
Åse 16 mars, 2017 - 16:48

Härligt det smakade! =)

Svara
Carolin 13 mars, 2017 - 19:04

Bakade detta idag, men trots att jag lät det stå inne i 50 min så blev det väldigt ”blött” i mitten… någon rekommendation? 🙂

Svara
Åse 14 mars, 2017 - 09:10

Hej! Lät du det vila och svalna innan du skar upp det? Vad använde du för mandelmjöl? Och för vätska i brödet?

Svara
Carolin 14 mars, 2017 - 09:13

Ja, det stod framme halva dagen då jag tänkte att det skulle ”torka ut”.. För mandelmjölet använde jag 50% från risenta och 50% från garant, ICAs kokosmjölk som vätska. Det blev alltså väldigt gott fortfarande, men ganska kladdigt!

Svara
Åse 14 mars, 2017 - 09:15

Ok! Ingen aning tyvärr varför det blir så – jag har inte stött på någon annan med samma resultat. Jag använder själv aldrig kokosmjölk i detta receptet, prova gärna en krämig varant nästa gång.

Svara
Carolin 14 mars, 2017 - 09:17

Vad är skillnaden på krämig kokosmjölk och kokosmjölk? Eller menar du snarare yoghurt? Supersnällt att du tar dig tid o svarar på frågorna!!

Åse 14 mars, 2017 - 09:19

Kokosmjölk är tunnare än Kokosgrädde 🙂

Carolin 14 mars, 2017 - 09:35

Då ska jag testa kokosgrädde nästa gång! Det står dock kokosmjölk i receptet 🙂

Åse 14 mars, 2017 - 09:39

Ja men efetrsom ditt blir blött så kan det vaar värt att prova kokosgrädde 🙂

Gadde 16 juni, 2016 - 21:31

Jättegott. Kanske borde benämnas kaka, dock. Vi plockade bort pecannötterna. Då blir fördelningen per skiva 17% protein, 35,8% fett, och 47,2% kolhydrater. Ca 13% per skiva är glukos, 8.7% är fruktos.

Svara
Åse 16 juni, 2016 - 21:49

Ja det står i inlägget :)) ”Det är mer sockerkakssubstitut än brödsubstitut”
Dock heter ursprungsreceptet ”Bananabread” internationellt så jag behöll det.ö

Svara
Åse 16 juni, 2016 - 21:50

Ja det står i inlägget :)) ”Det är mer sockerkakssubstitut än brödsubstitut”
Dock heter ursprungsreceptet ”Bananabread” internationellt så jag behöll det.

Svara
Marja - Baka Sockerfritt 25 april, 2016 - 20:20

Mums, det här ser/låter fantastiskt gott! Härlig inspiration 🙂

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.