Balans

7 oktober, 2009

Lite kostsnack nu!
Förra veckan åt jag vad sjutton jag kom över eller var sugen på. Jag var ganska så liten i maten de första dagarna, tramadolen satte min matlust ur spel. Det blev sushi två dagar i streck (jag ääääälskar sushi och har svårt att bara äta det EN dag *S*) lite godis några dagar i streck men som sagt eftersom jag släppt tänket ”Idag ska jag passa på för imorgon och i 100 dagar efter det ska jag baaaaaara äta nyttigt” så blir det inte så mkt när jag väl äter och för mig är det nyckeln. När jag tagit bort tabuskylten då känner jag av hunger, sug etc mer. Det blev t.o.m panerad torskfilé med kokt potatis och remouladesås ena dagen och en smaskig pastarätt den andra, ingen pizza eller annat skräp dock. Men jag kände inget sug efter MER kolisar och i måndags gick jag på lågkolhydratkost igen för det ÄR det jag trivs bäst att äta till största del, jag fixar inte hungern som kommer av att äta för mkt kolhydrater. Men vill jag ha grovt bröd, quinoa,t.om en vaniljbulle, så äter jag det 🙂 Inga förbud. Jag känner att jag har balans både fysiskt och psykiskt nu och det är en sådan lycka.
Nu har jag bestämt mig för att ha allt i lite kontrollerade former så from nu så blir det godis, sött, ja allt extra på lördagen. På vardagar blir det bra sockerfri mat (förutom i undantagsfall)
På lördag tänkte jag ha en riktig gourmetdag! God frukost med gott grovt bröd och goda pålägg och sedan förrätt, huvudrätt och en god efterrätt med dessertvin! Skippar godiset på lördag, lär bli mätt ändå 😉
Utöver detta så mår jag kanon! Känner mig inte nyopererad och har inte ont, gick tom en långpromenad idag med stora dotter och lilla dottern. Detta är det bästa jag gjort för mig själv förutom att lägga om kosten!

Puss på Er! (Givetvis kommer lördagens meny i bilder!)

30 kommentarer
0

Du kanske också gillar

30 kommentarer

Jenina 10 oktober, 2009 - 08:12

Vilket bra tänk du har!!! Jag hittar sakta men säkert min väg där jag mår bra också. Äter regelbundet med många mellanmål- numera även kolhydrater (känns lite konstigt eftersom jag var en väldigt inbiten lchf-are i våras) Men nu känns det så skönt, inga förbud finns. Har i HELA mitt liv börjat bantat på måndagar och på söndagen haft svullardag eftersom det skulle ju vara sååååå nyttigt på måndagen och resten av livet…..Detta misslyckades varje måndag dock….Nej bort med det tänket och in med det nya. Jag har alltid tänkt att om jag har ätit en onyttig frukost finns ingen anledning att äta nyttigt resten av dagen, utan jag har bara fortsatt att svulla. Men nu börjar jag tänka tvärtom – om jag har ätit en onyttig frukost finns ju stor anledning till att äta nyttigt resten av dagen så inte hela dagen blir katastrof. Det tar sig i tankarna 🙂

Längtar efter att bli målviktig som du är, 5 kg kvar, inte mycket men det är nästan dom sista kilona som syns mest – från att vara lite mullig till att bli SMAL…Vilken känsla!!

Tack Åse för en superblogg, den enda jag följer!!

Kram

Svara
Åse 10 oktober, 2009 - 08:50

Vad glad jag blir Jenina!!
Det är just alla bäckar små som gör pusslet! Alla små förändringar i tanke och handling.
Man behöver inte bli 100% perfekt (kika på mitt favvisordspråk här uppe i headern)
Det är ibland lättare än man tror, ibland behöver man inte ändra precis allt utan de där sakerna som gör att vi faller.

Lycka till och grattis!!

Svara
Ettan 9 oktober, 2009 - 18:59

Mycket sunt tänk.Jag håller oxå lördagen som gottedag.Funkar jättebra.Men har absolut inga förbud de andra dagarna,om det är situationer som jag inte kan styra över.Det ska ju vara en livsstil och inte en tillfällig ändring.Det måste hitta sitt sätt som funkar.
Tack ännu en gång för väldigt inspirerande läsning.Trevlig helg och hoppas att allt smakar gott imorgon,lördag.

Svara
Gabriella 9 oktober, 2009 - 09:12

Va kul att höra att du har hittat balans, super glad för din skull. 🙂 Även för min skull för är så glad att du inspirerat mig till att testa low carb för det har varit så befriande för mig. Hoppas du får en trevlig helg med god mat och trevligheter.

Kram Gabriella

Svara
Pernilla A 9 oktober, 2009 - 07:54

Så glad för din skull och att du mår bra och framförallt är i balans med dig själv fysiskt och psykiskt. Man mår som bäst när allt är i balans och fungerar runt omkring. Inte bara mat utan även familj och vänner.
Ha en skön helg och kram på dej!!!!!

Svara
Ina 8 oktober, 2009 - 20:59

Jag åt Ben&Jerrys cookie dough glassi dag, min favorit, men det var med dåligt samvete måste jag erkänna…

Svara
Åse 8 oktober, 2009 - 21:01

Det är också min favvis!!!!

Nej då inget dåligt samvete!!! Den dagwn vi slutar äta med dåligt samvete är de dagen vi går ut som segrare!

Svara
1 2 3

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.